Postaram się pomyśleć o swoim podziale w wolnej chwili.
Mój ranking Iron Maiden od A do E
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mój ranking Iron Maiden od A do E
U Clanowego to wygląda rozsądnie, chociaż z wyborami bym się pewnie nie zgodził
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 626
Jest jakaś chyba potrzeba na rankingi ostatnio. Trzeba tylko znaleźć złoty środek. Jakby się zastanowić to też bym się nie zgodził z kilkoma powyżej no ale racja jest jak dupa.
To jakbym miał się dokladnie stosować tej skali, to w A nie byłoby nic
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 626
To co Ty tu chłopie robisz na tym forumSardi z Batumi pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:32 amTo jakbym miał się dokladnie stosować tej skali, to w A nie byłoby nic![]()
Egzystuję, piszę, czasami przeklinamClanowy pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:37 amTo co Ty tu chłopie robisz na tym forumSardi z Batumi pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:32 amTo jakbym miał się dokladnie stosować tej skali, to w A nie byłoby nic![]()
![]()
A tak serio to chyba przecież można lubić zespół bez nazywania żadnego z jego utworów arcydziełem
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
I potem się dziwić że ludzie opuszczają forum bo za mało MaidenoweSardi z Batumi pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:38 amEgzystuję, piszę, czasami przeklinamClanowy pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:37 amTo co Ty tu chłopie robisz na tym forumSardi z Batumi pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:32 am
To jakbym miał się dokladnie stosować tej skali, to w A nie byłoby nic![]()
![]()
A tak serio to chyba przecież można lubić zespół bez nazywania żadnego z jego utworów arcydziełem![]()
Forum internetowe to poważna sprawa.
I obrażają Maiden, no jak tak można.Żelazny pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:39 amI potem się dziwić że ludzie opuszczają forum bo za mało MaidenoweSardi z Batumi pisze: ↑śr sty 25, 2023 12:38 amEgzystuję, piszę, czasami przeklinam
A tak serio to chyba przecież można lubić zespół bez nazywania żadnego z jego utworów arcydziełem![]()
A kontynuując, wiele z ich utworów uważam za bardzo dobre, niektóre za znakomite, ale używanie słowa "arcydzielo" to jednak trochę na wyrost w moim przypadku. Takim dla mnie jest Defenders of the Faith albo Selling England by the Pound
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 626
Skoro bardzo dobre to na B a wg Twojego rozumowania skoro niektóre są znakomite to chyba zasługują na A
Weź zagłosuj w temacie. Tu chyba chodzi o wypociny IM a nie innych fagasów bejbe....
Weź zagłosuj w temacie. Tu chyba chodzi o wypociny IM a nie innych fagasów bejbe....
Przecież zagłosowałem
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Jeśli ktoś opuszcza forum, bo jest zbyt mało Maidenowe, to ma problem ze sobą.
Tak, bycie fanem to też bycie krytycznym, nie trzeba wszystkiego akceptować i propsować, bo ulubiony band wydał kilka owych kawałków - DOTYCZY NIE TYLKO PRAWDZIWYCH FANÓW MAIDEN
Tak, bycie fanem to też bycie krytycznym, nie trzeba wszystkiego akceptować i propsować, bo ulubiony band wydał kilka owych kawałków - DOTYCZY NIE TYLKO PRAWDZIWYCH FANÓW MAIDEN
Co za HEREZJE!!! Jak tak można szkalować Maiden? No jak? Po co siedzisz na tym forum???????
www.MetalSide.pl
Siedzę właśnie przed lapkiem w koszulce PoM - czy to mnie jakoś usprawiedliwia? 
-
Deleted User 5155
Póki co każdy kto się zachciał zabawić, zawarł grupę utworów IM (grupa EEE), których mógłby nie usłyszeć i nic by na tym nie stracił. Czyli wskazał, że IM też potrafi wypuścić szrot. Wszystko w ramach IMO.
Nie przesadzacie z tymi prześmiewczymi reakcjami na rzeczy, które sami tworzycie - czyli przypisywanie innym fanbojstwa ajronowego? Bo czasem mam wrażenie, że z wyważania otwartych drzwi (vide - Tak, bycie fanem to też bycie krytycznym, nie trzeba wszystkiego akceptować i propsować, bo ulubiony band wydał kilka owych kawałków - DOTYCZY NIE TYLKO PRAWDZIWYCH FANÓW MAIDEN) niektórzy uczynili sobie kręgosłup osobowości na tymże forum.
Proponuję - jak napisał kiedyś Janek Ziobro - luz w dupie!
EDIT
A co do skojarzeń literowych - żadnej licencji nie mam. Jak ktoś określi, że np.:
A - jak astma
B - jak biegunka
C - jak cystynuria
D - jak dyslipidemia
E - jak egzema
czy cokolwiek innego - nie mam nic przeciwko; śmieszniej może będzie.
Nie przesadzacie z tymi prześmiewczymi reakcjami na rzeczy, które sami tworzycie - czyli przypisywanie innym fanbojstwa ajronowego? Bo czasem mam wrażenie, że z wyważania otwartych drzwi (vide - Tak, bycie fanem to też bycie krytycznym, nie trzeba wszystkiego akceptować i propsować, bo ulubiony band wydał kilka owych kawałków - DOTYCZY NIE TYLKO PRAWDZIWYCH FANÓW MAIDEN) niektórzy uczynili sobie kręgosłup osobowości na tymże forum.
