Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: pz »

joseba pisze: czw paź 06, 2022 10:02 pm
pz pisze: czw paź 06, 2022 9:53 pm Nie ma szans. Fear to obowiązek. Czy poza Early Days kiedyś wypadł?
ale wypadł, więc nie jest nietykalny 8)

z tym, że publika dała jasno wyraz, czego chce...
Nie grali, bo nie pasował do założeń trasy. Na Somewhere Back już grali mimo, że też nie pasował.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Alchemist pisze: czw paź 06, 2022 9:42 pm A może wypadnie FOTD? :mryellow:
Wątpię, ale cieszyłbym się bardzo. Wkurzało mnie wciskanie tego kawałka podczas tras Somewhere Back In Time i Maiden England World Tour. Psuło po prostu mi klimat. Bez "Fear Of The Dark" na trasie Early Years w 2005 roku było idealnie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Moim zdaniem 5:5 z trailera nic nie znaczy. Od taki sobie znak równości zeby zaznaczyć że to trasa dotycząca albumów Senjutsu i Somewhere in Time. Jestem prawie pewien że zagrają więcej utworów z nowej płyty niż z SiT. Z Somewhere pewnie będą trzy oczywiste numery. Maiden było ostatnimi laty zbyt leniwym brandem żeby teraz odkopać jakieś Sea of Madness. Instrumentalnie by im się nie chciało. O Alexandrze już nawet nie mówię
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

octavian pisze: czw paź 06, 2022 10:25 pm Moim zdaniem 5:5 z trailera nic nie znaczy. Od taki sobie znak równości zeby zaznaczyć że to trasa dotycząca albumów Senjutsu i Somewhere in Time. Jestem prawie pewien że zagrają więcej utworów z nowej płyty niż z SiT. Z Somewhere pewnie będą trzy oczywiste numery. Maiden było ostatnimi laty zbyt leniwym brandem żeby teraz odkopać jakieś Sea of Madness. Instrumentalnie by im się nie chciało. O Alexandrze już nawet nie mówię
Szczególnie byli leniwi z Sign of the Cross, Clansmanem, For the Greater czy Orzełkami. :facepalm: Akurat leniwi to nie są. Może i konserwatywni w pewnych kwestiach i uwiązani w hiciory ale na pewno nie leniwi.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

octavian pisze: czw paź 06, 2022 10:25 pm Moim zdaniem 5:5 z trailera nic nie znaczy. Od taki sobie znak równości zeby zaznaczyć że to trasa dotycząca albumów Senjutsu i Somewhere in Time. Jestem prawie pewien że zagrają więcej utworów z nowej płyty niż z SiT. Z Somewhere pewnie będą trzy oczywiste numery. Maiden było ostatnimi laty zbyt leniwym brandem żeby teraz odkopać jakieś Sea of Madness. Instrumentalnie by im się nie chciało. O Alexandrze już nawet nie mówię
Dokładnie tak samo uważam. Oczywiście zaślepieni fani utworzą "miljonpińcet" postów, że Alexander teraz musi być, a później będzie wielkie rozczarowanie, że tylko 3 numery z SiT poszły. Klasyka ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

remi pisze: czw paź 06, 2022 10:33 pm Szczególnie byli leniwi z Sign of the Cross, Clansmanem, For the Greater czy Orzełkami. :facepalm: Akurat leniwi to nie są. Może i konserwatywni w pewnych kwestiach i uwiązani w hiciory ale na pewno nie leniwi.
Przecież pierwsze dwa nie są jakimiś niespodziankami, FTGGOG też jakimś zapomnianym rarytasem nie jest.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

gumbyy pisze: czw paź 06, 2022 10:37 pm
remi pisze: czw paź 06, 2022 10:33 pm Szczególnie byli leniwi z Sign of the Cross, Clansmanem, For the Greater czy Orzełkami. :facepalm: Akurat leniwi to nie są. Może i konserwatywni w pewnych kwestiach i uwiązani w hiciory ale na pewno nie leniwi.
Przecież pierwsze dwa nie są jakimiś niespodziankami, FTGGOG też jakimś zapomnianym rarytasem nie jest.
No tak ale mimo wszystko set Legacy z 2018 mocno zaskoczył i był naprawdę solidny jak na trase typu Best of w przypadku IM.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ludzie piszący, że SOTC i FTGGOG pojda potem na Testament/Anthrax/Saxon* grający cały czas to samo i napisza za zajebiscie, nie to co lenie z Maiden

