Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: Scoobany »

Papa pisze: pn maja 29, 2023 12:01 am Wlasnie sie zorientowalem, ze nie graja Grecji? Jak mozna byc tak okrutnym.
Zemsta Dickinsona za odpalenie flar na koncercie w Grecji. Jeszcze Alexandra do setu dorzucił, żeby było im podwójnie głupio.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Dickinson idealnie wczuł się w 86/87 i zjebał od razu pierwszą zwrotkę CSIT jak na paru zapisach trasy z tamtych czasów. :)
Ale poza tym to chyba najlepsze wykonanie tego kawalka ever! Tempo idealne, jak na płycie, bez przyspieszania ponad to. Gitary soczyste, a nie piskliwe. Z byle gównianego zapisu na YT jest lepiej niż z wszystkich bootlegów. No a live, to nie wiem, za dużo wzruszenia…

M.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Ja rozumiem, że mamy tu sporo anty fanów Senjutsu, ale pisanie o tym secie, że jest średni, to przesada. Ciekawszego już dawno nie było...

Wiedziałem, że tak będzie, że będzie Somewherowe spełnienie marzeń i że prawdopodobnie nie będę na żadnym koncercie w tym roku :cry:
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

mad pisze: pn maja 29, 2023 1:05 am Olek w przyzwoitej jakości:
https://youtu.be/XnbqhjX483U

EDIT: Było trochę kiksów. Np. w pierwszej zwrotce otwieracza chyba nie wszystko poszło jak należy, a w Olku Bruce był wyraźnie zdezorientowany w momencie swojego wejścia po solówkach (co dobrze widać na powyższym filmie).
Pomylił zwrotki. Zamiast drugiej od razu śpiewał 3. A tu faktycznie rozgląda się jakby sam chyba nie wierzył co się dzieje. Za bardzo wymagająca trasa ? Stres ?
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Xardas2309 pisze: pn maja 29, 2023 8:25 am

EDIT: Było trochę kiksów. Np. w pierwszej zwrotce otwieracza chyba nie wszystko poszło jak należy, a w Olku Bruce był wyraźnie zdezorientowany w momencie swojego wejścia po solówkach (co dobrze widać na powyższym filmie).
Pomylił zwrotki. Zamiast drugiej od razu śpiewał 3. A tu faktycznie rozgląda się jakby sam chyba nie wierzył co się dzieje. Za bardzo wymagająca trasa ? Stres ?
Pierwszy koncert, wyrobią się :)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Xardas2309 pisze: pn maja 29, 2023 8:25 am Pomylił zwrotki. Zamiast drugiej od razu śpiewał 3. A tu faktycznie rozgląda się jakby sam chyba nie wierzył co się dzieje. Za bardzo wymagająca trasa ? Stres ?
Bruce na pierwszym koncercie na trasie w 2023 pomylił się tak samo w "Caught Somewhere In Time" jak na pierwszym koncercie podczas trasy Somewhere On Tour 1986/87 w Belgradzie. Ciekawe czy było to zamierzone czy po prostu walnął się z racji nie grania tego kawałka od 36 lat.

Poza tym ciągle patrze i nie wierzę, że jednak pokusili się o "Caught Somewhere In Time". A w to, że grają "Alexander The Great" chyba nie uwierzę nawet po usłyszeniu go na żywo :wink: :D :D :D. Nie ma co - postarali się jak nigdy w ostatnich piętnastu latach.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Im było bliżej daty, ATG coraz bardziej wydawał mi się tylko formalnością. Jeszcze kilka miechow temu prawie nie brałem pod uwagę :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Rok temu na pierwszym może się mniej mylili ale byli jeszcze bardziej spięci. Tutaj tylko Adrian się wyraźnie przejął błędami. Magia grania na żywo. Szacun, że odkurzyli tyle dobrego i opakowali to w wizualną ucztę. :pijak:
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Siwy pisze: pn maja 29, 2023 8:23 am Ja rozumiem, że mamy tu sporo anty fanów Senjutsu, ale pisanie o tym secie, że jest średni, to przesada. Ciekawszego już dawno nie było...
Ja jestem dużym antyfanem Sepuku, ale na żywo wyszło 3:2 dla kawałków znośnych - Wotw dla mnie jest ok, Days tak samo, Hell on Earth nie zachwycam się tak, jak niektórzy - ale to dobry utwór i na żywo też dobrze zażarł. Dwa pozostałe to już niestety 2 z top 3 gniotów razem z tytułowym i o ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć ten Time Machine, tak to Death of the Celts to zdecydowanie najgorszy moment koncertu. Ale jak mówiłem - mają zacząć Blade Runner/Caught i będę zadowolony - a więc jestem.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Geri666 pisze: śr maja 10, 2023 3:09 pm
sajki pisze: śr maja 10, 2023 3:06 pm
Budziol pisze: śr maja 10, 2023 6:07 am Bedzie Olek i chętnie przyjmę zakład:)
Ok, stawiam 100zł. Jak będzie, przelewam ci na konto, jak nie- ty mi. Pasuje?
ja też chętnie postawię 100 zł, że nie będzie. Przyjmujesz Budziol? :D
Sajki odmeldowal się zaraz po koncercie :)
Zawsze wyjazd 2stowy tańszy ;) ale chyba nie żałujecie co chłopaki? :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No jest dobrze. W sumie mogliby już nie grać tego Feara tylko dorzucić jeszcze Sea of madness. O Senjutsu już nic nie mówię.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Geri666 pisze: ndz maja 28, 2023 10:13 pm to jesten 100 zł do tyłu XD
:jee: :pijak: :dance:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

kalectwo pisze: ndz maja 28, 2023 10:14 pm Dzień w którym Budziol stał się milionerem
Tylko 2 stowki, zawsze częśc wyjazdu sie wroci ;)
Wiedzialem! :jee:
Ale mysle, ze zainteresowani z usmiechem na ustach przegrywaja ten zakład. Mega wypadl live.
Czekam na koszul z Olkiem
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Xardas2309 pisze: pn maja 29, 2023 8:25 am

Rozglądał się ciągle bo miał pretensje o niekomfortową temperaturę na scenie.

