13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

jacob1
-#Invader
-#Invader

Re: 13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków

Post autor: jacob1 »

gumbyy pisze: śr cze 14, 2023 12:43 am
Max323 pisze: śr cze 14, 2023 12:34 am Mniejsze bydło niż 5 lat temu (szybko to zleciało).
Wtedy na Aces, Eagles i Minutes była walka o przeżycie, dziś było ok, a byłem w podobnej odległości od sceny.
Taa... bydło przewaliło się (kilka osób) na CSiT i później już bardzo przyjemnie było :)
Mam wrażenie że na szczęście nie znali pozostałych kawałków i stracili zainteresowanie

W szczególności nie pozdrawiam 2 ogrów w ciemnych okularach. Zostali co prawda zastosowaniu ale najpierw prawie przewrócili jakiegoś nastolatka, i to nie przypadkiem (no jak kogoś odoychasz i każesz mu zrobić coś co zaczyna się na "wy" to raczej to nie przypadek)
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Czy tylko mi się wydaje, czy Janick grał to drugie solo (outro solo) w Strangerze. Z góry nie było tak super widać, ale na telbimie wtedy jego akurat pokazywali. Dziwne to to.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Pati pisze: śr cze 14, 2023 1:00 am Generalnie gdy wychodziliśmy z Tauron, to Charlie już koczował. :D Pewnie czeka do rana na kogoś, komu będzie mógł powiedzieć "you are number two". :lol:
Nie no nie zartuj nawet
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Obok mnie parę razy prawie była bitka. Bo barłóg niektórzy robią.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Scarred pisze: śr cze 14, 2023 1:30 am Czy tylko mi się wydaje, czy Janick grał to drugie solo (outro solo) w Strangerze. Z góry nie było tak super widać, ale na telbimie wtedy jego akurat pokazywali. Dziwne to to.
grał
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Z występu Ironów jestem zadowolony, napiszę coś później, ale organizacja jprd. Oczywiście Evil Nation, bo kto by inny.
1. Wjazd do Taurona gdzieś z drugiej strony, bo z tej gdzie się na ogół wjeżdża było jedyne wejście na płytę (to jeszcze ujdzie, tylko mogli to lepiej oznaczyć).
2. Wyjście z parkingu, to mała wycieczka krajoznawcza, żeby od głównych schodów dostać się na teren areny.
3. Stałem mniej więcej w 1/3 płyty i przed samym koncertem zrobił się tam ścisk potężny, bo z tyłu co chwila się przeciskali, a podobno (ktoś przede mną tak powiedział) była barierka oddzielająca nie wiem co (bo przecież GC nie było) od reszty płyty. W tym ścisku jakaś dziewczyna zasłabła.
4. Wyjście to kolejna wycieczka skazańców - cała płyta jednym wyjściem i potem dookoła areny, trybuny już dawno wyszły, a z płyty szło się tempem
kroku na minutę :dance:
Deleted User 8107

Też mi sie wydaje, ze była barierka oddzielajaca, przynajmniej tak to z trybun wygladało, ale moge sie mylic.
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Scarred pisze: śr cze 14, 2023 1:46 am Też mi sie wydaje, ze była barierka oddzielajaca, przynajmniej tak to z trybun wygladało, ale moge sie mylic.
Może ze względu na osoby z EE zrobili, żeby późnij nikt im się z łokciami nie pchał przed koncertem. W sumie jakbym tam był to cieszyłbym się, gorzej jak się było po niewłaściwej stronie barierki. :D
Deleted User 8107

Najlepsze było jak kolesie za mną się dowiedzieli, ze syn Harrisa gra w tym Raven Age

- Ty wiesz, ze syn Harrisa tutaj gra
- No co Ty, ja pierd.... e to jakieś gówno, ale jak syn harrisa? e to spoko

:lol: :B
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Kurde, nigdy nie byłem nawet blisko, żeby złapać jakieś fanty od zespołu, a teraz omal nie dostałem pałeczką od Nicko w ryj. No ale nie udało się i tak. :D Złapała pewna dziewczyna, która przez chwilę musiała się szarpać o tę pałeczkę z jakimś innym gościem, no ale obronił ją jej kolega/chłopak.

