Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Re: Ghost

Post autor: Wakterstein »

Ghost jest ciekawy, kilka utworów "wpada w ucho", ale obawiam się, że wizerunek i otoczka to 70% tego produktu. Dużo słuchałem przez jakiś czas, a teraz nie mam jakiejś większej potrzeby ponownego odsłuchu czegokolwiek. Może koncert by miał sens? Nagrania już mi trochę obrzydły.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Up,
mam w sumie podobnie, chociaż na pewno nie uznałbym wizerunku tego zespołu AŻ za 70% sukccesu (chociaż na pewno był kluczowy, żeby ten sukces osiągnąć), bo muzycznie zespół się broni(ł). Jedynkę odpalałem stosunkowo często, dwójkę i trójkę już nałogowo i wtedy faza na Ghosta była największa (zwłaszcza po genialnym koncercie w Stodole, dzień po Maiden w Poznaniu), "Prequlle" okazało się być zawodem (mimo kilku ciekawych momentów). Ostatni LP po dwóch odsłuchach wylądował na półce i raczej szybko z niej nie wróci.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Ja zwróciłem na nich uwagę dopiero po zobaczeniu w telewizji muzycznej teledysku Rats. Zdziwiło mnie, że w TV puszczają nowy utwór z dobrą solówką. Wcześniej coś mi świtało, ale nie zgłębiałem tematu. Muzykę mają dobrą, ale kiedy zacząłem się wgłębiać nie znalazłem tak dużo jakbym oczekiwał.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

https://www.setlist.fm/setlist/ghost/20 ... 37b44.html

Set na USA lepszy, niż dostaliśmy wiosną, aż 3 utwory z Opus, wleciał też Watcher In The Sky. To pierwszy koncert, więc może coś się jeszcze zmieni. Dziwne, że Griftwood pominęli.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Wygląda na to że niebawem będzie info o letniej trasie europejskiej, nie mogę się doczekać!
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Podejrzewam, że ogłoszenie będzie w najbliższym tygodniu. Szkoda, że dopiero lato. Wpierw mówiło się o tegorocznej jesieni, potem początku kolejnego roku, w ostatecznie będzie lato.
Coś czuję, że u nas koncert Ghost będzie faktycznie w ramach Mystic Fest - letnia pora się zgadza, a do tego Mystic czeka z ogłoszeniem co zbiega się z czekaniem na ogłoszenie od Ghost.
Szkoda, bo dla mnie z południa kraju to średnia opcja, ale będę liczył w takim razie ponownie na Pragę :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Masakra, liczyłem na marzec-kwiecień i hale, a to pewnie będzie trasa skupiona na festach. Imperatour to fatalna trasa dla fanów z EU.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Eh, 3 grudnia się przebijał od dłuższego czasu a tu jednak lato. Szkoda
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Ja na ich miejscu bym wywalił ludzi odpowiedzialnych za planowanie tras, znowu skończy się na frekwencji 2k na koncert i będzie płacz, że hale nie schodzą. Imperatour to jest jakaś wielka patologia.

Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

Skoro są hale we Francji, to może i w Polsce jednak nie skończy się na feście...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

phenom pisze: czw paź 27, 2022 2:05 pm Skoro są hale we Francji, to może i w Polsce jednak nie skończy się na feście...
Skończy się tak, że w PL nie będą :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Przecież Tobias obiecał w wywiadzie. :(
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, to był stan na 2022, nie na 2023 :D

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Najbardziej przereklamowany headliner współczesnych czasów. Rak muzyki metalowej. Gardzę.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Czemu tak sądzisz?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo nam z tego powodu wszystko jedno

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Kevin18 pisze: czw paź 27, 2022 2:27 pm Najbardziej przereklamowany headliner współczesnych czasów. Rak muzyki metalowej. Gardzę.
Najlepszy headliner współczesnych czasów. Nadzieja muzyki metalowej. Szanuję.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

A Ghost to metal? Tak średnio.
Jak zaczynali, to nawet ciekawe to było. Pierwsze dwie płyty swego czasu często słuchałem. Potem ta cała mistyczna otoczka i klimat osłabły, i zespół poszedł w inną stronę.
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Decyzji o 7 koncertach we Francji nie za bardzo rozumiem. Oni mają aż tylu fanów tam, żeby im się to opłaca?. W przybliżeniu na grafice wyglada na to, że koncert w Polsce będzie w okolicach Wrocławia. Zobaczymy czy to się sprawdzi.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oczywiście, że nie mają. To będzie znowu granie dla obiektów wyprzedanych w 40%, tak jak to było miejscami wiosną. Część z tych hal ma capacity większe od Spodka, nawet sięgające 17k miejsc. Rozumiałbym powiedzmy 3 sztuki, ale 7 to jest jakaś kompletna fanaberia.

ODPOWIEDZ