Aczkolwiek fakt - kilka razy się machnęli, a w jednym momencie (już nie pamiętam na jakim kawałku) Adrian był mocno zniesmaczony. Wtedy bodajże Janick coś odwalił.
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Post autor: ÓsmyUtwórNaBNW »

Na szybko bo nie mam za bardzo czasu

Plusy

-Wszystkie utwory z Somewhere in Time poza Wasted Years, oczywiście najbardziej cieszy Caught i Alexander, ten drugi zresztą faktycznie okazał się mniej wymagającym utworem jak słyszę na youtube z tych nagrań
-Prisoner, mimo, że jak patrzę grany jest jeszcze wolniej niż na Maiden England 2013/14 i traci bardzo wiele mocy przez to
-Brak Number of the Beast i Hallowed Be thy Name, dlaczego oni wcześniej nie wpadli na to, że tych utworów wcale nie musi być w secie???

Minusy

-Brak Sea of Madness
-Caught Somewhere in Time niestety grany bardzo wolno bo oni to mieli zagrać w 2008 gdy byli w dużo wyższej formie, nawet z racji wieku
-Gówniane utwory z S czyli Celtowie i Time Machine, które skutecznie zepsują klimat koncertu

Boję się też, że w Krakowie nie będzie żadnej możliwości przeżycia odpowiedniego Caught Somewhere in Time z powodu publiki :/
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

MEFISTO pisze: ndz maja 28, 2023 10:17 pm jak te boczne ekrany ledowe sie sprawdzają?
te bliżej płacht
Według mnie doskonale, ciagle coś tam się dzieje mega to ożywia oprawę.
Było intro do Olka od pierwszej jego nuty ciarrrrrki
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Dodam jeszcze, że w ogóle nie rozumiem tych zachwytów nad totalnie przeciętnym utworem jakim jest HoE.Jakby zamiast Prisonera byłaby Akacja byłoby jeszcze lepiej.

Pomyślcie też jaka by była ogromna radosć teraz gdyby oni to wszystko zagrali bez zapowiedzi. Jasne, pewnie dopiero teraz ludzie by się rzucili na bilety, ale byłby jeszcze przecież czas by je nabyć. Nie chcę też myśleć co dzieje się w myślach fanów z Grecji.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

ÓsmyUtwórNaBNW pisze: pn maja 29, 2023 9:34 am Na szybko bo nie mam za bardzo czasu

Plusy

-Wszystkie utwory z Somewhere in Time poza Wasted Years, oczywiście najbardziej cieszy Caught i Alexander, ten drugi zresztą faktycznie okazał się mniej wymagającym utworem jak słyszę na youtube z tych nagrań
-Prisoner, mimo, że jak patrzę grany jest jeszcze wolniej niż na Maiden England 2013/14 i traci bardzo wiele mocy przez to
-Brak Number of the Beast i Hallowed Be thy Name, dlaczego oni wcześniej nie wpadli na to, że tych utworów wcale nie musi być w secie???

Minusy

-Brak Sea of Madness
-Caught Somewhere in Time niestety grany bardzo wolno bo oni to mieli zagrać w 2008 gdy byli w dużo wyższej formie, nawet z racji wieku
-Gówniane utwory z S czyli Celtowie i Time Machine, które skutecznie zepsują klimat koncertu

Boję się też, że w Krakowie nie będzie żadnej możliwości przeżycia odpowiedniego Caught Somewhere in Time z powodu publiki :/
Ja się boje ze nie będzie nic słychać jak w 2018 roku. Może i wielu ludzi się śmieje ale tam gdzie stałem był taki jazgot że nie dało się rozróżnić kto co gra
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Oj tam nie narzekaj, to jest koncert METALOWY w Polsce. Masz pogować jak na Nocnym Kochanku tudzież Kabanosie, a nie przeżywać muzykę. Ma być jak na Łudstoku, glany i pogo hłe hłe.

A tak na poważnie to jak pięknie by było gdyby jeszcze tego durnego Feara zastąpili czymkolwiek innym. Utwór, który jest dla mnie podsumowaniem wszystkiego co najgorsze w Iron Maiden, który skutecznie zmienił ich fanbase na lata i jest utworem-matką dla wielu nudnych kompozycji Harrisa z lat późniejszych.

Solo Adriana Smitha w CSIT faktycznie doskonałe. Widać, że ten facet jeszcze ma wiele pasji do gry i tu reszta zespołu powinna brać przykład.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

@Nomad, też mi się wydawało że CSiT jest mega wolno, ale porównałem ze studyjną i ten wykon AD 2023 jest ok pod względem tempa
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