Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: ??? Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Jestem pewien, że jakby janusz dowiedział się, że za pomocą magicznego przycisku może zapewnić sobie Aces High w secie, to by to zrobił. Pomnożyć to razy jakieś 15k i masz zagwarantowany na stronie Antyradia nagłówek "Zespół Iron Maiden zagrał swoje największe przeboje".
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
BJ, jeszcze napisz, ze w PL Olek by polecial
Bys musial potrzasnac Ziemia, zeby to sie udalo, albo napisac do Prezydenta.
Meta klepala kotlety na zamowienie.
Faktycznie z perelek polecial chyba tylko FEoS w Finlandii.
No i u Nas byly dwa instrumentale, co sie nie zdarza, a sam bylem przekonany, ze Janki wybiora Fuel zamiast Ktulu.
Do dzis nie wiem, jak to sie stalo, pewnie blad systemu
Bys musial potrzasnac Ziemia, zeby to sie udalo, albo napisac do Prezydenta.
Meta klepala kotlety na zamowienie.
Faktycznie z perelek polecial chyba tylko FEoS w Finlandii.
No i u Nas byly dwa instrumentale, co sie nie zdarza, a sam bylem przekonany, ze Janki wybiora Fuel zamiast Ktulu.
Do dzis nie wiem, jak to sie stalo, pewnie blad systemu
- blackcocker
- -#Moderator

No przejrzałem właśnie z Sardim wszystkie te sety... JA PIERDOLE XD myślę,że poziom randomów jest bardzo porównywalny między IM a Metąbarsiarz pisze: ↑czw wrz 01, 2022 2:51 pm Staty z "Metallica by request" - https://www.setlist.fm/stats/metallica- ... r=1bd64158
Oprócz dosłownie jednostkowych przypadków w zasadzie same hity. Może i randomów Meta ma więcej, ale nie postawiłbym żadnych pieniędzy na to, że w IM by request w piętnastce znalazłyby się perełki. A jeszcze u Mety głosowało się na każdy koncert osobno - przy mobilizacji była szansa na pojedyncze The Frayed... U IM byłaby jedna lista na trasę.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przy odpowiedniej mobilizacji diehardow tak, dwie perełki jak najbardziej mozliwe. Ale co do zasady trasę by request powinni wybierać tylko ludzie z fc
To moglby byc nienajglupszy pomysl, ale gdyby to wycieklo, to reszta wyszlaby na ulice, domagajac sie swojego FotD 
Ofc że tak. Przecież są też fani Mety robiący x koncertów na trasie, bawiący się w 1st pressy i tatuaże z kiblem z Metal Up Your Ass, to po prostu nie forum Mety, więc ich tu nie mamyblackcocker pisze: ↑czw wrz 01, 2022 3:58 pmNo przejrzałem właśnie z Sardim wszystkie te sety... JA PIERDOLE XD myślę,że poziom randomów jest bardzo porównywalny między IM a Metąbarsiarz pisze: ↑czw wrz 01, 2022 2:51 pm Staty z "Metallica by request" - https://www.setlist.fm/stats/metallica- ... r=1bd64158
Oprócz dosłownie jednostkowych przypadków w zasadzie same hity. Może i randomów Meta ma więcej, ale nie postawiłbym żadnych pieniędzy na to, że w IM by request w piętnastce znalazłyby się perełki. A jeszcze u Mety głosowało się na każdy koncert osobno - przy mobilizacji była szansa na pojedyncze The Frayed... U IM byłaby jedna lista na trasę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Xardas2309
- -#Invader

w najlepszym wypadku
1. Moonchild
2. Stratego
3. 2 minutes
4. THe writing
5. Afraid to shoot strangers
6. The trooper
7. Coś z senjutsu
8.Seven Son/Dance of death lub inny dłuższy
9. Haven cant wait
10. Fear of the dark
11. The number
12. Hallowed
13. Iron Maiden
