Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Warszawa to Warszawa, co innego Breslau czy Danzig
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
No właśnie, gdyby ogłosili Warsaw to napisałbym Warszawa. Polskie nazwy są od tego żeby je stosować w języku polskim. Niemiec nie użyje Gdańsk tylko Danzig, dlatego tym bardziej w ramach wzajemności - jeśli nie reparacje od nich to przynajmniej tyle możemy wyegzekwować od siebie 
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Inner Sanctum to dobry album, miejscami bardzo, wtedy w korespondencyjnym pojedynku Saxon rozgromił Maiden z ich AMOLADEM, pamiętam, że zazdrościłem fanom Saxon, że dostali taki prosty heavy-metalowy krążek bez udziwniania. Od 1990 roku w górę to u Saxon wygrywają u mnie niepodzielnie Unleash the Beast i niewiele mniej świetny Call to Arms. Potem dopiero bym uszeregował Killing Ground, Lionheart i może właśnie Inner Sanctum, no ale te dwa zdecydowanie na czele. Nie rozumiem ludzi, którzy zachwycają się przeciętnymi Battering Ram czy Thunderbolt a jednocześnie zlewają na Call to Arms. Takie opinie słyszałem. Na CtA są praktycznie same dobre utwory : Mists of Avalon, Chasing the Bullet, Hammer of Gods, Survining against the Odds czy When Doomsday Comes.
- blackcocker
- -#Moderator

Panowie, na taki stosunek do tych płyt mam od dobrych 7 lat 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ale wiesz, że bedąc "fanem Iron Maiden" możesz się też zachwycać albumem Saxon? I nie musisz nikomu zazdrościć, ze "dostał taki" album?ÓsmyUtwórNaBNW pisze: ↑wt cze 20, 2023 11:49 am Inner Sanctum to dobry album, miejscami bardzo, wtedy w korespondencyjnym pojedynku Saxon rozgromił Maiden z ich AMOLADEM, pamiętam, że zazdrościłem fanom Saxon, że dostali taki prosty heavy-metalowy krążek bez udziwniania.
www.MetalSide.pl
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Tak, wiem. Bardzo lubię Saxon, ale to Iron Maiden jest u mnie numerem jedem, a w 2007 roku różnica lubienia tych dwóch zespołów była jeszcze większa niż teraz, na korzyść Iron Maiden. Wtedy dopiero zapoznawałem się z dyskografią Biffa i spółki i znałem może z 20 utworów.
Stara historia, ale warto zajrzeć
https://blabbermouth.net/news/saxon-bar ... ong-lyrics
Last week, a local Arab paper translated and published the lyrics to SAXON's 1984 song "Crusader" and said:
"The question here for the band and the organisers is what will SAXON do in Dubai's land and on Arabian sands? Are they going to make us, the Saracen heathens, taste their music just as if their guitars were swords made of steel." "SAXON...calls for the mass extermination of Arabs," the article added.
https://blabbermouth.net/news/saxon-bar ... ong-lyrics
Last week, a local Arab paper translated and published the lyrics to SAXON's 1984 song "Crusader" and said:
"The question here for the band and the organisers is what will SAXON do in Dubai's land and on Arabian sands? Are they going to make us, the Saracen heathens, taste their music just as if their guitars were swords made of steel." "SAXON...calls for the mass extermination of Arabs," the article added.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
zesrali się niczym katole przez Behemotha
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller