25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
440 to bardzo duzo. kase wyslalem w zeszlym tygodniu, ale jak widac szlo dosc dlugo :/ Juz pisalem Mayerowi o jedenj mozliwosci i ja sie nad tym powaznie zastanawiam: moge wracac dzien pozniej w poniedzialek wizzairem - w tej chwili bilety sa za darmo..... moja decyzja zalezy od tego jaka ostatecznie bylaby roznica pomiedzy cena skyeurope a skyeurope do paryza i powrot wizzairem
Ewentualnie czy osoby, ktore sie nie zalapaly na tansze bilety bylyby chetne jechac samochodem?? 4 osoby to koszt 200-250 zeta w dwie strony. Tylko jeszcze nie wiem czy byloby skad auto zalatwic...
Ewentualnie czy osoby, ktore sie nie zalapaly na tansze bilety bylyby chetne jechac samochodem?? 4 osoby to koszt 200-250 zeta w dwie strony. Tylko jeszcze nie wiem czy byloby skad auto zalatwic...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Szymon --> Akurat Twoja kasa już chyba doszła (aczkolwiek mogę się mylić - to Mayer się tym zajmuje, a nie ja) więc jeśli już to w najgorszym razie dopłacałbyś, jak reszta osób, które już wpłaciły pieniądze, około 50 PLN... Co do Wizzair to latają oni na lotnisko Beauvais, które jest położone dalej od centrum niż Orly i co za tym idzie trzeba liczyć się z droższym transportem na lotnisko. Tak jak już chyba zresztą pisałeś.Szymon pisze:440 to bardzo duzo. kase wyslalem w zeszlym tygodniu, ale jak widac szlo dosc dlugo :/ Juz pisalem Mayerowi o jedenj mozliwosci i ja sie nad tym powaznie zastanawiam: moge wracac dzien pozniej w poniedzialek wizzairem - w tej chwili bilety sa za darmo..... moja decyzja zalezy od tego jaka ostatecznie bylaby roznica pomiedzy cena skyeurope a skyeurope do paryza i powrot wizzairem
Możecie też lecieć Wizzair z Katowic - przy wylocie w środę, a powrocie w poniedziałek płacilibyście 210 PLN. Za to trzeba liczyć się z wydatkami na przeżycie w Paryżu - chyba, że macie zapewniony darmowy nocleg (np. rodzina) itp...
Największy problem mają osoby, które nie wpłaciły jeszcze kasy... Musicie liczyć się z większym wydatkiem.
Mayer jeszcze dokładnie przedstawi Wam sytuację jak to wygląda...
no wlasnie dostalem maila i z niego tak to zrozumialem ze ja jestem w tej grupie co ma bilety po 440. Narazie Mayer mi nic wiecej nie napisal.
Z doplata 50 zeta moglbym si ejeszcze pogodzic, bo na to mnie jeszcze stac, nie wiem jak reszta. Jezeli jestem w grupie ktora ma zaplacic 440 to rozumie ze ktos moze protestowac przeciw doplacaniu 50 pln i sie wcale temu nie dziwie..... przeciez mogli sobie indywidualnie zamowic i by lepiej na tym wyszli, ja tez teoretycznie moglem zamowic odrazu sobie za 240 i na nikogo nie czekac. ( troche sie zamotalem - pisze chaotycznie - przepraszam
) No wiec zakladajac ze mam placic 440 to ja sie wstrzymuje, albo wracam wizzairem. Fakt ze dojazd na tamto lotnisko jest drozszy, ale nie az tak - to bedzie kwestia max 4 euro. Przezyc w Paryzu moge pod chmurka, ale raczej nie od srody do poniedzialku :/
Jezeli trzeba doplacic 50 zlotych to nie ma sprawy. Jezeli mam doplacic 140 to jest problem. <---- To jest moje stanowisko w tej chwili
Z doplata 50 zeta moglbym si ejeszcze pogodzic, bo na to mnie jeszcze stac, nie wiem jak reszta. Jezeli jestem w grupie ktora ma zaplacic 440 to rozumie ze ktos moze protestowac przeciw doplacaniu 50 pln i sie wcale temu nie dziwie..... przeciez mogli sobie indywidualnie zamowic i by lepiej na tym wyszli, ja tez teoretycznie moglem zamowic odrazu sobie za 240 i na nikogo nie czekac. ( troche sie zamotalem - pisze chaotycznie - przepraszam
Jezeli trzeba doplacic 50 zlotych to nie ma sprawy. Jezeli mam doplacic 140 to jest problem. <---- To jest moje stanowisko w tej chwili
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Szymon --> Mayer ostatnio był zajęty więc mógł nie odpisać Ci na maila, ale pewnie niedługo da znać od kogo już dostał kasę. Jeśli wysyłałeś przed terminem to myślę, że piszesz się na listę osób, które płacą 301 PLN + ewentualnie około 50 PLN dopłaty...Szymon pisze:no wlasnie dostalem maila i z niego tak to zrozumialem ze ja jestem w tej grupie co ma bilety po 440. Narazie Mayer mi nic wiecej nie napisal.
Z doplata 50 zeta moglbym si ejeszcze pogodzic, bo na to mnie jeszcze stac, nie wiem jak reszta. Jezeli jestem w grupie ktora ma zaplacic 440 to rozumie ze ktos moze protestowac przeciw doplacaniu 50 pln i sie wcale temu nie dziwie..... przeciez mogli sobie indywidualnie zamowic i by lepiej na tym wyszli, ja tez teoretycznie moglem zamowic odrazu sobie za 240 i na nikogo nie czekac. ( troche sie zamotalem - pisze chaotycznie - przepraszam) No wiec zakladajac ze mam placic 440 to ja sie wstrzymuje, albo wracam wizzairem. Fakt ze dojazd na tamto lotnisko jest drozszy, ale nie az tak - to bedzie kwestia max 4 euro. Przezyc w Paryzu moge pod chmurka, ale raczej nie od srody do poniedzialku :/
Oczywiście - każdy mógł zamówić bilety wcześniej. Nikogo nie zmuszaliśmy, żeby czekał na nas.
U mnie jest podobnie na te 50 PLN można się jeszcze zgodzić ale 140 to trochę za dużo jak na tanie linie lotnicze.
A jakby się faktycznie jeszcze 3 osoby znalazły to samochodem we 4 można spróbować pojechać ( odpadłby nocleg w Paryżu bo jedną czy dwie nocki można przekimać w samochodzie albo pod chmurką - lato w końcu już będzie - ewentualnie namiot)
A jakby się faktycznie jeszcze 3 osoby znalazły to samochodem we 4 można spróbować pojechać ( odpadłby nocleg w Paryżu bo jedną czy dwie nocki można przekimać w samochodzie albo pod chmurką - lato w końcu już będzie - ewentualnie namiot)
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
No to juz wszystko wiecie - skyeurope podwyzszylo cene od 1 stycznia.
To co robimy?
Organizujecie transport na wlasna reke czy wszyscy solidarnie dokladamy sie jeszcze po 50 zl tak aby wyrownac straty ?
Ja moge sie dolozyc. Nie wiem jak reszta.
To co robimy?
Organizujecie transport na wlasna reke czy wszyscy solidarnie dokladamy sie jeszcze po 50 zl tak aby wyrownac straty ?
Ja moge sie dolozyc. Nie wiem jak reszta.
Wydaje sie, ze bilety juz nie podrozeja. Wiec moze wstrzymac sie z ich zakupem az kazdy zbierze kase..Szymon pisze:. Jezeli mam doplacic 140 to jest problem. <---- To jest moje stanowisko w tej chwili
W zwiazku z zaistniala sytuacja proponuje jeszcze nastepujaca opcje
Wylot:
24 czerwca
Krakow-Paryz ( ze skyeurope.pl)
Powrot
26 czerwca
Paryz-Katowice (z wizzair)
W takim wypadku nic nie trzeba bedzie doplacac
ps. ta opcja dotyczy osob, ktore juz wplacily kase
Prosilbym tez o pilny kontakt
Wylot:
24 czerwca
Powrot
26 czerwca
No to sie troche wyjasnilo. Myslalem ze pomimo wplaconych pieniedzy nie mam szans na mniej niz 440 zeta - takie juz sa tanie linie ceny sobie zmieniaja jak im sie podoba.
Mysle ze powrot przez Katowice nikomu nie powinien przeszkadzac. Wiadomo mnie latwo mowic bo nawet na tym lepiej wyjde i oczywiscie przystaje na taka opcje
Mysle ze powrot przez Katowice nikomu nie powinien przeszkadzac. Wiadomo mnie latwo mowic bo nawet na tym lepiej wyjde i oczywiscie przystaje na taka opcje
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Przy tej opcji łączna cena za bilet wynosiłaby mniej więcej 401 PLN. Czyli wtedy obyłoby się bez dopłaty?MaYeR pisze:W zwiazku z zaistniala sytuacja proponuje jeszcze nastepujaca opcje
Wylot:
24 czerwca
Powrot
26 czerwca
Przy wylocie z Paryża dopiero w poniedziałek Wizzair do Katowic byłoby jeszcze taniej...
Jednak lepiej pospieszyć się ze zbieraniem, bo bilety mogą podrożeć! To nie jest najwyższa stawka!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Po prostu im więcej biletów sprzedadzą tym droższe są te pozostałe. A jako, że lecimy bodajże w pierwszy weekend wakacji to bilety idą już teraz dość dobrze...Szymon pisze:No to sie troche wyjasnilo. Myslalem ze pomimo wplaconych pieniedzy nie mam szans na mniej niz 440 zeta - takie juz sa tanie linie ceny sobie zmieniaja jak im sie podoba.
To jak - czy wszystkim, którzy nie załapali się na lot i powrót z Krakowa pasuje opcja lotuSky Europe z Krakowa do Paryża-Orly w piątek 24 czerwca i powrót 26 czerwca Wizzair z lotniska Paryż-Beauvais na Katowice-Pyrzowice?
Tak Mayer napisal to jest opcja dla tych co juz kase wplacili wtedy nie trzeba nic doplacac (chociaz nie wiem czy to dobrze wyliczyl) Ewentualnie trzeba bedzie tylko troszke doplacic. Natomiast Ci co jeszcze kasy nie wyslali to nie wiadomo co zrobic :/WICKER MAN pisze:Przy tej opcji łączna cena za bilet wynosiłaby mniej więcej 401 PLN. Czyli wtedy obyłoby się bez dopłaty?MaYeR pisze:W zwiazku z zaistniala sytuacja proponuje jeszcze nastepujaca opcje
Wylot:
24 czerwca
Powrot
26 czerwca
Przy wylocie z Paryża dopiero w poniedziałek Wizzair do Katowic byłoby jeszcze taniej...
Jednak lepiej pospieszyć się ze zbieraniem, bo bilety mogą podrożeć! To nie jest najwyższa stawka!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jest też możliwa ewentualnie opcja powrotu Wizzair z Paryża-Beauvais do Warszawy - chyba w tej samej cenie... Ale jak na razie wszyscy zdecydowali się chyba na Kraków lub Katowice...WICKER MAN pisze:To jak - czy wszystkim, którzy nie załapali się na lot i powrót z Krakowa pasuje opcja lotuSky Europe z Krakowa do Paryża-Orly w piątek 24 czerwca i powrót 26 czerwca Wizzair z lotniska Paryż-Beauvais na Katowice-Pyrzowice?
Nie martwcie się - Mayer miał dziś zamówić bilety tym, którzy już wpłacili kasę, a którzy nie załapali się na lot do Krakowa... Wszyscy będziemy lecieć na koncert razem, a z powrotem też nie będzie tak źle.
Ci z Was, którzy jeszcze nie zapłacili pieniędzy niech zobaczą możliwe oferty na stronach www.skyeurope.com i www.wizzair.com i skontaktują się ewentualnie z Mayer'em...
Bilety juz zamowione.
Kazdemu z Was wyslalem potwierzenie rejestracji.
Jezeli ktos nie dostal to prosze o kontakt
"Transport z/na lotnisko: Koniec problemów z dotarciem z/na lotnisko w Katowicach i Rzymie. Wystarczy zarezerwować miejsce w autobusie:
Pyrzowice (lotnisko) - Katowice/Kraków
Londyn Luton â Victoria Station
Rzym Ciampino â centrum miasta"
A propos tego cytatu w potwierdzeniu zamówienia - to chyba jeszcze musimy zarezerwwać sobie busik z lotniska, nie??
