No polski może i racja ale na zachodzie właśnie się to sprzedaje bardzo dobrze jak widać, Behemoth jest mainstreamowy tak samo jak AE i nijak ma się ich środowisko fanowskie do blackowo-deathowego podziemia.
19/10/2022 - Behemoth + Arch Enemy - Spodek, Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 19/10/2022 - Behemoth + Arch Enemy - Spodek, Katowice
-
Deleted User 357
No nie, wszędzie jest napisane że Spodek
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Spodek, spodek, nawet bilety na trybuny są dalej w sprzedaży.
-
Deleted User 357
Widzicie, a ja jestem prawie pewny że na plakacie był MCK
Dobra, pierwotnie był MCK i nawet na plakacie w pierwszym poście jest MCK. W takim razie też kompletnie nie rozumiem zmiany przy takiej sprzedaży
Dobra, pierwotnie był MCK i nawet na plakacie w pierwszym poście jest MCK. W takim razie też kompletnie nie rozumiem zmiany przy takiej sprzedaży
W MCK-u w tym czasie jakaś wystawa urządzeń do spawania ma być (czy coś w ten deseń), bo szwagier się tam wybiera 
A wiemy jaka jest sprzedaż? Bo może jest ok?
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 357
Kto sie dzis loguje w Spodku?
Bardzo ładna frekwencja już na Unto Others
Bo to najlepszy zespół wieczoru 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
A tyle było stękania wcześniej, że frekwencja będzie mizerna
www.MetalSide.pl
Unto Others - ZNAKOMICI. Kocham ten zespół od momentu, w którym pierwszy raz usłyszałem Manę i z automatu zajęła miejsce albumu roku 2019 (ex aequo z Billie Eilish
) Ogromna szkoda, że dostali tylko pół godziny, bo w momencie, w którym hype osiągnął zenit zeszli ze sceny. Oby jak najszybciej wpadli na klubowy, nawet jestem w stanie ruszyć dupę za granicę. Poza dość statycznym Gabrielem panowie to prawdziwe bestie sceniczne, zachowują się jakby to robili naprawdę od wielu lat, widać w tym pasję i życzę im samych sukcesów i kolejnych świetnych wydawnictw.
Carcass - widziałem drugi raz na żywo i drugi raz bardzo mi się podobało. Numery z Heartwork to prawdziwy wpierdol. Odbiór też mieli bardzo dobry, jak na legendę przystało.
Arch Enemy - odhaczony kolejny członek Mercyful Fate do zobaczenia na żywo i w sumie tyle mam do powiedzenia. Oscypek z żurawiną i piwko bardzo smakowały w tym czasie.
Behemoth - poza numerami z ostatniego dzieła i Sympathy to w zasadzie powtórka z ostatnich krajowych koncertów Adasia i spółki. Czy to źle? Absolutnie nie, kotleciki smakują znakomicie, a co ciekawe nowe numery nie wypadły wcale źle, a takie Versus Christus uważam za jeden z jaśniejszych punktów koncertu. Dobrze było ich zobaczyć po covidowej przerwie, liczę na pełny headlinerski set w przyszłym roku.
Nagłośnienie - Unto Others i Carcass żyleta, Arch Enemy zbita ściana dźwięku bez żadnych dominujących punktów, Behe w porządku.
Frekwencja zaskakująco (po tym co było tu pisane) dobra. Płyta wypełniona z małymi luzami, te sektory które były udostępnione również wyprzedany.
No i ogromny plusik za wspomniane serki prosto z Podhala.
dzięki Panowie Schizoid, manichean, MaidenFan i pozaforumowi koledzy
Carcass - widziałem drugi raz na żywo i drugi raz bardzo mi się podobało. Numery z Heartwork to prawdziwy wpierdol. Odbiór też mieli bardzo dobry, jak na legendę przystało.
Arch Enemy - odhaczony kolejny członek Mercyful Fate do zobaczenia na żywo i w sumie tyle mam do powiedzenia. Oscypek z żurawiną i piwko bardzo smakowały w tym czasie.
Behemoth - poza numerami z ostatniego dzieła i Sympathy to w zasadzie powtórka z ostatnich krajowych koncertów Adasia i spółki. Czy to źle? Absolutnie nie, kotleciki smakują znakomicie, a co ciekawe nowe numery nie wypadły wcale źle, a takie Versus Christus uważam za jeden z jaśniejszych punktów koncertu. Dobrze było ich zobaczyć po covidowej przerwie, liczę na pełny headlinerski set w przyszłym roku.
