Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Pierwszy odsłuch za mną, teraz obrót numer 2. Co tu dużo mówić - 100% Accept w Accept. Oni poniżej pewnego poziomu nie schodzą. Muza jak na ostatnich płytach. Jak dla mnie jest dobrze, a może być tylko lepiej. Instrumental elegancko mi siadł, ale ja mam słabość to orientalnych motywów 
www.MetalSide.pl
Instrumental jest w porządku ale tak naprawdę mogłoby spokojnie go tu nie być. Płyta by specjalnie nie zbiedniała 
Ogólnie po kilku dniach podbijam ocenę to 7-7,5/10. Dwa ostatnie numery mi nie siadają, ale wcześniejsze bardzo dobre. Płyta porównywalna do The Rise Of Chaos. Kolejny sukces na koncie Accept, mają naprawdę zacną passę. Niby od 2010 nic się tu nie zmienia, ale na tym etapie to już kazus Motorhead - nie ma co się czepiać, jeśli ta formuła nie zawodzi.
A, no i warto wspomnieć, że z bookletu wynika, iż żona Wolfa wróciła do współpracy z zespołem, choć jakiś czas temu przestała być w to zaangażowana
A, no i warto wspomnieć, że z bookletu wynika, iż żona Wolfa wróciła do współpracy z zespołem, choć jakiś czas temu przestała być w to zaangażowana
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja właśnie nie przepadam, dlatego dla mnie numer na minus.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Też mnie to zaskoczyło - sprawdzam sobie, kto napisał poszczególne numery, a tam sporo Deaffy
www.MetalSide.pl
Jeśli ktoś jest jak Motorhead to znaczy, że automatycznie kariera się udała 
Zalezy jak na to spojrzec bo znam kilka osób osobiście dla których to własnie jest duzy minus bo Motorhead to wtórność, zjadanie własnego ogona, kapela jednaj płyty i nuda ogółem, no bo ile można w kółko słuchać tego samego utworu.
Nowy album Accept juz po pierwszym przesłuchaniu mi sie podobał i dawałem mu 7/10. Opinii po kilku przesłuchaniach nie zmieniam i sądzę ze to udany krążek. Na pewno wstydu nie ma
To dodam, że jeśli dla kogoś Motorhead to kapela jednego utworu a płyty od siebie się nie różnią to jest głuchy
A wielkość Motorheada nie podlega dyskusji 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dla mnie po pierwszym odsłuchu ta płyta zasługuje na najwyższą notę, tak więc 10/10.
Nie noZakkahletz pisze: ↑czw lut 04, 2021 2:23 pm Dla mnie po pierwszym odsłuchu ta płyta zasługuje na najwyższą notę, tak więc 10/10.
Mnie płyta się podoba oprócz instrumentalu, który mi nie leży.
Pewnie dlatego mi się najbardziej Overnight Senstaion podobaZdan pisze: ↑czw lut 04, 2021 2:36 pmNie noZakkahletz pisze: ↑czw lut 04, 2021 2:23 pm Dla mnie po pierwszym odsłuchu ta płyta zasługuje na najwyższą notę, tak więc 10/10.Aż tak to zdecydowanie nie ale słucha się nad wyraz przyjemnie. Mark drze ryja, riffy raz to dają w pysk, raz to ejsidisują (Overnight Sensation). Dobrze jest.
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Tu też można
Accept 4
I'm a Rebel 6
Breaker 8
Restless and Wild 9
Balls to the Wall 9
Metal Heart 8
Roussian Roulette 8
Objection Overruled 8
Eat the Heat (znam bardzo słabo)
Death Row (j.w)
Predator (j.w, ale utwór Run Throught the Night znakomity!)
Blood of the Nations 7
Stalingrad 6
Blind Rage 4
Dwie ostatnie to już tylko przepisywanie stylu z ostatnich płyt bez cienia oryginalności, także nie wiem ile.
Accept 4
I'm a Rebel 6
Breaker 8
Restless and Wild 9
Balls to the Wall 9
Metal Heart 8
Roussian Roulette 8
Objection Overruled 8
Eat the Heat (znam bardzo słabo)
Death Row (j.w)
Predator (j.w, ale utwór Run Throught the Night znakomity!)
Blood of the Nations 7
Stalingrad 6
Blind Rage 4
Dwie ostatnie to już tylko przepisywanie stylu z ostatnich płyt bez cienia oryginalności, także nie wiem ile.
GLORY MAN UNITED
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
Subiektywna lista 10 ulubionych numerów grupy AccepT, w kolejności chronologicznej
Burning
Son of a Bitch
Princess of the Dawn
London Leatherboys
Metal Heart
I Dont Wanna Be Like You
Amamos la Vida
Teutonic Terror
Shadow Soldiers
Fall of the Empire
Burning
Son of a Bitch
Princess of the Dawn
London Leatherboys
Metal Heart
I Dont Wanna Be Like You
Amamos la Vida
Teutonic Terror
Shadow Soldiers
Fall of the Empire
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 626
The Abyss
Time Machine
Pandemic
Wychodzi na to, że "Blood of the Nations" to najlepszy album.
Time Machine
Pandemic
Wychodzi na to, że "Blood of the Nations" to najlepszy album.
Najlepszy w nowej erze zespołu, choć blisko Blind Rage, także tutaj w sumie remis nawet. Do jakiegoś Balls To The Wall czy Objection Overruled nie ma startu 
Utwory losowo:
Time Machine
Teutonic Terror
Dark Side of My Heart
Stampede
From the Ashes We Rise
Losers and Winners
Neon Nights
No Shelter
Head Over Heels
Living for Tonite
Płyty już nie losowo:
1. Blood of the Nations
2. Blind Rage
3. Balls to the Wall
4. Objection Overruled
5. The Rise of Chaos
6. Too Mean to Die (5 i 6 de facto ten sam poziom)
7. Restless and Wild
8. Metal Heart
9. Stalingrad
10. Breaker
Gdyby nie dwie pierwsze, to Acceptu bym raczej nie słuchał. Pamiętam, że najpierw natrafiłem na coś z 80s (Ruletka lub RaW) i się od tego kompletnie odbiłem. Jak wjechało Teutonic Terror i Stampede, to od razu była inna rozmowa.
Time Machine
Teutonic Terror
Dark Side of My Heart
Stampede
From the Ashes We Rise
Losers and Winners
Neon Nights
No Shelter
Head Over Heels
Living for Tonite
Płyty już nie losowo:
1. Blood of the Nations
2. Blind Rage
3. Balls to the Wall
4. Objection Overruled
5. The Rise of Chaos
6. Too Mean to Die (5 i 6 de facto ten sam poziom)
7. Restless and Wild
8. Metal Heart
9. Stalingrad
10. Breaker
Gdyby nie dwie pierwsze, to Acceptu bym raczej nie słuchał. Pamiętam, że najpierw natrafiłem na coś z 80s (Ruletka lub RaW) i się od tego kompletnie odbiłem. Jak wjechało Teutonic Terror i Stampede, to od razu była inna rozmowa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Blind Rage jest przy długi. Można by tam uciąć ze dwa numery, które niewiele wnoszą np. Curse i byłoby jeszcze lepiej.
Ja zdecydowanie wolę czasy Marka.
Ja zdecydowanie wolę czasy Marka.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Niestety Accept standardowo nagrywa przydługie płyty i to jest już cecha tej kapeli. TRoCh to co prawda nie dotyczyło, ale ostatniej już przydałby się skalpel. Z tym, że ona przynajmniej jest różnorodna, czego o Stalingrad już nie powiem, a to niestety też nie jest krótki album. BotN swoje również trwa, chociaż tam po prostu na próżno szukać mielizn (osobiście nie kupuje mnie tytułowy, ale nie irytuje).