The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 8263

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: Deleted User 8263 »

Mila pisze: wt cze 13, 2023 11:24 am
Dzosef pisze: wt cze 13, 2023 8:56 am
Budziol pisze: pn cze 12, 2023 9:14 pm Dzosefa bo go nie jara to juz ;)
A to swoja droga, że na nastepnej trasie już będę jezdzil spokojniej, może czasem trybuny. Nie żałuję niczego, ale ta trasa jest bardzo ciężka. Ale może to jakieś pozamaidenowe kwestie
Zobaczysz co to będzie po 30tce :lol:
Ludzie tyle nie żyją ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Spokojnie. Życie zacina się po czterdziestce. Masz jeszcze czas.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ponury żniwiarz
-#Invader
-#Invader

Post autor: ponury żniwiarz »

Dzosef pisze: wt cze 13, 2023 12:29 pm
Mila pisze: wt cze 13, 2023 11:24 am
Dzosef pisze: wt cze 13, 2023 8:56 am

A to swoja droga, że na nastepnej trasie już będę jezdzil spokojniej, może czasem trybuny. Nie żałuję niczego, ale ta trasa jest bardzo ciężka. Ale może to jakieś pozamaidenowe kwestie
Zobaczysz co to będzie po 30tce :lol:
Ludzie tyle nie żyją ;)
Makłowicz to Ty?
Na pohybel czarnym .Na pohybel czarnym i czerwonym. Na pohybel wszystkim. I to jest ładny toast, co?
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

pz pisze: wt cze 13, 2023 12:32 pm Spokojnie. Życie zacina się po czterdziestce. Masz jeszcze czas.
Zacina? :cry:
Nie brzmi to dobrze :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mila pisze: wt cze 13, 2023 12:54 pm
pz pisze: wt cze 13, 2023 12:32 pm Spokojnie. Życie zacina się po czterdziestce. Masz jeszcze czas.
Mi się nic nie zacina :lol: :lol:
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Mnie też nie, rocznik 87, bezawaryjny :P
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Mila pisze: wt cze 13, 2023 12:54 pm
Tak usłyszałem od lekarza w szpitalu, 2 miesiące po urodzinach. :D Dzień po wyjściu pojechałem na drugi koniec kraju na koncert :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Poszedłem na koncert z "otwartym umysłem" mając w pamięci jak niektórzy tutaj jechali po lubianym przeze mnie KSE. Myślałem, że The Raven Age musi być choć trochę dobre, w końcu trochę doświadczenia scenicznego i muzycznego złapali przez te lata.

Ostatecznie zgadzam się z forum: mega słabe. Kiedy przypadkiem na jakiejś playliście Spotify trafią mi się takie utwory to natychmiast klikam next, zmieniam kanał... to było tak fatalne, że wyszedłem z płyty przewietrzyć się i przez to straciłem całkiem dobre miejsce, ale trudno. Tego nie dało się słuchać i nie ma w tym cienia szydery z mojej strony.

Chyba nic tak mocno nie przeniosło mnie w czasy kiedy nie byłem jeszcze w planach jak to intro, światła i scenografia. Motyw Blade Runnera znałem oczywiście, ale prawdziwą magię tego wstępu można poczuć dopiero na żywo. Do tego te swiatla/neony naprawdę fantastyczne, byłem nimi zachwycony.

Scenografia może i skromniejsza w porównaniu z LOTB Tour, ale te wspaniałe światła i kolory scenografii w połączeniu z płynącymi ze sceny dźwiękami spowodowały, że pierwsze dwa numery oglądałem z otwartymi ustami. Szacun!

P.S. To ironiczne, że z Senjutsu zagrali dwa numery, które forum lubi najmniej, czyli The Time Machine i Death of the Celts. :mrgreen: Zamiast nich daliby The Darkest Hour i The Parchment i byłoby o niebo lepiej. ;)
Awatar użytkownika
wowarz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: wowarz »

Scenografia - rewelacja. Totalnie kupiłem ten klimat. Super wrażenie robiły ujęcia na telebimach, gdy było zbliżenie na muzyka, a w tle to dystopijne, furustyczne miasto.