Proponuję - jak napisał kiedyś Janek Ziobro - luz w dupie!
EDIT
A co do skojarzeń literowych - żadnej licencji nie mam. Jak ktoś określi, że np.:
A - jak astma
B - jak biegunka
C - jak cystynuria
D - jak dyslipidemia
E - jak egzema
czy cokolwiek innego - nie mam nic przeciwko; śmieszniej może będzie.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

No pewnie, jestem krytyczny, przecież nie uznałem wszystkich kawałków za arcydzieła
Ależ śmiało, niech zaleci tutaj jakąś odklejka z grup fb, why so serious 
A miałem po nowym roku zaproponować pomysł rankingu stron vinyli, ale po wysypie tego typu zabaw trzeba odczekać ;p
-
Deleted User 5490
Nie chce mi się jakoś za to zabrać. Dla mnie sprawa jest prosta. Kawałki dzielę na 3 kategorie. Takie których słucham z zapartym tchem za każdym razem kiedy lecą i podgłośniam, takie które mi nie przeszkadzają więc mogą sobie lecieć w tle i takie, które niemożliwie mnie wkurwiają, więc albo programuję sprzęt z pominięciem ich, albo je po prostu wyłączam.
Musiałbym po prostu się zastanowić. Może wieczorem.
Musiałbym po prostu się zastanowić. Może wieczorem.
A jak ktoś uzna wszystkie za arcydzieła to będzie arcyfanem?Piotr Lange pisze: ↑śr sty 25, 2023 10:36 amNo pewnie, jestem krytyczny, przecież nie uznałem wszystkich kawałków za arcydzieła![]()
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Zostanie wyniesiony na ołtarze metalu i wsadzony do Żelaznej Dziewicy!
-
Deleted User 5490
Niektórzy tutaj tak rozczulają się nad naszymi konsumenckimi niestrawnościami z powodu wybranych arcydzieł Maiden, że to jest wręcz zastanawiające.
Ciekawe, czy gdyby poszli do ulubionej knajpy, w której kucharz uparł się nagle otruć wszystkich stałych klientów i zaczął serwować niemożliwy syf z zepsutych produktów, to czy też dozgonnie broniliby jego honoru, bo przecież to zasłużony człowiek, firma, NAZWISKO..... i nadal spożywali jego potrawy.
Z fanami Maiden jest trochę jak z fanbojami znanych marek. Choćby w fotografii. Użytkownicy aparatów firmy Canon na forach wyzłośliwiają się wobec Nikoniarzy. Przypomina mi to jechanie po Metallice przez niektórych fanów Maiden.
Są tacy co nie pozwolą nic powiedzieć na wzmacniacze Mesa Boogie Dual Rectifier, choć wymyślono dużo innych konstrukcji. Inni chcą się zesrać z zachwytu nad Fenderem Stratocaster, choć to w sumie ułomna konstrukcja, przynajmniej ta z mostkami vintage tremolo.
Itd. itd.
Trzeba czasem zastanowić się, czy kocha się naprawdę muzykę, czy ona jest nadal dobra, czy może jednak jest się fanbojem marki, logo, maskotki, nazwiska i subkultury wokół niego utworzonej. Gdzie kończy się pojęcie o dobrej muzyce, a gdzie zaczyna kruchciana dewocja.
Tymczasem spadam na zakupy.
Sumując myślę, że na Sanktuariumfc.org wbrew nazwie nie potrzeba jednak ołtarzyków, świec, kadzideł i panów w sukienkach podśpiewujących Adoramus te Domine.
Ciekawe, czy gdyby poszli do ulubionej knajpy, w której kucharz uparł się nagle otruć wszystkich stałych klientów i zaczął serwować niemożliwy syf z zepsutych produktów, to czy też dozgonnie broniliby jego honoru, bo przecież to zasłużony człowiek, firma, NAZWISKO..... i nadal spożywali jego potrawy.
Z fanami Maiden jest trochę jak z fanbojami znanych marek. Choćby w fotografii. Użytkownicy aparatów firmy Canon na forach wyzłośliwiają się wobec Nikoniarzy. Przypomina mi to jechanie po Metallice przez niektórych fanów Maiden.
Są tacy co nie pozwolą nic powiedzieć na wzmacniacze Mesa Boogie Dual Rectifier, choć wymyślono dużo innych konstrukcji. Inni chcą się zesrać z zachwytu nad Fenderem Stratocaster, choć to w sumie ułomna konstrukcja, przynajmniej ta z mostkami vintage tremolo.
Itd. itd.
Trzeba czasem zastanowić się, czy kocha się naprawdę muzykę, czy ona jest nadal dobra, czy może jednak jest się fanbojem marki, logo, maskotki, nazwiska i subkultury wokół niego utworzonej. Gdzie kończy się pojęcie o dobrej muzyce, a gdzie zaczyna kruchciana dewocja.
Tymczasem spadam na zakupy.
Sumując myślę, że na Sanktuariumfc.org wbrew nazwie nie potrzeba jednak ołtarzyków, świec, kadzideł i panów w sukienkach podśpiewujących Adoramus te Domine.