18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Mi się bardzo podoba jak Kiske się zachowuje na scenie, ma dużo spontaniczności w sobie, zresztą naszą dużą flagę też bardzo spropsowal, widać że się dobrze się bawili!
Bardzo fajny HammerFall i bardzo fajny Helloween. Dawno tak się nie wybawiłem przy barierce. Tera do spania, jutro coś wiecej.
Pozdro RedHot
Pozdro RedHot
www.MetalSide.pl
Pozdroooo super było Cię zobaczyć, sory za moje pijackie pierdolenie haha, następnym razem może się uda dłużej pogadać przy jakiejś kawie czy coś. My w drodze do Wawki autem!
Świetna zabawa. Dawno nie wyszedłem taki spocony z koncertu. Jednak tłum+ dźwiganie córek robi swoje. Jak dojechałem do domu o 2.30 to koszulka wciąż była mokra. Sporo znajomych spotykanych lub widzianych, pozdrowienia i dzięki za wspólną fotkę. O samym koncercie napiszę już po pracy.
RedHot, masz jakieś zdjęcie flagi?
Dzosef, Twoja została już na scenie na zawsze?
RedHot, masz jakieś zdjęcie flagi?
Dzosef, Twoja została już na scenie na zawsze?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja chyba nigdy bardziej mokry po gigu nie byłem. Ale kupiłem suchą na merchu więc była zmiana. Na marginesie skurczybyk z merchu wbił w terminal kwotę w Euro, więc dopłaciłem do interesu. A jakość teraz tych koszulek bardzo słaba...
Koncert zajebisty ale nic nie przebije Bamberga. Jednak komfort też wpływa na odbiór. Tu było zajebiście gorąco. Z początkowych rzędów ludzie wychodzili bo nie mogli złapać tchu. Ścisk nieziemski.
Z zespołem sporo interakcji. Andi jak zwykle pod tym względem najlepszy :-) Trochę szkoda, że jednak nie przyszło nam choć raz posłuchać Angels, zamiast Save Us. Panowie widać, że zachwyceni przyjęciem - "... like a South America" i nie była to kurtuazyjna gadka.
Na osobny akapit zasługuje ochrona. Pan przed nami, może i miły i sympatyczny, ale do roboty to się kompletnie nie nadaje. Surfer płynie a ten się gapi gdzie indziej i gdybyśmy w pierwszym rzędzie nie byli ogarnięci to byłoby niefajnie. Totalnie nieprzytomny. Dali mu do pomocy drugiego ale też nie za dobrze szło. Totalnie nie ogarniali surferów.
W ogóle organizacyjny dramat - dwa wejścia z których jedno otworzono wcześniej, zator w wąskich drzwiach a po wejściu brak oznaczeń drzwi i szło się nie do tych co trzeba. Tragedia.
Dzięki ekipo za towarzystwo i reszcie za przybite piątki, było jak zwykle super
Koncert zajebisty ale nic nie przebije Bamberga. Jednak komfort też wpływa na odbiór. Tu było zajebiście gorąco. Z początkowych rzędów ludzie wychodzili bo nie mogli złapać tchu. Ścisk nieziemski.
Z zespołem sporo interakcji. Andi jak zwykle pod tym względem najlepszy :-) Trochę szkoda, że jednak nie przyszło nam choć raz posłuchać Angels, zamiast Save Us. Panowie widać, że zachwyceni przyjęciem - "... like a South America" i nie była to kurtuazyjna gadka.
Na osobny akapit zasługuje ochrona. Pan przed nami, może i miły i sympatyczny, ale do roboty to się kompletnie nie nadaje. Surfer płynie a ten się gapi gdzie indziej i gdybyśmy w pierwszym rzędzie nie byli ogarnięci to byłoby niefajnie. Totalnie nieprzytomny. Dali mu do pomocy drugiego ale też nie za dobrze szło. Totalnie nie ogarniali surferów.
W ogóle organizacyjny dramat - dwa wejścia z których jedno otworzono wcześniej, zator w wąskich drzwiach a po wejściu brak oznaczeń drzwi i szło się nie do tych co trzeba. Tragedia.
Dzięki ekipo za towarzystwo i reszcie za przybite piątki, było jak zwykle super
- Saimon1995
- -#Moderator

Bardzo dobry koncert, świetnie się bawiłem.
Mój pierwszy raz na Helloween, więc setlista, jak dla mnie, idealnie skrojona. Nowe utwory dały rady, a te z "Keeperów" - to nie muszę dodawać, klasyka.
Nie da się ukryć, że w MCK-u duchota niemiłosierna. Nic dziwnego, że ludzie musieli wychodzić, aby złapać trochę oddechu. Tropiki były niczym w Ameryce Południowej.
Dzosef pisze o chaosie organizacyjnym. Nie wiem, ja wszedłem ekspresowo drugim wejściem o godz. 19, bez żadnych kolejek. Szybko, miło i przyjemnie
Nie da się ukryć, że w MCK-u duchota niemiłosierna. Nic dziwnego, że ludzie musieli wychodzić, aby złapać trochę oddechu. Tropiki były niczym w Ameryce Południowej.
Dzosef pisze o chaosie organizacyjnym. Nie wiem, ja wszedłem ekspresowo drugim wejściem o godz. 19, bez żadnych kolejek. Szybko, miło i przyjemnie
Helloween świetny, Hammerfall też ok. Duchota niemiłosierna - kilka osób nieprzytomnych, wyniesionych poza salę, cuconych w pozycji bocznej ustalonej na korytarzu. Żeby taka sala nie miała klimy? Albo już Polaczki oszczędzają i przykręcają kurki. Koncert w takiej duchocie to po prostu skandal, z nastoletnimi córami trzeba było stać koło wejścia. Smród pachowego potu rodaków - osobny temat, ale nie będę go drążył 
Hammerfall genialny. Helloween też bdb, ale to młotki były gwiazdą tego wieczoru.
BJ, naprawde, mysle, ze gowno kogos interesuje, ile razy Kiske na ciebie spojrzal, dopoki nie spowodowalo to popuszczenia w gacie i zasmrodzenia ludzi wokol.
Serio, juz meczace jest to czytanie tych relacji, gdzie stawiasz siebie w roli samca alpha publiki, z najlepszym miejscem i kolekcja fantow - nobody cares
A koncert byl doskonaly.
Na minus tylko kulejaca organizacja i sauna w srodku :/
Serio, juz meczace jest to czytanie tych relacji, gdzie stawiasz siebie w roli samca alpha publiki, z najlepszym miejscem i kolekcja fantow - nobody cares
A koncert byl doskonaly.
Na minus tylko kulejaca organizacja i sauna w srodku :/
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak. I tak Kato były ostatnim miastem, zrobi się nową
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Doslownie było na odwrot
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobra zamknij morde już. Na szersze riposty chyba nie zaslugujesz.nugz pisze: ↑pn wrz 19, 2022 9:48 am BJ, naprawde, mysle, ze gowno kogos interesuje, ile razy Kiske na ciebie spojrzal, dopoki nie spowodowalo to popuszczenia w gacie i zasmrodzenia ludzi wokol.
Jak zwykle - mocny w gebie w sieci, wyszczekany jak sam Szef 
Niech zgadne - tylko za zaslona sieciowa
Niech zgadne - tylko za zaslona sieciowa
Tym razem kolorową
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To trzeba było podejśc na koncercie i wylać zale, że Ci się nie podobają moje posty na forum xD czy ty już do reszty na łeb upadłeś? Piszesz na forum to ci odpisuje na forum. Zapraszam pod ignora, trafiasz do bardzo elitarnego klubu
Dla informacji - opisuje swoje wrażenia i emocje z koncertow. Nie tylko ze mna Kiske zbił piony tym razem, Deris mnie wyłapał dopiero na koniec i pione dostałem jako jeden z kilkunastu z przodu. I co? I nic, dla mnie super przeżycie niezmiennie. Żeby odebrać to jako jakieś wywyzszanie się to trzeba po prostu już być na starcie źle nastawionym i szkoda mi dłużej z kimś takim gadać.
Ostatnio zmieniony pn wrz 19, 2022 10:20 am przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 1 raz.
Śmieszna sprawa bo zapomniałam przyprasować to namalowaniu więc farby się nie utwardzily, w efekcie każdy kto trzymał baner wyszedł z gigu z sinoczarnymi łapami bo od potu farba się zaczęła mazać xD
Ja tam nie widzę problemu w tym, że ktoś się chwali, że został dostrzeżony przez muzyków, rozpoznany na kolejnym koncercie, itp. To yes pokazuje, że jest interakcja między zespołem a publicznością.
Na forum każdy może napisać, jak przeżył koncert. Od tego zresztą forum jest. Zazdrośnicy niech nie płoną zazdrością.
-
Deleted User 357
Otóż to, już serio się nie ma do czego przyczepić?Ja tam nie widzę problemu w tym, że ktoś się chwali, że został dostrzeżony przez muzyków, rozpoznany na kolejnym koncercie, itp. To yes pokazuje, że jest interakcja między zespołem a publicznością.