Nagłośnienie - Unto Others i Carcass żyleta, Arch Enemy zbita ściana dźwięku bez żadnych dominujących punktów, Behe w porządku.
Frekwencja zaskakująco (po tym co było tu pisane) dobra. Płyta wypełniona z małymi luzami, te sektory które były udostępnione również wyprzedany.
No i ogromny plusik za wspomniane serki prosto z Podhala.
dzięki Panowie Schizoid, manichean, MaidenFan i pozaforumowi koledzy
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kurde, Idle Handss i Oscypki. Piekny wieczór musiał być
Unto Others - super gig, niestety stanowczo za krótki. Tak jak Sardi napisał, pod koniec czułem już, że wszedłem w odpowiedni nastrój i chciałoby się ich posłuchać te 15 minut dłużej. Ale to, co pokazali, było w pełni profesjonalne i wciągające, dobry secik. Jeśli mam słuchać heavy metalu, to zdecydowanie bardziej wolę UO, niż n-tą kopię Maiden, Priest i innych Acceptów. Frekwencja już wtedy była dobra, a odbiór sztuki pozytywny, więc liczę na to, że Knock Out ściągnie ich na klubówki.
Carcass - widziałem ich już w 2019, kiedy nie zawiedli, a wczoraj ponownie pokazali klasę. Tu nie ma żadnej filozofii, są precyzyjne riffy i wpierdol, na szczęście nie totalnie bezmózgi. Słucham ich nie jakoś często, ale na koncerty chcę chodzić w miarę możliwości, bo to po prostu bardzo fajny sposób na spędzenie czasu, a to 45 minut, jakim dysponowali, było chyba idealnym zasobem czasu na pokazanie się od jak najlepszej strony.
Arch Enemy - piwo i oscypek były dobre.
Behemoth - wiadomo nie od dziś, że to klasa światowa, ale dobrze sobie to co jakiś czas przypomnieć. Co prawda set był taki sobie, bo zagrali po prostu to, co zawsze + nowości, ale dobrze się tego słuchało. Świeże kawałki spisują się różnie, Versvs Christvs to jeden z najlepszych punktów koncertu, ale reszta już gorzej. Hajlajty to jak zwykle Ov Fire And The Void, Ora Pro Nobis Lucifer i Eschaton
Atmosfera była wręcz genialna za sprawą Sanatorian i nie tylko, organizacja na bdb poziomie - było punktualnie, było sporo jedzenia i piwa, z wejściem też żadnych problemów. No i co mnie zdziwiło: publiczność. Ja stałem blisko sceny po prawej i była zabawa, ale kulturalna. Mocne zaskoczenie względem wcześniejszych gigów Behe, jakie widziałem, ale wtedy za sprawą fanów Slayera i Slipknota działy się wszelkiego rodzaju patologie.
Carcass - widziałem ich już w 2019, kiedy nie zawiedli, a wczoraj ponownie pokazali klasę. Tu nie ma żadnej filozofii, są precyzyjne riffy i wpierdol, na szczęście nie totalnie bezmózgi. Słucham ich nie jakoś często, ale na koncerty chcę chodzić w miarę możliwości, bo to po prostu bardzo fajny sposób na spędzenie czasu, a to 45 minut, jakim dysponowali, było chyba idealnym zasobem czasu na pokazanie się od jak najlepszej strony.
Arch Enemy - piwo i oscypek były dobre.
Behemoth - wiadomo nie od dziś, że to klasa światowa, ale dobrze sobie to co jakiś czas przypomnieć. Co prawda set był taki sobie, bo zagrali po prostu to, co zawsze + nowości, ale dobrze się tego słuchało. Świeże kawałki spisują się różnie, Versvs Christvs to jeden z najlepszych punktów koncertu, ale reszta już gorzej. Hajlajty to jak zwykle Ov Fire And The Void, Ora Pro Nobis Lucifer i Eschaton
Atmosfera była wręcz genialna za sprawą Sanatorian i nie tylko, organizacja na bdb poziomie - było punktualnie, było sporo jedzenia i piwa, z wejściem też żadnych problemów. No i co mnie zdziwiło: publiczność. Ja stałem blisko sceny po prawej i była zabawa, ale kulturalna. Mocne zaskoczenie względem wcześniejszych gigów Behe, jakie widziałem, ale wtedy za sprawą fanów Slayera i Slipknota działy się wszelkiego rodzaju patologie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Rewelacyjna impreza. Muszę pochwalić nagłośnienie, które na każdym zespole było świetne. Selektywne brzmienie robiło na prawdę wrażenie. Frekwencja bardzo dobra, w zasadzie wszystko co było w sprzedaży, trybuny i płyta, zostało sprzedane.