Naprawdę nie da się jakoś uprościć tych wejść na GA, czy to może Live Nation tak dba o kondycje płytowiczów, że zawsze trzeba przejść kawał, żeby się tam dostać? No ale w Warszawie od przejścia przez bramki trzeba było cały stadion okrążyć, więc nie ma co narzekać.

Forma zespołu ogólnie na plus. Nie wiem, czy od hałasu padło mi na uszy, czy Bruce brzmiał naprawdę dobrze. Jeżeli chodzi o publikę, to faktycznie miałem wrażenie, że spokojniej niż w Warszawie czy 5 lat temu w Krakowie. Zawsze staję mniej więcej na środku płyty jakieś 5-10 "rzędów" od sceny. Największy ścisk był chyba na CSIT, Strangerze i na Fear. Oczywiście w zależności od kawałka i od tego gdzie się stało zawsze był gdzieś młyn, gdzie czuło się napór stu chłopa, ale faktycznie było spokojniej niż ostatnio w Polsce, choć nawet na Celtach zrobiło się małe pogo jak przewidziałem. Na Alexandrze było zaskakująco spokojnie, bo też spodziewałem się większego młynu.

Aha, na zakończenie polecam allegrowicza @MaidenFan. Z nim interesy biletowe to czysta przyjemność.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Chyba za stary jestem na barierki w PL --- do tej pory myślałem że KRK 2018 był najcięższy, ale dzisiaj też mnie solidnie dano w kość...Jebany makaroniarz z lewej, a nasi z prawej...sroga to była przeprawa, z drugiej strony tylko jeden pływak po stronie Dave'a i Adriana -- coś się to młode pokolenie bawić nie potrafi ;-) dobrze, że setlista mi podchodzi i tylko jeden wałek z 15 uważam za zbędny...
Deleted User 8107

Tak na przeciwko Bruce'a i trochę Adriana w 5-7 rzędzie było takich 10-15 osób co na każdym prawie utworze robili młyn. Nie chciałbym się tam znaleźć, ale byłem na trybunach, to wywalone.

Bruce mega forma, moim zdaniem najlepsza od 2008 roku. Chłop wyciągał wszystko praktycznie, albo to głód koncertowy spowodował, że byłem do niego bezkrytyczny. Ostatni raz Maiden widziałem w Krk w 2018.
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 2:13 am z drugiej strony tylko jeden pływak po stronie Dave'a i Adriana -- coś się to młode pokolenie bawić nie potrafi ;-)
A to bliżej środka było dużo więcej pływaków. Jeden chłop chyba za dużo ważył, bo go ledwo dźwignęli.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 2:13 am Chyba za stary jestem na barierki w PL --- do tej pory myślałem że KRK 2018 był najcięższy, ale dzisiaj też mnie solidnie dano w kość...Jebany makaroniarz z lewej, a nasi z prawej...sroga to była przeprawa, z drugiej strony tylko jeden pływak po stronie Dave'a i Adriana -- coś się to młode pokolenie bawić nie potrafi ;-) dobrze, że setlista mi podchodzi i tylko jeden wałek z 15 uważam za zbędny...
A czemu tego ochroniarza wzywaliscie jak się Włoch wpierdzielił między Was? Ten drugi co stał po Twojej prawej chyba go później opierdalał.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

erosinho pisze: śr cze 14, 2023 12:58 am Odnośnie oprawy wizualnej z mojej strony jestem trochę zawiedziony, po Legacy Of The Beast spodziewałem się po tej trasie czegoś więcej, a tu mamy krok w tył.
A mi to mega właśnie pasuje. Za dużo tego teatrzyku było ostatnio. Dzisiaj było w punkt, można było skupić się na muzyce, a nie kolejnych przebierankach Bronka i kukłach.