Co do materiału z Senjutsu, płyta zyskała dla mnie wiele po kilkunastu odsłuchach. Powiem więcej - chętnie wybrałbym się na koncert, gdzie graliby materiał z tej płyty w całości. Najbardziej męczy utwór tytułowy, ale zdzierżyłbym. Naprawdę fajnie mi się tego słucha, chętniej zrobiłbym odsłuch na żywo całości Senjutsu niż kolejnego best of.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

wowarz pisze: śr cze 14, 2023 11:04 am Naprawdę fajnie mi się tego słucha, chętniej zrobiłbym odsłuch na żywo całości Senjutsu niż kolejnego best of.
Bez nazwy.jpg
Bez nazwy.jpg (6.6 KiB) Przejrzano 701 razy
po dwóch-trzech koncertach by się jojczenie niedzielnych fanów (95% publiki) zaczęło :D
Awatar użytkownika
wowarz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: wowarz »

To może klubowa trasa dla tych 5%? Haha, tak, wiem, nierealne, niemożliwe, ale pomarzyć można, kto marzącemu zabroni! xD
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

wowarz pisze: śr cze 14, 2023 11:04 am Scenografia - rewelacja. Totalnie kupiłem ten klimat. Super wrażenie robiły ujęcia na telebimach, gdy było zbliżenie na muzyka, a w tle to dystopijne, furustyczne miasto.
+1 fanastycznie to się oglądało. Wydawało mi się, że trudno będzie przebić to co wszyscy znamy z nagrań i zdjęć trasy 86/87, ale tutaj naprawdę udało im się stworzyć coś wyjątkowego.

No i wąskie ekrany LEDowe po bokach dodały takiej głębi (z braku lepszego słowa), nie potrzeba stawiać wielkich ekranów aby zrobić fajny klimat.
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Post autor: ÓsmyUtwórNaBNW »

W ogóle to Wam powiem, że mam wrażenie, że Adrian i Dave tak jakby rozumieli to, że ludzie na utworach z Senjutsu bawią się bardzo średnio. Może to tylko moje wrażenie. CIPWM, które na tym forum jest nielubiane dało publice sporo więcej radości niz jakieś Celty czy Time Machine. Utwory z SIT w ogóle inna galaktyka pod tym względem. No nie wiem jak Hell on Earth bo dla mnie po Aleksandrze to by na scenę mógł wejść Presley i bym na to nie zwrócił uwagi.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Żaden kawałek nie wywołał nawet w połowie tak wielkiej reakcji, jak Fear.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Max323 pisze: śr cze 14, 2023 12:52 pm Żaden kawałek nie wywołał nawet w połowie tak wielkiej reakcji, jak Fear.
zaskoczenie. :P
ÓsmyUtwórNaBNW
-#Invader
-#Invader

Post autor: ÓsmyUtwórNaBNW »

Tam gdzie stałem to reakcje na utwory z SIT i klasyki były dość żywiołowe. Utwory z Senjutsu to bawiła się garstka osób, niektórzy to nawet śpiewali teksty. Dla mnie to były najgorsze utwory jakie widziałem na jakimkolwiek koncercie w życiu. To już nie chodzi o to, że te utwory są przeciętne studyjnie, ale żaden nie nadaje się do grania live, a Time Machine to definitywnie najgorszy utwór w ich karierze. Tragedia to nic nie powiedzieć o tym utworze, Celty tak milimetry lepiej ale dalej słabizna. WOTW też w ogóle nie kupił mnie tego wieczora. Po Strangerze to to brzmiało bardzo słabiutko.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Max323 pisze: śr cze 14, 2023 12:52 pm Żaden kawałek nie wywołał nawet w połowie tak wielkiej reakcji, jak Fear.
Na moich sektorach większą podnietę zaliczył Trooper :facepalm:
W ramach buntu nie śpiewałem tego kotleta a wszyscy koło mnie tańczyli niczym na Sunrise , dramat kurła.

Natomiast brak jakiejkolwiek reakcji na intro Alexandra to już szczyt randomostwa.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Jeszcze dziwniejsi są ci, którzy się tym dziwią :) Przecież wiadomo, ze na takich koncertach legend, ratio randomow do fanów przygniata tych drugich :)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

marekkraw pisze: śr cze 14, 2023 1:04 pm
W ramach buntu nie śpiewałem tego kotleta a wszyscy koło mnie tańczyli niczym na Sunrise , dramat kurła.

Natomiast brak jakiejkolwiek reakcji na intro Alexandra to już szczyt randomostwa.
No ja miałem kurwa reakcję. Pierdolenie głupot. Gadanie. Zamiast się wczuć i kontemplować, to jebali głupoty.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierre Dolinski pisze: śr cze 14, 2023 1:40 pm
marekkraw pisze: śr cze 14, 2023 1:04 pm

No ja miałem kurwa reakcję. Pierdolenie głupot. Gadanie. Zamiast się wczuć i kontemplować, to jebali głupoty.
Jedni mają reakcję, drudzy erekcję :lol:
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