Jako rzecze klasyk - przeniesiony do Spodka
30/03/2024 - Judas Priest - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 30/03/2024 - Judas Priest - Kraków
Ale niszczenie miasta to wasza tradycja, nie nasza xD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Super! Szykuje się klasyczna pielgrzymka!Shedao Shai pisze: ↑pt maja 26, 2023 4:09 pmIdę z Wami. Im więcej nas, tym łatwiej będzie się przeprawić przez nieprzebytą Opolszczyznę![]()
Knieje Opolszczyzny to nie przelewki!Shedao Shai pisze: ↑pt maja 26, 2023 4:09 pmIdę z Wami. Im więcej nas, tym łatwiej będzie się przeprawić przez nieprzebytą Opolszczyznę![]()
www.MetalSide.pl
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Opolszczyzna to w ogóle powinna się samozaorać.
W sumie to Saxon widziałem 3 razy i mi wystarczy, Juraja z Boxem to bardziej taki coverband ala Thin Lizzy bez Lynotta, a Judas Priest to Halford i kumple. Tym niemniej jakbym jeszcze był w Krakowie to się pewnie bym wybrał plus wielki szacun dla Roba i Iana, że w odróżnieniu od wiadomego zespołu nie lansują dzieci i gównianych kapel co potem są na eurowizji tylko biorą starych weteranów. Skład obiektywnie jest bardzo dobry.
W sumie to Saxon widziałem 3 razy i mi wystarczy, Juraja z Boxem to bardziej taki coverband ala Thin Lizzy bez Lynotta, a Judas Priest to Halford i kumple. Tym niemniej jakbym jeszcze był w Krakowie to się pewnie bym wybrał plus wielki szacun dla Roba i Iana, że w odróżnieniu od wiadomego zespołu nie lansują dzieci i gównianych kapel co potem są na eurowizji tylko biorą starych weteranów. Skład obiektywnie jest bardzo dobry.
Teraz spojrzałem na fb Priest, żeby przejrzeć daty i niestety bardzo krótka ta trasa. Ciężko będzie się wybrać na kilka koncertów. Jeszcze układ Praga, Kraków, Wiedeń wyjątkowo niekorzystny.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja widziałem z 10 razy i zupełnie nie mam dosyć. Każdy z nich był bardzo dobry i wiadomo, że Saxon poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Nie widzę powodu, żeby marudzić na kolejną możliwość ich zobaczenia. Tym bardziej, że takie JP, UH czy Saxon są już na samym końcu swojej muzycznej drogi i w każdej chwili może się okazać, że jest "game over". Za dzień, tydzień, czy miesiąc...
www.MetalSide.pl
Możliwe, że dorzucą jakieś letnie festy. Tylko zgaduję, ciężko tutaj o pewność, ale w tym roku je pominęli. Zresztą ta trasa nie ma też dat na państwa, które są stałym przystankiem tras każdego większego zespołu (Belgia, Holandia). Dat niemieckich też jest niewiele, a tam JP potrafi pocisnąć i z 8 występów. Myślę, że to jeszcze nie wszystko.pz pisze: Teraz spojrzałem na fb Priest, żeby przejrzeć daty i niestety bardzo krótka ta trasa. Ciężko będzie się wybrać na kilka koncertów. Jeszcze układ Praga, Kraków, Wiedeń wyjątkowo niekorzystny.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Mam nadzieję, bo póki co cienko to wygląda.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Szkoda, że ta Praga nie jest tydzień po/przed Krakowem. Brakuje też jakiejś Bratysławy by zrobić sobie krótki wypad. Trzeba liczyć, że jeszcze kilka dat dojdzie, nawet festiwalowych.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Ale festiwale to taki fast food. No chyba, że niszowe, kultowe imprezy jak Keep it True czy inny Helicon. Ale na takich to Priest nie zagra. Więc ogólnie jest słabo. Ja po rozpatrzeniu logistyki celuję w Glasgow oraz Paryż. Akurat wyjazd przypadałby na niedzielę quasimodo, więc Paryż, Notre Damy i dzwonnik - wszystko na swoich miejscach 
p.s. trzeba jeszcze zobaczyć, gdzie wstawią krzesełka, a gdzie będą miejsca stojące!
p.s. trzeba jeszcze zobaczyć, gdzie wstawią krzesełka, a gdzie będą miejsca stojące!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 8107
Idę na 30 procent, oczyiiwscie tylko tylko na krzesełka. Uriah mało slucham, Saxon wcale, to będe mógł wychodzić do kibla i na fajkę. Judasów widziałem raz i byłem tak porobiony, że pamiętam tylko Halforda na motocyklu, niezła impreza była wtedy.
Uriah i Saxon świetne na żywo. Uriah to jeden z moich ulubionych zespołów. Na żywo zawsze mnie niszczą
- blackcocker
- -#Moderator

Ok
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Mogli dać KK's Priest na support
byłoby ciekawe porównanie dwóch Judaszów.
Ceny u Czechów :
GC - 1990,00 Kč za kus (~380 zł)
Płyta - 1690,00 Kč za kus (~320 zł)
Trybuny - 1390,00 Kč–1990,00 Kč za kus (~265-380zł)
GC - 1990,00 Kč za kus (~380 zł)
Płyta - 1690,00 Kč za kus (~320 zł)
Trybuny - 1390,00 Kč–1990,00 Kč za kus (~265-380zł)
Ceny dość wysokie, do tego golden circle. Liczę, że się szybko nie wyprzedadzą oraz na spokojnie podreperuję budżet bliżej lipca i kupię.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
U nas GC pewnie znowu nie będzie i wleci GA. Te praskie ceny nie są złe, jednak zestaw jest potężny. Ale mega się cieszę że najpierw ogłosili Wyspy, bo po raz pierwszy będę miał możliwość oglądania JP bez znajomości seta, a w innym wypadku pewnie bym się nie zdecydował na lot do Dublina 
Ceny 290-620. Nie ma GC. 620 jest za GA EE