Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: ??? Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Nie spodziewam się trasy SiT, ale ogólnie z motywem czasu.
Szkoda czasu na takie rozkminy

Trasę Senjutsu + Somewhere in Time + kotlety -> chcę!
Stratego
The Writing on the Wall
Death of the Celts
Hell on Earth
+
Caught Somewhere in Time
Wasted Years
Heaven Can Wait
Stranger in a Strange Land
Alexander the Great
+
6 kotletów

Stratego
The Writing on the Wall
Death of the Celts
Hell on Earth
+
Caught Somewhere in Time
Wasted Years
Heaven Can Wait
Stranger in a Strange Land
Alexander the Great
+
6 kotletów
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Wiesz, że tak może być. To całkiem prawdopodobne.
Grzanie AtG to tradycja tego forum
www.MetalSide.pl
ale odlatujecie
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no wiadomo, że nie będzie Alexandra ani CSIT. Jeśli rzeczywiście oleją Senjutsu (co byłoby bardzo smutne), to pewnie będzie motyw czasu, czyli coś co zgrabnie uzasadni przekrojowy set bez jakiegoś głównego tematu. Czyli takie Legacy, ale w nowej odsłonie. Nie wierzę, żeby ten font SiT i teksty Bruce'a były przypadkowe.
Co oczywiście nie oznacza trasy SiT, natomiast zestaw HWC+WY+Stranger wydaje mi się całkiem realny.
Co oczywiście nie oznacza trasy SiT, natomiast zestaw HWC+WY+Stranger wydaje mi się całkiem realny.
Granie trasy best of po trasie Best of jest mocno słabe...
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Najbardziej zajebiste byłoby zrobienie kolejnej trasy wspominkowej, tym razem obejmującej lata 90te. Tyle numerów zapomnianych, tyle nowych interpretacji blejzowych numerów prze Brucea moglibyśmy usłyszeć, albo tyle nigdy nie granych pereł...Oczywiście mówię to w ramach marzeń, bo wiadomo że IM to nie jest zespół, który by coś takiego był w stanie zrobić.
Set mógłby wyglądać tak, nawet z obowiązkowymi kotletami i bez niegranych wcześniej numerów:
1. Be Quick
2. Lord of the Flies
3. When Two Worlds Collide
4. 2 Minutes
5. Tailgunner
6. Clansman
7. Wasting Love
8. Futureal
9. Sign of the Cross
10. Number of the Beast
11. Man on the Edge
12. Educated Fool/Afriad to Shoot...
13. Fear of the Dark
bis:
14. Run to the Hills
15. Bring Your Daughter
16. Iron Maiden
totalny KILL
Set mógłby wyglądać tak, nawet z obowiązkowymi kotletami i bez niegranych wcześniej numerów:
1. Be Quick
2. Lord of the Flies
3. When Two Worlds Collide
4. 2 Minutes
5. Tailgunner
6. Clansman
7. Wasting Love
8. Futureal
9. Sign of the Cross
10. Number of the Beast
11. Man on the Edge
12. Educated Fool/Afriad to Shoot...
13. Fear of the Dark
bis:
14. Run to the Hills
15. Bring Your Daughter
16. Iron Maiden
totalny KILL
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Byłoby super, ale myślę że Sign, Clans, Wicker i FTGGOG ucinają temat wspominek z 90 i xxi wieku
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Zdecydowanie masz rację. Coraz częściej myślę, że ogłoszą kolejną odsłonę Legacy of the Beast World Tour 2023, ze światem dedykowanym SiT oraz paroma utworami z Senjutsu. Taki Hell on Earth mogliby dodać do świata Hell a WotW do świata Religion. Mówię to oczywiście jako przykład.Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 31, 2022 7:46 pm Byłoby super, ale myślę że Sign, Clans, Wicker i FTGGOG ucinają temat wspominek z 90 i xxi wieku
Tak nie do końca można się zgodzić z ostatnim zdaniem, ponieważ zrobili mocno nie oczywistą trasę jaką była Early Days, podobny zabieg miał miejsce w 2006 gdy grali całe a matter, także jakieś podrygi do zaskoczeń mieli.sajki pisze: ↑śr sie 31, 2022 6:45 pm Najbardziej zajebiste byłoby zrobienie kolejnej trasy wspominkowej, tym razem obejmującej lata 90te. Tyle numerów zapomnianych, tyle nowych interpretacji blejzowych numerów prze Brucea moglibyśmy usłyszeć, albo tyle nigdy nie granych pereł...Oczywiście mówię to w ramach marzeń, bo wiadomo że IM to nie jest zespół, który by coś takiego był w stanie zrobić.
Po prostu lata 1990-1998 to był mocny zjazd ich popularności i chyba zwyczajnie nie wierzyli w powodzenie takiej trasy. Nawet przecież dvd z tych lat nie wydali.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Dokładnie. Zespół jest nadal bardzo ambitny scenicznie i nie można im odmówić chęci. Nie mówię a zaskakująco fajnych setach z 2003, 2005, 2006, 2010 ale o Legacy.marekkraw pisze: ↑czw wrz 01, 2022 11:42 amTak nie do końca można się zgodzić z ostatnim zdaniem, ponieważ zrobili mocno nie oczywistą trasę jaką była Early Days, podobny zabieg miał miejsce w 2006 gdy grali całe a matter, także jakieś podrygi do zaskoczeń mieli.sajki pisze: ↑śr sie 31, 2022 6:45 pm Najbardziej zajebiste byłoby zrobienie kolejnej trasy wspominkowej, tym razem obejmującej lata 90te. Tyle numerów zapomnianych, tyle nowych interpretacji blejzowych numerów prze Brucea moglibyśmy usłyszeć, albo tyle nigdy nie granych pereł...Oczywiście mówię to w ramach marzeń, bo wiadomo że IM to nie jest zespół, który by coś takiego był w stanie zrobić.
Po prostu lata 1990-1998 to był mocny zjazd ich popularności i chyba zwyczajnie nie wierzyli w powodzenie takiej trasy. Nawet przecież dvd z tych lat nie wydali.
Sign czy Eagles mogliby nie odkurzać a to zrobili- a nie są łatwe do zgrania i zagrania. Wiadomo cień się na to kładą zabiegi typu zamiany na Wrathchilda czy brak Infinite Dreams ale bez przesady. Tak wielki zespół będzie grał szlagiery bo tak musi być.
A dla mnie jako fana odkurzenie tych kilku numerów czy FTGGoG było naprawdę miłym prezentem.
Teraz na bank dostaniemy Alexandra - chociaż tutaj przyznam, że mogą wówczas uznać, że wystarczy zaskoczeń i nie dostaniemy takiego Sea of Madness - tylko Wasted, HCW i Strangera i tyle z trasy o SiT.
Tak, ale kiedy to było.Tak nie do końca można się zgodzić z ostatnim zdaniem, ponieważ zrobili mocno nie oczywistą trasę jaką była Early Days, podobny zabieg miał miejsce w 2006 gdy grali całe a matter, także jakieś podrygi do zaskoczeń mieli.
Łał, odkurzyli numery, które już i tak grali w XXI wieku. A mogli nie odkurzać, tylko grać cały set kotletowy. Normalnie wielkie poświęcenie.Sign czy Eagles mogliby nie odkurzać a to zrobili- a nie są łatwe do zgrania i zagrania.
O, a skąd ta pewność? Co trasa znajduje się ktoś, kto jest tego pewny. Ja powiem, ż na bank nie dostaniemy.Teraz na bank dostaniemy Alexandra
Ostatnio zmieniony czw wrz 01, 2022 1:34 pm przez sajki, łącznie zmieniany 1 raz.
Strangera to ja bym chyba nawet wolał bardziej usłyszeć na żywca niż Olka. Ta solówa Adriana...Teraz na bank dostaniemy Alexandra - chociaż tutaj przyznam, że mogą wówczas uznać, że wystarczy zaskoczeń i nie dostaniemy takiego Sea of Madness - tylko Wasted, HCW i Strangera i tyle z trasy o SiT.
