Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
No właśnie - umówmy się że odkąd na trasie Maiden England nie było Infinite Dreams to ten zespół już nic nie "musi". Jestem delikatnym optymistą co do setlisty w ogóle ale na Olka nie liczę, a jeśli jednak się pojawi i uda mi się do pierwszego koncertu w Krakowie uniknąć spoilerów to eargasm wszechczasów murowany.
Ładnie napisane
Mnie ucieszy każdy numer z SiT
www.MetalSide.pl
Taka ciekawostka mi się nasunęła. Jeśli zespół dotrzyma deklaracji (w które osobiście średnio wierze) i zagra 5 kolejnych utworów z Senjutsu , to będzie to pierwszy raz (oprócz trasy a matter) od killers kiedy grają prawie cały nowy materiał(bez jednego utworu)
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Po pierwsze to bez dwóch.marekkraw pisze: ↑pn maja 22, 2023 7:38 pm Taka ciekawostka mi się nasunęła. Jeśli zespół dotrzyma deklaracji (w które osobiście średnio wierze) i zagra 5 kolejnych utworów z Senjutsu , to będzie to pierwszy raz (oprócz trasy a matter) od killers kiedy grają prawie cały nowy materiał(bez jednego utworu)
A po drugie: gdzie była jakakolwiek deklaracja jeszcze w dodatku, że to będzie 5 kolejnych, niegranych wcześnie utworów?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
No właśnie... nigdzie nie było powiedziane, że będzie 5 utworów z Senjutsu i 5 z SiT. Tontylko interpretacja fanów. A po drugie nigdzie nie bylo powiedziane, że teraz zagrają inne numery z S niż te co byly grane 
www.MetalSide.pl
The Writing on the Wall na pewno będzie
Z SiT to już obgadane co pewnie będzie; co do Senjutsu pytanie się rozchodzi o Parchment, bo to, że będą: WOTW, Hell on Earth, Time Machine i Future Past nie ulega wątpliwości. W swojej predykcji sprzed kilku tygodniu wpisałem Darkest Hour (że niby Bruce to przemyci), ale teoretycznie Pergamin by się też zmieścił czasowo (aczkolwiek byłby o wiele bardziej wymagający). W 2016/17 dali radę z TBoS+R&B, jednak teraz muzyczna trudność setu zapowiada się jeszcze większa.
Fusy w herbacie przemówiły? Czy może głosy w głowie?
www.MetalSide.pl
5 numerów z Senjutsu, czyli dobre 50 minut na 100 minut koncertu, uczyniłoby z tego koncertu dużą trudność dla mnie do wysłuchania. Mogłyby polecieć bilety na odsprzedaż
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Sugeruje się tym 5:5 w zapowiedziach trasy. Oprócz tego w zapowiedzi harris mówi ze powtarzanie tego co było w 2023 nie ma sensu i nie będzie tego kontynuacji.Sardi z Batumi pisze: ↑pn maja 22, 2023 9:18 pmPo pierwsze to bez dwóch.marekkraw pisze: ↑pn maja 22, 2023 7:38 pm Taka ciekawostka mi się nasunęła. Jeśli zespół dotrzyma deklaracji (w które osobiście średnio wierze) i zagra 5 kolejnych utworów z Senjutsu , to będzie to pierwszy raz (oprócz trasy a matter) od killers kiedy grają prawie cały nowy materiał(bez jednego utworu)
A po drugie: gdzie była jakakolwiek deklaracja jeszcze w dodatku, że to będzie 5 kolejnych, niegranych wcześnie utworów?
I tak bez dwóch, jebl*m się.
Ostatnio zmieniony pn maja 22, 2023 11:31 pm przez marekkraw, łącznie zmieniany 1 raz.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Jasne, spoko. Ja rozumiem, że to temat "spekulcje" i sam w nim biorę udział. Ale pisanie ze stanowczością "nie ulega watpliwości" to już przesada
www.MetalSide.pl
Zgadzam się, to dość odważne stwierdzenie 
Odkąd pamiętam, to spekulacje i wróżenie tutaj zawsze były trochę odklejone. A później następowała rzeczywistość
Odkąd pamiętam, to spekulacje i wróżenie tutaj zawsze były trochę odklejone. A później następowała rzeczywistość
Stawiam coś takiego:
1. CSIT
2. The Writing on the Wall
3. Stratego
4. Sea of Madness
5. Trooper
6. Heaven Can Wait
7. Days of Future Past
8. Fear of the Dark
9. Stranger in a Strange Land
10. The Number of the Beast
11. The Parchment
12. Iron Maiden
13. Run to the Hills
14. Hell on Earth
15. Wasted Years
1. CSIT
2. The Writing on the Wall
3. Stratego
4. Sea of Madness
5. Trooper
6. Heaven Can Wait
7. Days of Future Past
8. Fear of the Dark
9. Stranger in a Strange Land
10. The Number of the Beast
11. The Parchment
12. Iron Maiden
13. Run to the Hills
14. Hell on Earth
15. Wasted Years
Nie obraziłbym się na taki set w sumie.
Mogą zagrać gorszy Marku? Aż tak nisko ich oceniasz?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

W sumie, dość prawdopodobny.
Oceniam realnie , znam ten zespół i ich lenistwo. Nie liczę na fajerwerki alexandry i inne takie, a jeśli zaskoczą to tylko in plus.
Niejednokrotnie zawiodłem się na braku pewnych utworów i setlist więc ta zaproponowana przez kolegę mnie i tak satysfakcjonuje bo usłyszę kilka nowych wykonów live.
Oczywiście do setlisty marzeń w tej tematyce trasy jest jej daleko.