Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: beaviso »

A mi przyszło do głowy zakończenie całego setu Heaven Can Wait z wpuszczeniem do 10 fanów na scenę, wylosowanych z grupy FTTB, z zastrzeżeniem, że mają to być w pierwszej kolejności osoby z kraju, w którym odbywa się koncert. W przerwie przed bisami mają się stawić z boku sceny, przechodzą na backstage, odbierają instrukcje od Petera, zostawiają telefony i za 20 minut mają swoją minutę życia :)

M.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

beaviso pisze: wt kwie 25, 2023 1:12 pm A mi przyszło do głowy zakończenie całego setu Heaven Can Wait z wpuszczeniem do 10 fanów na scenę, wylosowanych z grupy FTTB, z zastrzeżeniem, że mają to być w pierwszej kolejności osoby z kraju, w którym odbywa się koncert. W przerwie przed bisami mają się stawić z boku sceny, przechodzą na backstage, odbierają instrukcje od Petera, zostawiają telefony i za 20 minut mają swoją minutę życia :)

M.
Iron Maiden tak kocha swoich fanów, że na pewno to zrobi <3
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Podobno Bronek ma stać przy wybranych wyjściach po koncertach i osobiście dziękować za przybycie, dla wybranych Trooper w płynie i zaproszenie na przelot samolotem :)
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Prędzej w Alexandra uwierzę niż w CSiT.
A Heaven można spokojnie wykonać bez dodatkowych ludzi na scenie. W sumie to trochę cringe, zalatuje 30 seconds to mars.
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

beaviso pisze: wt kwie 25, 2023 1:12 pm A mi przyszło do głowy zakończenie całego setu Heaven Can Wait z wpuszczeniem do 10 fanów na scenę, wylosowanych z grupy FTTB, z zastrzeżeniem, że mają to być w pierwszej kolejności osoby z kraju, w którym odbywa się koncert. W przerwie przed bisami mają się stawić z boku sceny, przechodzą na backstage, odbierają instrukcje od Petera, zostawiają telefony i za 20 minut mają swoją minutę życia :)

M.
Ale to już było.... I nie wróci więcej. ;) Przynajmniej tak mi się wydaje, tylko nie pamiętam na której trasie i o jaki utwór chodziło....
mają to być w pierwszej kolejności osoby z kraju, w którym odbywa się koncert
Dobrze wiesz, że w kółko byłyby to te same osoby.... :D położyliby się plackiem z boku sceny, bo byli na dobę przed koncertem pod sceną. ..
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Oczywiście każda z osób z obowiązkowym testem na THC, żeby Stefan nie padl na scenie od ewentualnych śladowych oparów w powietrzu :lol:
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

nugz pisze: wt kwie 25, 2023 3:05 pm Oczywiście każda z osób z obowiązkowym testem na THC, żeby Stefan nie padl na scenie od ewentualnych śladowych oparów w powietrzu :lol:
To żeś pozamiatał :D
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Obrazek

Na bocznych banerach w klipie promującym trasę są symbole z piosenek Senjutsu:
The Time Machine
Lost in a lost world
Death of The Celts

Ukryty spoiler już od dawna?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nie, ten symbol był używany już wiele razy, jest nawet na Eddie łażącym podczas "Senjutsu" na żywo. Jest też jako pierwsza grafika, gdy otwierasz książeczkę z tekstami, czy na koszulkach z Senjutsu. Jeden z nich to "life", drugi "death".
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Lost in a Lost World z chęcią bym usłyszał na żywo, bo lubię ten kawałek - szczególnie fragment między 2 a 4 minutą.
The Time Machine niekoniecznie, bo to według mnie najsłabszy numer na płycie. Celtowie podobnież.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

MaidenFan pisze: czw maja 04, 2023 8:25 pm Nie, ten symbol był używany już wiele razy, jest nawet na Eddie łażącym podczas "Senjutsu" na żywo. Jest też jako pierwsza grafika, gdy otwierasz książeczkę z tekstami, czy na koszulkach z Senjutsu. Jeden z nich to "life", drugi "death".
Dokładnie, nie ma się czym podniecać. Trzeba trochę poczekać i będziemy wiedzieć wszystko. Według mnie Hell on Earth to absolutny pewniak.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

