Włoskiego?!TheMagican pisze: ↑pn gru 26, 2022 9:09 pm Legenda włoskiego hard-rocka. Np. Heaven and Hell, Paranoid.![]()
Typowe robotnicze brzmienie.
Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Black Sabbath
-
TheMagican
- -#Prisoner

Narodowość Iommiego, ja tak liczę zawsze. Masz jeszcze dodatkowo Dio. Tak samo AC/DC to szkocki band. 
Along the coast road, by the headland
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.
Pierwszy raz o czymś takim podejściu słyszę 
-
TheMagican
- -#Prisoner

Jedziesz z trzema kumplami z Polski do dajmy na to Amsterdamu i zakładacie tam zespół. To zespół polski czy holenderski?

Along the coast road, by the headland
Iommi urodził się w Birmingham. To Brytyjczyk z włoskimi korzeniami 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A walić to gdzie się urodził i skąd był dziadek
Wie ktoś może czy robią te reedycje płyt z Martinem?
Bo boxach wybranych płyt z Ozzem, ostatnich słabych wznowieniach płyt z DIO (liczyłem na właśnie boxy) teraz chyba pora na to ....
Wie ktoś może czy robią te reedycje płyt z Martinem?
Bo boxach wybranych płyt z Ozzem, ostatnich słabych wznowieniach płyt z DIO (liczyłem na właśnie boxy) teraz chyba pora na to ....
Rzekomo mają się pojawić w 2023
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Podobno mają być boxy z Martinem (choć kto ich wie czy nie zdecydują się na osobne płyty) właśnie w 2023. W ich przypadku jestem ciekaw dodatków.
-
Deleted User 5490
Nie wiem czy cieszyć się, że te płyty z Martinem zostaną zremasterowane. To zależy kto i jak się za to zabierze. Wolałbym, żeby zostały wydane jako albumy dwupłytowe, bo nie lubię krążka z oryginalną zawartością plus srusy bonusy. Bonusy to powinny być na drugim CD.
No i ten temat, że nic co nie powstało w oryginalnym składzie nie powinno być wydane. Czyli co. Głupek Ozzy sobie coś zażyczył a reszta won na drzewo? To będą te płyty czy nie będą, a jeśli będą to pod nazwą Black Sabbath czy jakiś zasranym szyldem Iommi Band 1987-95?
No i ten temat, że nic co nie powstało w oryginalnym składzie nie powinno być wydane. Czyli co. Głupek Ozzy sobie coś zażyczył a reszta won na drzewo? To będą te płyty czy nie będą, a jeśli będą to pod nazwą Black Sabbath czy jakiś zasranym szyldem Iommi Band 1987-95?
Nawet nie sam Ozzy, ale podejrzewam że jakieś ustalenie wymuszone przez Sharon, przez co też z Dio grali jako Heaven and Hell - i wcale nie zdziwiłbym się jakby było pod takim szyldem jak piszeszPierre Dolinski pisze: ↑sob gru 31, 2022 11:52 amGłupek Ozzy sobie coś zażyczył a reszta won na drzewo? To będą te płyty czy nie będą, a jeśli będą to pod nazwą Black Sabbath czy jakiś zasranym szyldem Iommi Band 1987-95?
Forum internetowe to poważna sprawa.
I tak kupuję wszystkie reedycje, edycje specjalne - takie my money! 
-
Deleted User 5490
Tyle tylko, że to wcześniej już było wydane przez Black Sabbath jako Black Sabbath, więc reedycja wydaje się czymś oczywistym.
Mam nadzieję, że chodziło o to, żeby nie wydawać nic nowego jako Black Sabbath, bo tej starej piździe chodzić może o to, żeby Ozzy został zapamiętany jako pierwszy i ostatni, najważniejszy wokalista zespołu. Blokowanie już wydanych oryginalnych płyt byłoby draństwem. Ta stara pizda nie powinna mieć takiego wpływu na historię zespołu.
Mam nadzieję, że chodziło o to, żeby nie wydawać nic nowego jako Black Sabbath, bo tej starej piździe chodzić może o to, żeby Ozzy został zapamiętany jako pierwszy i ostatni, najważniejszy wokalista zespołu. Blokowanie już wydanych oryginalnych płyt byłoby draństwem. Ta stara pizda nie powinna mieć takiego wpływu na historię zespołu.
Prawda
Szyld H&H to była decyzja Iommiego. Nie chciał nagrać płyty i koncertować z Dio jako Black Sabbath, żeby być fair wobec fanów. Mieli oni mieć świadomość, że to jest "inny" zespół.
www.MetalSide.pl
Masz jakieś źródło do tego? Bo mnie się kojarzy że taki deal zawarli przy reunion z Ozzym, no ale ręki nie dam sobie uciąć
Też mi się wydaje, że gdzieś czytałem, że Sharon maczała w tym palce.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Może być tak, że oficjalna wersja to z myślą o fanach, a nieoficjalnie Sharon postawiła bana 
Zajrzałem do biografii Iommiego. Tam napisał, że występowali jako BS z Ozzem dopiero co, a tu planowali grać tylko numery Dio, więc "nie chcieli mieszać ludziom w głowach". Czyli to na pewno jest wersja oficjalna
Nie pamiętam, gdzie o tej Sharon czytałem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Też to słyszałem