14. THe prisoner -( Aces high nie pogardze ) / Powerslave
15. Cos z the Final frontier
16. Aleksander the great (
;d )
w najgorszym
za stratego inny kawałek z senjutsu, 2 minutes za revelations, plus wratchild/sanctuary . Ew sing of the cross lub the clasman za inne z lat 90 ale w co watpie
3. Mozliwosc. Senjutsu tour
1. Senjutsu
2. Stratego
3. The writing
4. 2 minutes
5. Dance of death
6. The trooper
7. Cos z senjutsu
8. Cos z senjutsu
9. Seven son
10. Fear of the dark
11. Hallowed
12. Number
13. Iron maiden
14. The prisoner/Powerslave
15. Haven cant wait
16. Sanctuary/Running free
1. Moonchild
2. Stratego
3. 2 minutes
4. THe writing
5. Afraid to shoot strangers
6. The trooper
7. Coś z senjutsu
8.Seven Son/Dance of death lub inny dłuższy
9. Haven cant wait
10. Fear of the dark
11. The number
12. Hallowed
13. Iron Maiden
14. THe prisoner -( Aces high nie pogardze ) / Powerslave
15. Cos z the Final frontier
16. Aleksander the great (
w najgorszym
za stratego inny kawałek z senjutsu, 2 minutes za revelations, plus wratchild/sanctuary . Ew sing of the cross lub the clasman za inne z lat 90 ale w co watpie
3. Mozliwosc. Senjutsu tour
1. Senjutsu
2. Stratego
3. The writing
4. 2 minutes
5. Dance of death
6. The trooper
7. Cos z senjutsu
8. Cos z senjutsu
9. Seven son
10. Fear of the dark
11. Hallowed
12. Number
13. Iron maiden
14. The prisoner/Powerslave
15. Haven cant wait
16. Sanctuary/Running free
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

"Senjutsu" ma już rok (a de facto powstał 3.5 roku temu) - nie wydaje mi się, aby zespół planował pełnoprawną trasę z materiałem z tego longplay'a. Tegoroczne LOTB spełniło poniekąd tą funkcję - i stąd nowy świat "Senjutsu", Eddie-Samuraj itp. Szkoda, że nie zagrali chociaż 5 nowych numerów - brak takiego "Hell On Earth" w wersji live zakrawa o pomstę do nieba.
W 2023 spodziewam się nowej trasy, która potrwa przynajmniej 2 lata. Raczej nie będzie to kolejna odsłona "Legacy", a powrót do tras historycznych - tak odczytywałbym te aluzje w stylu "Somewhere Back In Time". Ironi mają jeszcze w zanadrzu kilka petard, które mogą odpalić, a które niewątpliwie zwiększą zainteresowanie trasą. Kolejny duży tour po Europie raptem rok po obecnym wymagać będzie mocnego PR - i tego powinniśmy się spodziewać. 
Dokładnie. Pisze i pisze o tym PR już tu kilkaWICKER MAN pisze: ↑ndz wrz 04, 2022 10:00 pm Kolejny duży tour po Europie raptem rok po obecnym wymagać będzie mocnego PR - i tego powinniśmy się spodziewać.![]()
Postów i utrzymuje swoje zdanie - aby trasa nie „wydawała się gorsza” niż Legacy, Maiden wyciągnie PR perełki - a jak pisałem tu wcześniej taki atut ma np Alexander, odświeżona scena z SiT (nie oszukujmy się - uniwersum a’la Blade Runner - nawet obecnie się broni - patrz Cyberpunk, Stray czy Soul Hackers), być może Marynarz, a nawet plan zagrania HoE - byłoby głośno w mediach bo nabrał on przez rok takiego pewnego statusu hitu (po WOTW najwiecej wyświetleń/odsłuchów).
Tak zupelnie realnie na to patrzac, to mogliby przyjechac dokladnie z tym samym show w 23, i nadal frekwencja bedzie sie zgadzac 
Bardzo nie sadze, zeby kilka nowych szmat i kawalkow tektury za plecami mialo zrobic wieksza roznice.
Mozna narzekac caly tydzien, a pozniej kupic grzecznie bilet
Bardzo nie sadze, zeby kilka nowych szmat i kawalkow tektury za plecami mialo zrobic wieksza roznice.
Mozna narzekac caly tydzien, a pozniej kupic grzecznie bilet
Dokładnie i nie ma co się oszukiwać, że ludzie chodzą na koncerty, bo zespół zagra "te, a nie inne utwory".nugz pisze: ↑pn wrz 05, 2022 9:18 am Tak zupelnie realnie na to patrzac, to mogliby przyjechac dokladnie z tym samym show w 23, i nadal frekwencja bedzie sie zgadzac
Mozna narzekac caly tydzien, a pozniej kupic grzecznie bilet![]()
www.MetalSide.pl
Dziekuje za powyzszy glos rozsadku 
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Sądzę, iż cała sceneria będzie oparta na tematyca Blade Runner/SiT. Spodziewam się również licznej reprezentacji tego albumu w secie. Po dwóch latach posuchy i świetnie przyjętej trasie po EU w tym roku zainteresowanie będzie bardzo duże.remi pisze: ↑pn wrz 05, 2022 6:36 amDokładnie. Pisze i pisze o tym PR już tu kilkaWICKER MAN pisze: ↑ndz wrz 04, 2022 10:00 pm Kolejny duży tour po Europie raptem rok po obecnym wymagać będzie mocnego PR - i tego powinniśmy się spodziewać.![]()
Postów i utrzymuje swoje zdanie - aby trasa nie „wydawała się gorsza” niż Legacy, Maiden wyciągnie PR perełki - a jak pisałem tu wcześniej taki atut ma np Alexander, odświeżona scena z SiT (nie oszukujmy się - uniwersum a’la Blade Runner - nawet obecnie się broni - patrz Cyberpunk, Stray czy Soul Hackers), być może Marynarz, a nawet plan zagrania HoE - byłoby głośno w mediach bo nabrał on przez rok takiego pewnego statusu hitu (po WOTW najwiecej wyświetleń/odsłuchów).
Duże zainteresowanie to będzie czy zagrają Feara, 666 i Troopera, ewentualnie AH. Większość ludzi na koncercie nigdy nie słyszała o jakimś SiT, nie mówiąc już o Aleksandrze. Czas wreszcie zrozumieć, że ludzie tacy jak na forum to marny ułamek publiczności.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Otoz to.
Jak juz bylo wspominane - nawet podczas trasy "Na Zyczenie" bysmy nie powachali Olka, bo przerazajaca wiekszosc NIE KOJARZY/NIE ZNA takich perelek.
Przychodza po HITY/HYMNY, nawet pewnie ze srednia ich znajomoscia - i ja to rozumiem. nie hejtuje.
Taki mamy klimat.
Jak juz bylo wspominane - nawet podczas trasy "Na Zyczenie" bysmy nie powachali Olka, bo przerazajaca wiekszosc NIE KOJARZY/NIE ZNA takich perelek.
Przychodza po HITY/HYMNY, nawet pewnie ze srednia ich znajomoscia - i ja to rozumiem. nie hejtuje.
Taki mamy klimat.
Prosty przykład z ostatniego koncertu w Warszawie. Leci intro przed AH (przemowa itd.) Przede mną dziewcze jak na szpilkach czeka na to co będzie dalej. Zaczynają numer a dziewczę wyraźnie podekscytowane krzyczy do sąsiada "o ja AH!!!"... tak jakby w momencie odpalenia intro nie było to oczywiste. Dla niej nie było najwyraźniej.
www.MetalSide.pl
A ja nie sądzęLonerunner pisze: ↑pn wrz 05, 2022 11:27 am Sądzę, iż cała sceneria będzie oparta na tematyca Blade Runner/SiT. Spodziewam się również licznej reprezentacji tego albumu w secie. Po dwóch latach posuchy i świetnie przyjętej trasie po EU w tym roku zainteresowanie będzie bardzo duże.
Nakręcacie się na maksa, odpływ maksymalny, a później narzekanie, że Wrathchild, czy 23:58
www.MetalSide.pl
W sumie tak grubo to tu chyba jeszcze nie było pod tym względemgumbyy pisze: ↑pn wrz 05, 2022 1:30 pmA ja nie sądzęLonerunner pisze: ↑pn wrz 05, 2022 11:27 am Sądzę, iż cała sceneria będzie oparta na tematyca Blade Runner/SiT. Spodziewam się również licznej reprezentacji tego albumu w secie. Po dwóch latach posuchy i świetnie przyjętej trasie po EU w tym roku zainteresowanie będzie bardzo duże.![]()
Nakręcacie się na maksa, odpływ maksymalny, a później narzekanie, że Wrathchild, czy 23:58![]()
No niektórzy to już odlecieli na inną planetę.
Blejdraner z Alexandrem będzie.
Jeszcze Harris z każdym chętnym piątkę przybije po koncercie i fotkę zrobi.
Blejdraner z Alexandrem będzie.
Jeszcze Harris z każdym chętnym piątkę przybije po koncercie i fotkę zrobi.
Obawiam sie, ze niektorych fantazje rozbija sie o glebe jak Ikar, ktorego spuszczaja za kazdym razem po zakonczonym numerze
Ale nikt nie zabroni w sumie fantazjowac
Ale nikt nie zabroni w sumie fantazjowac