Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
A wzięli by podzielili role Bruce zwrotki, Nicko refren i po kłopocie 
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
clansman1987
- -#Prowler

Mój typ na setlistę to:
1) Caught Somewhere in Time
2) Sea Of Madness
3) The Writing On The Wall
4) Days of Future Past
5) Hell On Earth
6) Alexander The Great
7) Heaven Can Wait
2 Minutes Of Midnight
9) The Trooper
10) The Number of The Beast
11) Fear Of The Dark
12) Iron Maiden
————
13) Senjutsu
14) The Clairvoyant
15) Wasted Years
Ewentualnie gdzieś wcisną jeszcze lub zamienią na
- Stranger in a Strange Land (jest w teaserze)
- Stratego (jest singlem z Senjutsu)
1) Caught Somewhere in Time
2) Sea Of Madness
3) The Writing On The Wall
4) Days of Future Past
5) Hell On Earth
6) Alexander The Great
7) Heaven Can Wait
9) The Trooper
10) The Number of The Beast
11) Fear Of The Dark
12) Iron Maiden
————
13) Senjutsu
14) The Clairvoyant
15) Wasted Years
- Stratego (jest singlem z Senjutsu)
Tylko że wg tego co mówił Steve, mają zagrać pozostałe niegrane utwory z Senjutsu czyli materiał z tegorocznej trójki chyba odpada. Co akurat dla mnie było by na plus.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
No i jest jeszcze na grafice promującej trasę, to też ważneclansman1987 pisze: ↑śr paź 12, 2022 11:49 pm
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To jest bardzo zły scenariusz, bo zostajemy z pięcioma głównie długimi (za długimi) utworami, które w większości przy Sea Of Madness i innych Strangerach będą brzmiały jak pitolenie na gitarce podczas imprezy w remizie. Akurat nie jestem fanem TWOTW, ale jeśli ludzie dobrze odbierali je na żywo, to powinno zostać w secie. Stratego tym bardziej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Stratego bardzo dobrze działa na żywo, oby zostało.
Taa... przed poprzednia trasą mega przestrzelone typy miał... do dzisiaj pamiętam "Be Quick Or Be Dead" i "Flash of The Blade" na otwarcie
www.MetalSide.pl
Tez pamiętam sporo 'nieścisłości' więc jak każdy z nas dobrze sie bawi, ale tylko Stefek&co wie co jest grane 
Tym bardziej, ze moga cos planować, źle wychodzi na próbach i po robocie
Tym bardziej, ze moga cos planować, źle wychodzi na próbach i po robocie
Jestem przekonany, że WoTW zostanie w secie a zamiast Stratego i Senjutsu dostaniemy 4 nowe kawałki.Schizoid pisze: ↑czw paź 13, 2022 12:05 amTo jest bardzo zły scenariusz, bo zostajemy z pięcioma głównie długimi (za długimi) utworami, które w większości przy Sea Of Madness i innych Strangerach będą brzmiały jak pitolenie na gitarce podczas imprezy w remizie. Akurat nie jestem fanem TWOTW, ale jeśli ludzie dobrze odbierali je na żywo, to powinno zostać w secie. Stratego tym bardziej.
Nie sadze, zeby mieli pozbyc sie TYTULOWEGO numeru 
Mysle podobnie jak Remi. Czekamy na HoE! \m/
Ja myślę, że Senjutsu wywalą Statego i WOTW zostanie. Do tego na 99% Days of Future Past. Tematycznie niby pasuje Time Machine, a do tego ja osobiście bym tu widział HoE. I takie typowanie widzę że się przewija po internecie.
Sam Stefek mówił o epikach z ostatniej płyty więc HoE MUSI być! 
DOFP tytuł trasy wiadomo, oby nie opener :/
Time Machine tez by pasował.
Jesli 5:5 cos znaczy to faktycznie tytulowy moglby zostac
DOFP tytuł trasy wiadomo, oby nie opener :/
Time Machine tez by pasował.
Jesli 5:5 cos znaczy to faktycznie tytulowy moglby zostac
Bo będzie tez Darkest Hour.
Czyli podsumowując WOTW, Darkest, Time Machine, Days i HoE. Z racji Alexandra czy Strangera na pewno wywala Senjutsu i Stratego - zobaczycie.
Czyli podsumowując WOTW, Darkest, Time Machine, Days i HoE. Z racji Alexandra czy Strangera na pewno wywala Senjutsu i Stratego - zobaczycie.
A ja stawiam, że niestety tymi epikami z Senjutsu będzie death of the celts. Taki clansmanowy klimat. A 2 ostatnich z płyty obejdziemy się tylko smakiem
Nawet nie wiem jak lecą DOTC, TTM i DH...
W ogóle ich nie słucham, po 2-3 razach odpuściłem.
M.
W ogóle ich nie słucham, po 2-3 razach odpuściłem.
M.
Jak pokazuje błyskawiczna sprzedaż biletów - ludzi set średnio interesuje. Ciekawe czy taka frekwencja wynika głównie ze świetnego Legacy czy zapowiedzi SiT - pewnie prawda jest po środku.
Mam wrażenie, że szczególnie w USA poprzednia trasa ma wpływ na kolejną. SBiT w 2008 był tak rewelacyjny, że wyśrubował frekwencję w 2010 (całkiem niezłą jak na tematykę trasy), ale już ludzie po 2010 nie rzucili się tak na Maiden England w 2012 jak by się wydawało - powinni mocno wypełniać areny. A było tak porównywalnie.
Za to już od TBoS i Legacy frekwencja rośnie z roku na rok, nawet w mniej "maidenówych" rynkach - rzadko schodzą poniżej 12k.
Europa 2023 - to będzie blisko 100% frekwencji - to pewne.
Mam wrażenie, że szczególnie w USA poprzednia trasa ma wpływ na kolejną. SBiT w 2008 był tak rewelacyjny, że wyśrubował frekwencję w 2010 (całkiem niezłą jak na tematykę trasy), ale już ludzie po 2010 nie rzucili się tak na Maiden England w 2012 jak by się wydawało - powinni mocno wypełniać areny. A było tak porównywalnie.
Za to już od TBoS i Legacy frekwencja rośnie z roku na rok, nawet w mniej "maidenówych" rynkach - rzadko schodzą poniżej 12k.
Europa 2023 - to będzie blisko 100% frekwencji - to pewne.
-
Deleted User 8107
Mój set:
1. Future cos tam ( to z nowego dzieła)
2. Sea of Madness
3. The Trooper
4. Stratego
5. Hell on Earth
6. Stranger
7. Alexander
8. Senjutsu