Doda

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Doda

Post autor: Schizoid »

Zakładam temat, bo dziś Królowa wydała nowy singiel i bez zaskoczeń jest to bardzo nośna piosenka, która w niedługim czasie na pewno zawita do wielu radiostacji i list popularności w serwisach streamingowych.

Wspaniała piosenkarka, która przeszła metamorfozę od infantylnej, kiczowatej lali do świadomej swoich umiejętności i atutów artystki. W sumie ciężko znaleźć u nas wokalistkę, która dysponuje większymi możliwościami od Dody. Bardzo podoba mi się, że ostatnimi czasy uderza w nieco bardziej rytmiczne i nowoczesne klimaty, bo wychodzi jej to całkiem dobrze, choć moim najczęstszym wyborem do słuchania jest koncertówka z 2014 - Fly High Tour Live. Znakomity performance i przyjemna setlista.

Nowy utwór: https://www.youtube.com/watch?v=vPU_AW4gf_g

Szkoda tylko, że obecnie chyba postawiła na single, a nie na formę albumu, ale na tym etapie może sobie na to pozwolić. Mam nadzieję, że niedługo wróci do koncertowania :jee:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Doda

Post autor: blackcocker »

Widziałem z Virgin przed Gunsami w 2017, powaliła mnie. Królowa przez wielkie K!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mogła być nawet lepsza od tych całych Gamsów
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Oto mój boomer disclaimer: mnie jest jej szkoda, bo zamiast kopiować Lejdi Zgagę powinna wrócić do (pop)rockowych kawałków, na jakich wypłynęła z Virgin.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Nowa Doda bardzo dobra, szkoda że kawałek nie jest dłuższy. Oby album już powstawał.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Doda!
Co?
Rób loda!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chciałbyś

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Doda, DO - DA, DODA!!!! :p
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Na pewno miała fajne foty w CKMie. Zwłaszcza te z lizakiem ;) Kurde, to było chyba z 18 lat temu...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Miała, miała, ale wtedy nie była tak dobra, jak jest teraz

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Schizoid pisze: pt lip 08, 2022 12:20 amChciałbyś
No wiadomo.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Nie podoba mi się ani ten kawałek ani coraz bardziej plastikowa Doda. Ta kobieta nie ma nawet 40 lat a jest sztuczna jak praprababki mojej szczęka.
Steczkowska ma od niej 12 lat więcej na liczniku, ale jest bardzo dobrze zrobiona.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Byłem kiedyś na obozie sportowym i w naszym osrodku odbywała się impreza firmowa polo-marketu, której atrakcją był koncert dody. Dużo dzieciaków poszlo ogladac gdzieś zza płotu, ja za to wbiłem się na samą impreze i znalazlem opaskę, która uprawniala mnie do korzystania z cateringu. Sam koncert mnie nie interesował, ale darmowe kiełbaski bardzo mi smakowały. 11 lat miałem, a już umiałem się wpierdolic na krzywy ryj :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Bon Dzosef pisze: pt lip 08, 2022 2:51 pm Byłem kiedyś na obozie sportowym i w naszym osrodku odbywała się impreza firmowa polo-marketu, której atrakcją był koncert dody. Dużo dzieciaków poszlo ogladac gdzieś zza płotu, ja za to wbiłem się na samą impreze i znalazlem opaskę, która uprawniala mnie do korzystania z cateringu. Sam koncert mnie nie interesował, ale darmowe kiełbaski bardzo mi smakowały. 11 lat miałem, a już umiałem się wpierdolic na krzywy ryj :D
:lol:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Bon Dzosef pisze: pt lip 08, 2022 2:51 pm Byłem kiedyś na obozie sportowym i w naszym osrodku odbywała się impreza firmowa polo-marketu, której atrakcją był koncert dody. Dużo dzieciaków poszlo ogladac gdzieś zza płotu, ja za to wbiłem się na samą impreze i znalazlem opaskę, która uprawniala mnie do korzystania z cateringu. Sam koncert mnie nie interesował, ale darmowe kiełbaski bardzo mi smakowały. 11 lat miałem, a już umiałem się wpierdolic na krzywy ryj :D
Jak widać, trening od najmłodszych lat czyni mistrza :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Tak czułem, że spodoba Ci się ta anegdota xD
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Często się pisze, że Doda z Mensy jest. Natomiast z mojej perspektywy ma to znaczenia takie jak to, czy z Mensy jest prezes Kurczakopolu, producenta parówek. Fajnie, że ma dobry biznes, może bym z nim się napił i pograł w planszówkę. Z wyrobów jednak nie skorzystam. Doda jako artystka miała sens przed karierą na przeglądzie piosenki aktorskiej, gdzie faktycznie pokazywała swój talent. Dalej to biznes i artystycznie nie mam zdania. Jako kobieta mnie nie interesuje również. Dodam, że jako mężczyzna też bym jej nie zainteresował. Jest to uczciwa rozgrywka.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Doda to niezła dupa, ale z kategorii tych na raz/kilka razy niż cokolwiek dłuższego.

W każdym razie na pewno trzeba tę panią doceniać za umiejętność pozostawania przez wiele lat na medialnym topie (i związaną z tym faktem możliwość zarabiania sporych pieniędzy) oraz uchodzenia za artystkę przy marginalnej sprzedaży płyt i dokonaniach artystycznych z kategorii "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie".
FotD = TOP5 albumów Maiden
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Nowa płyta Dody za 2 miechy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jakoś nie słyszę żadnego konkretnego info o tym albumie, ale rzekomo faktycznie wychodzi już niedługo. Było jakieś ogłoszenie?

A, widział ktoś ten reality show Dody? Widziałem dobre opinie, ale ja nie oglądam telewizji.

ODPOWIEDZ