*Jak ten set z KIT/Tilburga się utrzyma to można usunąć ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Tak w miarę realistycznie wymyśliłem se coś takiego

Blade Runner/CSIT
Stratego
Heaven
Time Machine
Trooper
Days
Stranger
Writing
Hell on Earth
Fear
Hallowed
IM
Moonchild
666
Wasted Years

Kompletnie nie wierzę że zagrają coś czego nie grali na trasie albumowej, nie wierzę też w 5 zupełnie niegranych kawałków z Senjutsu
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Chcieli grać całe Senjutsu więc 8 z 10 chyba jest realne 😉
Akurat wypada gówniane Lost i Death celts.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Moim zdaniem pocisną z 5 max, ale zobaczymy, też zauważyliscie, że na forum jest wielki ruch, jak przy wydaniu Senjutsu. :)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

No i fajnie przynajmniej forum znów żyje. Zawsze lubiłem ten klimat przed trasą bo najwięcej się pisało, spekulowało. Najczęściej się to nie sprawdzało ale atmosfera była kozak.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

marekkraw pisze: pt paź 07, 2022 12:39 am Chcieli grać całe Senjutsu więc 8 z 10 chyba jest realne 😉
Chcieli? :lol: Toż to już legenda jakaś ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

gumbyy pisze: pt paź 07, 2022 1:34 am
marekkraw pisze: pt paź 07, 2022 12:39 am Chcieli grać całe Senjutsu więc 8 z 10 chyba jest realne 😉
Chcieli? :lol: Toż to już legenda jakaś ;)
Tematyka trasy też była legendą.
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

mic7 pisze: czw paź 06, 2022 8:58 pm
pz pisze: czw paź 06, 2022 8:07 pm

Ja to bym chciał usłyszeć Deja Vu :)

Mam to samo ale wishful thinking :)
To samo. Mój ulubiony utwór z SiT.
Awatar użytkownika
Alchemist
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Alchemist »

SiT jest taką kopalnią hitów, że powinni odświeżyć dawno nie grane kawałki. Nie wierzę w HCW z fanami na scenie jak w 2008, ale skoro już robią trasę opartą o SiT i Senjutsu to wg mnie powinni się skupić na tych dwóch albumach + 666, Running Free, może coś z lat 80 wpadnie. Sprawdziłem set z 86 i to była petarda:

Blade Runner Intro
Caught Somewhere in Time
2 Minutes to Midnight
Sea of Madness
Children of the Damned
Stranger in a Strange Land
Wasted Years
Rime of the Ancient Mariner
Heaven Can Wait
Phantom of the Opera
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
Run to the Hills
Running Free

Na pewno odpadnie Children (grany w 2012-2014) ROTAM (2008-2009), Phantom, mam nadzieję że Hallowed i RTTH. Mogliby wywalić TMTM. Zamiast tych dać coś z Senjutsu i set miazga
don't waste your time always searching for those wasted years
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Zapomniałeś o FotD. Wiadomo, że musi być w liście.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

gumbyy pisze: czw paź 06, 2022 7:22 pm Ja to ogólnie nie kumam podniety tym AtG. Szczerze - wolalbym CSiT :P

Liczę na Strangera. Więcej z SiT się nie spodziewam oprócz oczywistych WY i HCW.
Mysle ze Bronek CSiT i Dlugodystansowca nie da juz rady pociagnac :) Alexander jest zdecydowanie latwiejszy.Strangera zagraja,Deja vu - byloby pieknie ale nigdy go nie grali.Ja bym sie jeszcze jaral jakby Dave i Adrian zaqrwili Walking on Glass :D
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

qracoss pisze: pt paź 07, 2022 1:37 pm Ja bym sie jeszcze jaral jakby Dave i Adrian zaqrwili Walking on Glass :D
Gorzej jakby Dave z Janickiem :shock:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

qracoss pisze: pt paź 07, 2022 1:37 pm
Mysle ze Bronek CSiT i Dlugodystansowca nie da juz rady pociagnac :) Alexander jest zdecydowanie latwiejszy.
I tu się mylisz. A cóż takiego niewykonalnego jest w CSiT?
ODPOWIEDZ