Przecież gadają o tym już na tyle poważnie, że to nie będzie raczej robienie jaj. Poza tym to byłby dobry strzał pijarowy na nagłówki. Ponadto potrzebują czegoś by kolejna trasa nie sprawiała „nie gorszej” niż osławione Legacy a chyba tylko Olek ma taką moc sprawczą.sajki pisze: ↑czw wrz 01, 2022 1:02 pmTak, ale kiedy to było.Tak nie do końca można się zgodzić z ostatnim zdaniem, ponieważ zrobili mocno nie oczywistą trasę jaką była Early Days, podobny zabieg miał miejsce w 2006 gdy grali całe a matter, także jakieś podrygi do zaskoczeń mieli.Łał, odkrzyli numery, które już i tak grali w XXI wieku. A mogli nie odkurzać, tylko grać cały set kotletowy. Normalnie wielkie poświęcenie.Sign czy Eagles mogliby nie odkurzać a to zrobili- a nie są łatwe do zgrania i zagrania.O, a skąd ta pewność? Co trasa znajduje się ktoś, kto jest tego pewny. Ja powiem, ż na bank nie dostaniemy.Teraz na bank dostaniemy Alexandra
Co z tego, że grali Sign of the Cross w 2001 roku ( w 2002 go odpuścili bo za trudny) a odkurzyli go na lata 2018-2022? No szczerze dużo to znaczy….
Harris pluje im w twarz, a oni się cieszą, że deszcz padaŁał, odkrzyli numery, które już i tak grali w XXI wieku. A mogli nie odkurzać, tylko grać cały set kotletowy. Normalnie wielkie poświęcenie.
A z tym Alexandrem jesteście naiwni jak pięciolatki. Co trasę to samo, że teraz już NA PEWNO dostaniemy xd Dostaniemy, ale Phantoma co najwyżej i 2MTM dawno nie grane.
Btw są tak ambitni, że set w tym roku po, uwaga, dwóch latach pandemii to była jedna wielka padaka.
Fajnie nas zaskoczyli, swoich kochanych fanów <3 Czuję się mile zaskoczony przez Harrisa <3 Wiem, że dba o mnie jako fana i chce zaskoczyć. Wcale nie chodzi mu o nabicie kabzy jak najmniejszym kosztem pomiędzy piłką, a pierdzeniem w fotel <3
Blood brothers w tym roku, zamiast ambitnego Sea Of Mandess czy Alexandra - tak właśnie dziekuję Steve <3
Ale w przyszłym roku już na pewno będzie, zobaczycie!
Pozdro.
Fajnie nas zaskoczyli, swoich kochanych fanów <3 Czuję się mile zaskoczony przez Harrisa <3 Wiem, że dba o mnie jako fana i chce zaskoczyć. Wcale nie chodzi mu o nabicie kabzy jak najmniejszym kosztem pomiędzy piłką, a pierdzeniem w fotel <3
Blood brothers w tym roku, zamiast ambitnego Sea Of Mandess czy Alexandra - tak właśnie dziekuję Steve <3
Ale w przyszłym roku już na pewno będzie, zobaczycie!
Pozdro.
Haharemi pisze:Teraz na bank dostaniemy Alexandra -
Sporo fanów ma tak wrośnięte klapki w oczy, że kazdy numer może być "tym czymś wyjątkowym".Geri666 pisze: ↑czw wrz 01, 2022 1:16 pmHarris pluje im w twarz, a oni się cieszą, że deszcz padaŁał, odkrzyli numery, które już i tak grali w XXI wieku. A mogli nie odkurzać, tylko grać cały set kotletowy. Normalnie wielkie poświęcenie.
A z tym Alexandrem jesteście naiwni jak pięciolatki. Co trasę to samo, że teraz już NA PEWNO dostaniemy xd Dostaniemy, ale Phantoma co najwyżej i 2MTM dawno nie grane.
"Wrathchild? O matko, kiedy oni go grali ostatnio na żywo?" No właśnie!
I już perełka w secie znaleziona.
A co do tej "pewności i przekonania" to już na forum mamy:
- trasę z całym Senjutsu
- SiT tribute
- trasę LotB z dodanym światem dotyczącym czasu
- Alexander w secie
Chyba nic nie pominąłem z forumowych pewniaków?
www.MetalSide.pl