Dream Theater

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5490

Re: Dream Theater

Post autor: Deleted User 5490 »

Tak jest. Dołączymy do tej fekalnej uczty.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Oglądam wszystkie filmiki z tego legu na yt na bieżąco, Serek śpiewa niżej wiele partii (takie Losing Time, czy Caught) ale i tak chłop się rozkręca z koncertu na koncert, liczę, że nie nawali. Rudess pewnie znowu będzie przynudzał, tak czy inaczej, wałki z IaW, Awake i SDoIT zrobią robotę. A no i Toskania.
Deleted User 5490

No to tak pod jutrzejszy koncert, na którym mnie niestety nie będzie.
Ciekawe czy będzie to 4 faza transformacji, czy już faza 5 w której niewiele już zostało z oryginału.

Obrazek
Deleted User 8107

Jak nie zrobią 30 lecia Awake w przyszłym roku w połączeni z nową płytą to będzie lipa
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Za Scarred na żywo sporo mógłbym znosić JLB :P
nugz
SMERF MARUDA

Scarred, na kanale Englunda jest nowy obszerny wywiad z JP. Możesz 50min. pobawic się siurkiem i posłuchać Pietruchy :)
Deleted User 8107

nugz pisze: śr lut 15, 2023 7:30 pm Scarred, na kanale Englunda jest nowy obszerny wywiad z JP. Możesz 50min. pobawic się siurkiem i posłuchać Pietruchy :)
Widziałem widziałem :P
Deleted User 8107

DREAM THEATER's JOHN PETRUCCI: 'We've Talked About Some Ideas On Direction' For Next Studio Album:

https://blabbermouth.net/news/dream-the ... nmO8Am_Dbo

Aż się boję, jak nie zrobią jakiejś zmiany w składzie, to studyjnie kaplica z nimi.
Deleted User 5490

Tak jest. James powinien wywalić wszystkich i wziąć ekipę koncertową Blaze'a Bayleya. To byliby muzycy godni jego talentu.
Deleted User 8107

Ja bym wymienił tylko Rudessa, na kiepskim The Astonishing błyszczał (partie pianistyczne w jego wykonaniu to kosmos) ale te solówki na tych klawiszach, to porazka. Ewidentnie kończą mu się pomysły, ostatnie solowe płyty też niezbyt. Przynajmniej moim zdaniem. Sherinian to byłoby coś.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Rudess to jest hamulcowy od wielu lat. Tam by się wiele rzeczy przydało odświeżyć.

James - na niższe tonacje, bez tych autotune na płytach.
Rudess i jego popisówki out - niech przyjdzie ktoś z feelingiem i wyobraźnią Moorea.
Pretucci - 6 strunowy Ibanez do łapy i może grać. Mniej odtwórczych solówek.

Sekcja rytmiczna bez zarzutu, zawsze top.

Niestety, drugie I&W się już nie wydarzy ;)
Deleted User 8107

No nie wydarzy, najlepsze lata mają za sobą. 15 płyt robi swoje. Z tym składem już nie zaskoczą raczej.

Bez Serka i JP sobie nie wyobrażam DT. Sekcja jak najbardziej ok, Mangini gra super, JMX też jest spoko. Tylko ten Rudess...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Scarred pisze: śr cze 07, 2023 11:25 pm No nie wydarzy, najlepsze lata mają za sobą. 15 płyt robi swoje. Z tym składem już nie zaskoczą raczej.

Bez Serka i JP sobie nie wyobrażam DT. Sekcja jak najbardziej ok, Mangini gra super, JMX też jest spoko. Tylko ten Rudess...
Rudess miał swój peak na Six Degrees, ToT i Octavarium wg mnie. Teraz jest już po prostu stary :P
Deleted User 8107

Do Octavarium trzymał fason zgadzam sie, potem cały zespół zbłądził (choć Dream Theater z 2013 wyjątkowo mi siadło, teraz już stracił po latach, ale wciaz uwazam, ze to dobry album) no i the astonishing, mimo, ze gniot, to ostatnia płyta na której coś zrobili nowego.
Deleted User 8107

https://www.youtube.com/watch?v=4XX_EIfenpY

Nowy teledysk - Answering the Call

Pierdoły jakich mało
nugz
SMERF MARUDA

Przykre bo, ale nawet nie klikam.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

no jac też nie. Już niczym mnie te dziadki nie zaskoczą. Żonglerka i zjadanie własnego ogona po raz setny.
Deleted User 8107

https://www.setlist.fm/setlist/dream-th ... 63a5d.html

Setlista z pierwszego koncertu w ramach festu DreamSonic2023, 80 minut tak jak na festiwalu, mogliby do 90 dociągnąć. Ogólnie fajnie, że grają te utwory, których nie grali na tamtym legu w North America (poza Alien i Count). No i ten Spirit, mogliby dać coś innego, ale fani kochają.
nugz
SMERF MARUDA

Geri666 pisze: czw cze 15, 2023 9:21 pm no jac też nie. Już niczym mnie te dziadki nie zaskoczą. Żonglerka i zjadanie własnego ogona po raz setny.
Tzn. ja ich dalej bardzo szanuję i lubię, ale nie potrzebuje nowego klipu DT ;)
Deleted User 8107

https://www.youtube.com/watch?v=OHFMzEOA4rE

Dreamsonic 2023 Encore Dream Theater with Animals As Leaders & Devin Townsend The Spirit Carries On

fajne,
ODPOWIEDZ