Unto Others - nie znałem wcześniej, bardzo przyjemny rozgrzewacz, zdecydowanie muszę się zapoznać z ich muzyką bo dobrze się tego słuchało.
Carcass - powalający występ. Znałem ich twórczość wybiórczo, a tymczasem ich koncert wyrwał mnie z butów i rozwalcował. Bardzo duże poczucie niedosytu, jak tylko przyjadą jako headliner to obecność obowiązkowa.
Arch Enemy - bardzo dobry występ, z momentami lepszymi i słabszymi jak dla mnie. Nie powalili mnie, ale bawiłem się dobrze. Żałuję, że nie zagrali Handshake with hell, na które czekałem najbardziej, a której grali na tej trasie. Podejrzewam, że Alissa nie chciała kaleczyć czystych partii ze względu na swój "fucked voice".
Behemoth - fenomenalny koncert. Widziałem ich szósty raz i śmiem stwierdzić, że za każdym razem podnoszą poprzeczkę co raz wyżej jeśli chodzi o show sceniczne. Zdecydowanie jedna z najlepszych koncertowych kapel na świecie. Wszystko mają dopracowane do perfekcji. Nowe kawałki bardzo dobrze wkomponowały się w set i brzmią jeszcze lepiej na płycie niż na żywo. Największe zaskoczenie to Versus Christi, które studyjnie mnie nie kupiło, a w oprawie scenicznej był to jeden z najjaśniejszych punktów ich występu. Liczę na krajową trasę na wiosnę, gdzie zagrają dłużej. Nie mogę się już doczekać po wczoraj
Unto Others - nie znałem wcześniej, bardzo przyjemny rozgrzewacz, zdecydowanie muszę się zapoznać z ich muzyką bo dobrze się tego słuchało.
Carcass - powalający występ. Znałem ich twórczość wybiórczo, a tymczasem ich koncert wyrwał mnie z butów i rozwalcował. Bardzo duże poczucie niedosytu, jak tylko przyjadą jako headliner to obecność obowiązkowa.
Arch Enemy - bardzo dobry występ, z momentami lepszymi i słabszymi jak dla mnie. Nie powalili mnie, ale bawiłem się dobrze. Żałuję, że nie zagrali Handshake with hell, na które czekałem najbardziej, a której grali na tej trasie. Podejrzewam, że Alissa nie chciała kaleczyć czystych partii ze względu na swój "fucked voice".
Behemoth - fenomenalny koncert. Widziałem ich szósty raz i śmiem stwierdzić, że za każdym razem podnoszą poprzeczkę co raz wyżej jeśli chodzi o show sceniczne. Zdecydowanie jedna z najlepszych koncertowych kapel na świecie. Wszystko mają dopracowane do perfekcji. Nowe kawałki bardzo dobrze wkomponowały się w set i brzmią jeszcze lepiej na płycie niż na żywo. Największe zaskoczenie to Versus Christi, które studyjnie mnie nie kupiło, a w oprawie scenicznej był to jeden z najjaśniejszych punktów ich występu. Liczę na krajową trasę na wiosnę, gdzie zagrają dłużej. Nie mogę się już doczekać po wczoraj
3 tysiace ludków. Tak naprawdę to 40% pojemności całego Spodka. Sektorów nie udostępnionych nawet połowa, a na płycie luz.
Nikt nie zauważył że scena wyjechała do połowy (i tak nie za dużej) płyty
No wlasnie patrzyłem i wcale ta scena nie była w połowie płyty. Była lekko wysunięta do przodu, ale miejsca do tylnych krzesełek dużo nie było
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Nergal mówił, że spodziewali się około 4k ludzi. Nie wiem, na czym stanęło. No i ciekawe, ile osób nie dotarło przez akcję z pociągami.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller