Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Black Sabbath
Dehumanizer to dla mnie super równa płyta. Nie ma numeru, którego bym nie lubił albo byłby mi obojętny. Wszystkie są bardzo dobre. Ścisły top BS. Obecnie drugi po debiucie, ale to się zmienia, bo dyskografia Sabbath ma dużo bardzo mocnych pozycji.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

To też
Black Sabbath 8
Paranoid 9
Master of Reality 8
Vol 4 7
Sabbath,bloody Sabbath 8
Sabotage 8 ( z mocnym plusem zwłaszcza, że nie wszyscy ją cenią)
Technical Ecstasy (kilka razy może słyszałem, także bez oceny)
Never Say Die (j.w)
Heaven and Hell 8
Mob Rules 9
Born Again 8
Seventh Star 5
Eternal Idol 6
Headless Cross 7
Tyr 7
Dehumanizer 10
Cross Purposess (jak dwie ostatnie z Ozzym)
Forbidden 4
13 5
Black Sabbath 8
Paranoid 9
Master of Reality 8
Vol 4 7
Sabbath,bloody Sabbath 8
Sabotage 8 ( z mocnym plusem zwłaszcza, że nie wszyscy ją cenią)
Technical Ecstasy (kilka razy może słyszałem, także bez oceny)
Never Say Die (j.w)
Heaven and Hell 8
Mob Rules 9
Born Again 8
Seventh Star 5
Eternal Idol 6
Headless Cross 7
Tyr 7
Dehumanizer 10
Forbidden 4
13 5
GLORY MAN UNITED
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
Ja to np. nie przepadam za BS z Ozzym. Doceniam wkład w metal, ale brzmi to zbyt archaicznie dzisiaj. Wolę Ozza solo.
Ulubione płyty:
Heaven and Hell
Born Again
Headless Cross (najlepsza)
Akurat każda z innym wokalem.
Ulubione płyty:
Heaven and Hell
Born Again
Headless Cross (najlepsza)
Akurat każda z innym wokalem.
- AncientMariner
- -#Clansman

To trochę zabawne że ktoś kto tak sobie ceni Black Sabbath jako zespół pisze że "może kilka razy słyszał" taki dobry album jak Technical EcstasyNomaosławski pisze: ↑pn paź 24, 2022 11:44 pm Technical Ecstasy (kilka razy może słyszałem, także bez oceny)
Never Say Die (j.w)
Że się zlewa Never Sat Die to jeszcze rozumiem bo sam nie uważam jej za dobrą. Jak już to bardzo średnią. Jest kilka słabych utworów ale jest też na niej np. Junior's Eyes. A ten utwór można zaliczyć do jednego z lepszych Black Sabbath
Uważam Heaven And Hell za najlepszą płyte Black Sabbath a Dio za najlepszego wokalistę w tym zespole ale jeżeli o mnie chodzi to Dehumanizer<Cross Purposess
Devil woman won't let go.
W sumie uświadomiłem sobie, że nie ma albumu Sabbath, którego bym nie lubił. Nawet Forbidden jest ok, ma parę bardzo dobrych kawałków.
Numerem jeden był i wciąż jest Headless Cross. Na podium dałbym jeszcze debiut i Dehumanizer. Choć to zależy od dnia, nastroju. W czołówce pewnie jeszcze Master of Reality, Heaven and Hell, Eternal Idol, Tyr.
Numerem jeden był i wciąż jest Headless Cross. Na podium dałbym jeszcze debiut i Dehumanizer. Choć to zależy od dnia, nastroju. W czołówce pewnie jeszcze Master of Reality, Heaven and Hell, Eternal Idol, Tyr.
^Podpisuje sie, ale ja w tej swiadomosci tkwie juz z 15 lat 
-
Deleted User 5490
A jak traktować Seventh Star? Chyba jak solową płytę Iommiego. Ta płyta jest okropna.
Jest dobra
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Nomadosławski
- -#Invader