Strzelanka z Edkiem spoko i styka tych "głupot" ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

No dokładnie po prawej tez miałem makarona i opierdalał tego co się wrył...kolega Dzosefa na chwilę stracił czujność na Alexandrze i makaron złapał punkt zaczepienia i później było kwestią czasu jak się wryje...na niego też napierali...a prawy się wkurzał...bo ja zostałem przesunięty tak, że on stracił komfort od 9 do 15 numeru i tez musiał pilnować pozycji heh...no tylko obaj Italiance z frotami wracają, a ja tym razem na tarczy..ale utrzymanie pozycji kosztowało mnie zbyt wiele sił aby tym razem polować na fanty heh.... btw. miło było poznać heh :)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Koncert mega fajny. Nie wiem czy nie najlepszy na jakim byłem. Podobała mi się scenografia i piro. Nie były przesadzone. Co do setlisty to najsłabsze wg mnie Days i Hell On Earth. Wehikuł Czasu to też nie był cud :wink: Ale za to kawałki z SiT miazga. W momencie wejścia zespołu na scenę i w efekcie drobnego ruchu ludzi znalazłem się w drugim rzędzie tuż przed Dave'm. Trochę ścisk był ale do przeżycia. Bywało gorzej. A na dodatek wpadła kostka Dave'a - mój pierwszy fant Maiden :jee:
Co do kapeli która występowała przed Maiden - bardzo mi się podobała... ich płachta. Ten kruk, kościół - fajne. No ale ich muzyka... Może gdyby ten tragiczny wokal wymienić..
Ż minusów to zdecydowanie wejście i wyjście z płyty. Ten marsz jednym wyjściem... No i temperatura - wymarzłem bo nie sądziłem, że aż tak się ochłodzi :roll:
Pozdrawiam gorąco kolegów spotkanych po koncercie :) żałuję, że nie mogłem iść na jakiś afterek.
Nie pozdrawiam natomiast jakiegoś małolata który na mnie kasłał z tyłu przez cały support i ziomka z Argentyny który próbował się pod koniec za mocno rozpychać łokciem - niestety (dla niego) mój łokieć też umie pracować a i kilka polskich słów które dobitnie usłyszał prosto w twarz go ostudziło :wink:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Dzosef pisze: śr cze 14, 2023 1:34 am
Pati pisze: śr cze 14, 2023 1:00 am Generalnie gdy wychodziliśmy z Tauron, to Charlie już koczował. :D Pewnie czeka do rana na kogoś, komu będzie mógł powiedzieć "you are number two". :lol:
Nie no nie zartuj nawet
Stał kutafon sam pod jakimiś drzwiami.

M.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

beaviso pisze: śr cze 14, 2023 3:03 am
Dzosef pisze: śr cze 14, 2023 1:34 am
Nie no nie zartuj nawet
Stał kutafon sam pod jakimiś drzwiami.

M.
I am not a number. I am a FREE MAN.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

thorgal_30 pisze: śr cze 14, 2023 2:51 am No dokładnie po prawej tez miałem makarona i opierdalał tego co się wrył...kolega Dzosefa na chwilę stracił czujność na Alexandrze i makaron złapał punkt zaczepienia i później było kwestią czasu jak się wryje...na niego też napierali...a prawy się wkurzał...bo ja zostałem przesunięty tak, że on stracił komfort od 9 do 15 numeru i tez musiał pilnować pozycji heh...no tylko obaj Italiance z frotami wracają, a ja tym razem na tarczy..ale utrzymanie pozycji kosztowało mnie zbyt wiele sił aby tym razem polować na fanty heh.... btw. miło było poznać heh :)
Uwierz mi, że on wcześniej też nie miał komfortu XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
ODPOWIEDZ