MaidenFan pisze: czw maja 04, 2023 8:25 pm Nie, ten symbol był używany już wiele razy, jest nawet na Eddie łażącym podczas "Senjutsu" na żywo. Jest też jako pierwsza grafika, gdy otwierasz książeczkę z tekstami, czy na koszulkach z Senjutsu. Jeden z nich to "life", drugi "death".
Wojczi nie ma oryginalnej płyty ;) ;) ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Czas fejkowych doniesień i usłyszeń czas zacząć.
Jest już pierwsza setlista z wczorajszej próby :mryellow:
W sumie jest ona całkiem realistyczna i zrobiona według zasady 5+5.
Załączniki
343257841_176494325351665_4578866467288188047_n.png
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

No taki set jest bardzo realny i w sumie by mi odpowiadał. 8 niesłyszalnych wcześniej live plus 2-3 dawno nie słyszane.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Set na szybko:

1. Caught Somewhere in Time
2. Days of Future Past
3. Stranger in a Strange Land
4. The Writing on the Wall
5. The Trooper
6. Heaven Can Wait
7. The Time Machine
8. Darkest Hour
9. Sea of Madness
10. 22 Acacia Avenue/Brave New World/Powerslave/Wrathchild
11. Hell on Earth
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
-------
14. The Number of the Beast
15. Phantom of the Opera/The Clairvoyant/The Evil That Men Do/2 Minutes to Midnight
16. Wasted Years

Jeżeli będą się trzymali swojego standardu niegrania utworów pominiętych wcześniej, to są szanse na 6 z 8 utworów z SiT. Przy założeniu, że wrócą za rok, to ostatecznie odświeżą każdy numer z puli (i wtedy pewnie w przypadku mojej setlisty za Sea wchodziłby Biegacz). Do tego podmianka utworu lub kilku z ostatniej płyty, kawałków mniej oczywistych (u mnie pozycje 10 i 15) i mamy repertuar na 2024. Zrobiłem to zestawienie pijąc Pepsi podczas wykładu, ale szczerze mówiąc sądzę, że jest realistyczny i nie zdziwię się, jak właśnie takie coś usłyszymy za parę tygodni.

Nie zamierzam się nakręcać na Alexandra, bo jeżeli IM miałoby mi sprawić zawód, to właśnie na tej trasie. Ten fejur z dziś nie byłby idealny, ale zadowalający.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Dla mnie ten fejk byłby prawie optymalny - zamienić Time Machine na Lost in The Lost World ew. z SJ i tyle
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Ten fejkowy set mi się podoba. Nie narzekałbym gdyby coś takiego grali.

Niemniej, będę unikał tematu oficjalnych setlist do koncertów w Krakowie (chociaż nie jestem pewien czy wytrzymam).
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Max323 pisze: wt maja 09, 2023 3:51 pm Ten fejkowy set mi się podoba. Nie narzekałbym gdyby coś takiego grali.

Niemniej, będę unikał tematu oficjalnych setlist do koncertów w Krakowie (chociaż nie jestem pewien czy wytrzymam).
Rozważałem zrobienie sobie takiej niespodzianki bo ostatni raz taką przyjemność miałem w 2005. Jednakże w dobie dzisiejszych Fb/tt/yt uważam ze nie ma kompletnie szans nie na naciąć się na choćby połowe setu.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

MaidenFan pisze: wt maja 09, 2023 2:36 pm Czas fejkowych doniesień i usłyszeń czas zacząć.
Jest już pierwsza setlista z wczorajszej próby :mryellow:
W sumie jest ona całkiem realistyczna i zrobiona według zasady 5+5.
Fejk. Nie ma Alexandra.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Żelazny pisze: wt maja 09, 2023 3:48 pm Dla mnie ten fejk byłby prawie optymalny
+/- na coś takiego liczę i się spodziewam.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