Mógłbym wystawić na odwal się jakąś ocenę tym albumom, ale staram się być uczciwy wobec samego siebie. Na Technicalu mi się bardzo podobał You Won't Change Me ale ogólnie uważam, że to już niestety są odrzuty z Sabotage. Tak to brzmi. Cross Purposes trzeba sobie przypomnieć, ale ja mam tak z BS z Martinem, że utwory poszczególne tak, ale już całe albumy nie. Gdyby z Tyr i Headless Cross zrobić jeden album byłoby znacznie lepiej. Podział na utwory lepsze (np. tytułowy z HC, When Death Calls, Nightwing, Valhalla, Lawmaker, Jerusalem) i gorsze tam jest dość mocno zarysowany.AncientMariner pisze: ↑śr paź 26, 2022 9:51 pmTo trochę zabawne że ktoś kto tak sobie ceni Black Sabbath jako zespół pisze że "może kilka razy słyszał" taki dobry album jak Technical EcstasyNomaosławski pisze: ↑pn paź 24, 2022 11:44 pm Technical Ecstasy (kilka razy może słyszałem, także bez oceny)
Never Say Die (j.w)
Cross Purposess (jak dwie ostatnie z Ozzym)Podobnie z resztą Cross Purposes. Przecież to na prawdę dobra płyta. A juz tym bardziej nie rozumiem takiej sytuacji kiedy ktoś kto lubi Tyr i Headless Cross i ją zlewa
Że się zlewa Never Sat Die to jeszcze rozumiem bo sam nie uważam jej za dobrą. Jak już to bardzo średnią. Jest kilka słabych utworów ale jest też na niej np. Junior's Eyes. A ten utwór można zaliczyć do jednego z lepszych Black Sabbath
Cały Headless Cross to bardzo porządna płyta i niesłusznie zapomniana.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Utwory z Technical Ecstasy brzmią podobnie do tych z Sabotage? Jak odrzuty z tej płytyNomadosławski pisze: ↑pn lis 14, 2022 6:38 pm Mógłbym wystawić na odwal się jakąś ocenę tym albumom, ale staram się być uczciwy wobec samego siebie. Na Technicalu mi się bardzo podobał You Won't Change Me ale ogólnie uważam, że to już niestety są odrzuty z Sabotage. Tak to brzmi.
Przecież to kompletnie inne granie i zupełnie inny klimat
-
Nomadosławski
- -#Invader

Źle się wyraziłem, chodziło mi to, że na Sabotage wykorzystali swoje wszystkie najlepsze pomysły i nie mieli ich by nagrać następne równie dobre płyty. Do tego atmosfera już tam robiła się tak zła, że nawet nie ma sensu wchodzić do studia nagraniowego.
- AncientMariner
- -#Clansman

Ja uważam że Technical Ecstasy to na prawde udany materiał. Moze nie każdemu sie podobac i można uwazać że jest nierówny z racji powiedzmy utworów w stylu It's Alright. Ale generalnie płyta jest dobra. Na pewno nie jest zła. A to że jest inna od pierwszych sześciu to wydaje mi sie tylko na plus bo troche świeżości czuć było w tym zespole przez chwile
To jest fajny materiał. Nie jest równy, ma swoje wady, ale tak z pól płyty jest bardzo dobra. A wtopy nie są na tyle duże, by krążka nie słuchać.
-
Nomadosławski
- -#Invader

Np. ja uważam, że gdyby w 1998 wyszedł album to by był to bardzo mocny album. Psycho Man i Selling My Soul kasują wszystko z takiej sobie 13. Choć i tak 13 to album lepszy niż arcysłabe Devil You Know. Jak to dobrze, że ten album nie został wydany jako Black Sabbath. Największe rozczarowanie z czekania na jakąkolwiek płytę. Apetyty były ogromne, a wyszła przeciętna, przemęczona płyta.
W sumie logo nic tu nie zmienia, bo to jest pełnoprawny album Black Sabbath. Cykoria tej zołzy nie gra tu żadnej roli. A na 13 przydałoby się zmienić tracklistę, bo to głupota, że na płytę wszedł taki Loner, a Methademic zostało na bonusy. Nie mówiąc już o naprawdę bardzo dobrych odrzutach z EPki The End.
-
Nomadosławski
- -#Invader

Pełnoprawny jak pełnoprawny, ale poprostu jest słaby. Ilekroć daję mu szansę czy może nie chwyci to nic takiego się nie dzieje, gdyby go zestawić z Dehumanizer to jest już naprawdę słabo. Nawet taka zapomniana płyta Dio solowo Strange Highways to dwa poziomy wyżej. Rozumiem, że Tony, Geezer i Dio chcieli nagrać wtedy album ale tam się dosłownie nic nie zgadza. O wiele lepsze kompozycje Iommi napisał podczas współpracy z Gillanem i Nicko.
-
GuardianOfMetal
- -#Wrathchild

Ulubione płyty
1.Paranoid !!!
2.Sabbath Bloody Sabbath
3.Black Sabbath
4.Master of Reality
5.Heaven and Hell
Wszystkie są dobre no ale te najbardziej. Paranoid numer 1 dla chyba prawie wszystkich.Taki album nagrywa się tylko raz.
1.Paranoid !!!
2.Sabbath Bloody Sabbath
3.Black Sabbath
4.Master of Reality
5.Heaven and Hell
Wszystkie są dobre no ale te najbardziej. Paranoid numer 1 dla chyba prawie wszystkich.Taki album nagrywa się tylko raz.
Six six six, the number of the beast
Hell and fire was spawned to be released
29 kwietnia 1927 urodził się ON!
Hell and fire was spawned to be released
29 kwietnia 1927 urodził się ON!
-
TheMagican
- -#Prisoner

Legenda włoskiego hard-rocka. Np. Heaven and Hell, Paranoid.
Typowe robotnicze brzmienie.
Along the coast road, by the headland
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.