The Future Past Tour 2023 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Future Past Tour 2023 - trasa
gubił gubił, zwłaszcza w Time Machine się rozjeżdzał.
Prisonera końcówkę przeciągnął.
Na Iron Maiden się wyłożył na solówce Harrisa.
Na Wasted Years się wyłożył przed solówką Adriana.
Przejście CSIT zmeinil,i bo Nicko nie wyrabia.
Intro HoE też rytm gubił z tego co pamiętam.
Być może faktycznie problemem był odsłuch. Zobaczymy dzisiaj.
Prisonera końcówkę przeciągnął.
Na Iron Maiden się wyłożył na solówce Harrisa.
Na Wasted Years się wyłożył przed solówką Adriana.
Przejście CSIT zmeinil,i bo Nicko nie wyrabia.
Intro HoE też rytm gubił z tego co pamiętam.
Być może faktycznie problemem był odsłuch. Zobaczymy dzisiaj.
Nie da się nie lubić Nicka - totalne zaprzeczenie Bronka 
-
Deleted User 8107
Wyszedł do nas pod hotel rano w dzień gigu. Zbił żółwika z każdym z 20 fanów i każdemu podpisał co chciał, potem se wrócił do hotelu. Tylko po to wyszedł.
Prawdopodobnie Maiden ma najsympatyczniejszą sekcję rytmiczną w metalu 
Co do koszulki z motywem ATG/HoE, to faktycznie świetne połączenie dwóch konkretów na jednym tshircie i chyba rzadkość, aby motyw graficzny znajdował się na jego obu stronach? Nie mówię o napisach, liście koncertów, ale o malunku.
Szkoda więc tym bardziej, że poszli w ten prostokątny "odpras", osobiście wolałbym wyraźnego dużego konturowego Edka w zbroi Alexandra zamiast pstrokacizny, w której Edek zajmuje może 10% powierzchni.
A co do grafiki HoE, to ciut irytuje mnie ta Statua Wolności. Zdaje się że panowie mają jakieś "ale" wobec USA i jego roli w świecie, a stąd już blisko do pro-onucowych klimatów, z którymi wyjątkowo mi nie po drodze, tak że nie wiem czy chciałbym paradować w tej, bądź co bądź, wyjątkowej koszulce
M.
Szkoda więc tym bardziej, że poszli w ten prostokątny "odpras", osobiście wolałbym wyraźnego dużego konturowego Edka w zbroi Alexandra zamiast pstrokacizny, w której Edek zajmuje może 10% powierzchni.
A co do grafiki HoE, to ciut irytuje mnie ta Statua Wolności. Zdaje się że panowie mają jakieś "ale" wobec USA i jego roli w świecie, a stąd już blisko do pro-onucowych klimatów, z którymi wyjątkowo mi nie po drodze, tak że nie wiem czy chciałbym paradować w tej, bądź co bądź, wyjątkowej koszulce
M.
-
Deleted User 8263
Planeta małp też jest dla ciebie prorosyjska?Statua Wolności
Statua wolności na pustkowiu to jeden z symboli postapo.
Podobnie jak kolega wyżej, nie doszukiwałbym się w tym jakiejś antyamerykańskości. To akurat częsty widok na grafikach post-apo, że znane budowle są gdzieś na jakimś pustkowiu
Jak pisałem - video o nowych bębenkach Nicko juz jest 
No właśnie. Gojira prezentowała w taki sposób wieżę Eiffla.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ja powiem tak, oglądam zdjęcia z trasy, clipy i muszę powiedzieć, że moim zdaniem oprawa tournee prezentuje się dość skromnie, zwłaszcza jeśli porównamy ją z Legacy Tour. Widać, że zrobili to wszystko tak aby nie wydać zbyt wiele i raczej nie jest to tournee przeznaczone na stadiony. Być może zagrają jeszcze koncerty w przyszłym roku a od 2025 ruszą z trasa przekrojową. Mnie jakoś nie zachwyca ta trasa wizualnie.
Wystrój jest bardzo dobry. Szmaty wyglądają bardzo dobrze, fajne grafiki, dobrej jakości. Obok małe ekrany, które dodają temu dynamiki. Nawet "lasery" były na Blade Runnerze
Scena prezentuje się dobrze. Nie jest tak imponująca jak pierwsza część Legacy, ale nie ma też przegięć typu rozbieranie sceny na drugiej części. No i na pierwszy plan wychodzi muzyka.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
+1 pz
Odpaliłem właśnie filmik (https://www.youtube.com/watch?v=xqMDHzROEMA) z CSIT i w żaden sposób nie oddaje on tego jak scena i cała związana z nią otoczka prezentowała się na żywo.
Odpaliłem właśnie filmik (https://www.youtube.com/watch?v=xqMDHzROEMA) z CSIT i w żaden sposób nie oddaje on tego jak scena i cała związana z nią otoczka prezentowała się na żywo.
Tak z ciekawości. Osoby z odwołanego koncertu we Włoszech 2022 dostały jakieś zniżki na tegoroczną trasę?
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Dokładnie - dla mnie ta mniejsza pompa wizualna robi lepiej, nie rozpraszam się przeszkadzajkami 
Absolutnie, podejrzewam ze celowy zabieg zespolu
Broni się gig, setlista i o to chodzi
Broni się gig, setlista i o to chodzi
Piotr Lange pisze: ↑wt maja 30, 2023 7:49 pm Ja powiem tak, oglądam zdjęcia z trasy, clipy i muszę powiedzieć, że moim zdaniem oprawa tournee prezentuje się dość skromnie, zwłaszcza jeśli porównamy ją z Legacy Tour. Widać, że zrobili to wszystko tak aby nie wydać zbyt wiele i raczej nie jest to tournee przeznaczone na stadiony. Być może zagrają jeszcze koncerty w przyszłym roku a od 2025 ruszą z trasa przekrojową. Mnie jakoś nie zachwyca ta trasa wizualnie.
I ta zmiana na duży plus.
Bruce śpiewa, nawet mało się rusza po scenenie i jest super
Nie biega się co chwilę przebierać.
Nie ma samolotów czy innych takich elementów odwracających uwagę od muzyki
Plachty są piękne, telebimy dookoła nich ożywiają scenę
Jest naprawdę w pyte
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
I ja tak to odebrałem. Efektu WOW jak był na LOTB przy wejściu Revelations raczej nic już nie przebije, ani Spitfire'a także. Dobrze zatem, że odpuścili. Za to tło stało się jakby szersze, a płachta do utworów SIT jest na żywo bardzo atrakcyjna, idealnie w klimacie płyty i wizualnie daje świetną głębię widowisku.
Nie podobają mi się jedynie sznurowane w pasie porcięta Bruca i buciory Adriana, dobrze że ten nie ubrał kaloszy
M.
Nie podobają mi się jedynie sznurowane w pasie porcięta Bruca i buciory Adriana, dobrze że ten nie ubrał kaloszy
M.