Co na to osoby, które też lecą do Katowic??
Pyrzowice (lotnisko) - Katowice/Kraków
Londyn Luton â Victoria Station
Rzym Ciampino â centrum miasta"
A propos tego cytatu w potwierdzeniu zamówienia - to chyba jeszcze musimy zarezerwwać sobie busik z lotniska, nie??
Co na to osoby, które też lecą do Katowic??
Informacja ze strony Wizzair
Od 19 maja na lotnisku w Katowicach uruchomiony zostanie specjalny serwis autobusowy dla pasażerów Wizz Air.
Rozkład jazdy autobusów na/z lotniska jest dostosowany do rozkładu lotów.
Serwis jest dostępny do/z Katowic i Krakowa.
Ceny:
W jedną stronę , Tam i z powrotem
Katowice 15 PLN , 25 PLN
Kraków 44 PLN , 75 PLN
Bilety można rezerwować na stronie internetowej
www.turystyka.com.pl/wizzair
Do tego dochodzą jeszcze autobusy PKS i MPK oraz busy.
PKM Katowice - odj. 19:30 Lotnisko - Centrum Katowic
Od 19 maja na lotnisku w Katowicach uruchomiony zostanie specjalny serwis autobusowy dla pasażerów Wizz Air.
Rozkład jazdy autobusów na/z lotniska jest dostosowany do rozkładu lotów.
Serwis jest dostępny do/z Katowic i Krakowa.
Ceny:
W jedną stronę , Tam i z powrotem
Katowice 15 PLN , 25 PLN
Kraków 44 PLN , 75 PLN
Bilety można rezerwować na stronie internetowej
www.turystyka.com.pl/wizzair
Do tego dochodzą jeszcze autobusy PKS i MPK oraz busy.
PKM Katowice - odj. 19:30 Lotnisko - Centrum Katowic
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
rezerwowac juz teraz chyba nie ma sensu, zawsze sie z lotniska jakos wydostaniemy. Jesli chodzi o Pyrzowice to moze ktoz z moich znajomych moglby nas odebrac i po kosztach paliwa nas porozwozic. Jesli leca tylko 4 osoby to bysmy sie wszyscy zmiescili. To czy ktos by nas mogl odebrac bede mogl jednak ustalic dopiero tuz przed koncertem....
Narazie nie ma co panikowac. Trzeba sie tylko wstepnie zorientowac jakie sa mozliwosci dojazdu na lotniska i z lotniska
Narazie nie ma co panikowac. Trzeba sie tylko wstepnie zorientowac jakie sa mozliwosci dojazdu na lotniska i z lotniska
ja coś dostałem, ale za bardzo nie wiem co toMaYeR pisze:Bilety juz zamowione.
Mayer ---> na mailu szczegóły
Szymon ok, ale ja np. mam pociąg z Kat o 20.22, więc muszę niejako się zainteresować żeby szybko jakoś tam dotrzeć.Szymon pisze:
no to sobie lepiej sprawdz kiedy masz nastepny pociag. Niestety realia sa takie ze jest maloprawdopodobne ze wyladujemy punky 19. W powietrzu sa niestety spore korki. Do tego jeszcze dochodzi caly cyrk z wysiadaniem ( tzn moze nie bedzie zle bo nie sadze zebysmy mieli cos wiecej ponad bagaz podreczny, wiec szybko wyjdziemy)
Kolezanka w listopadzie tym lotem z Paryza do Katowic ladowala z ponad 2 godzinnym opznienim - wtedy akurat u nas szalaly jakies sniezyce i to daltego, ale musisz zawsze zalozyc ze cos bedzie nie tak i mozemy wyladowac duzo pozniej....
Kolezanka w listopadzie tym lotem z Paryza do Katowic ladowala z ponad 2 godzinnym opznienim - wtedy akurat u nas szalaly jakies sniezyce i to daltego, ale musisz zawsze zalozyc ze cos bedzie nie tak i mozemy wyladowac duzo pozniej....