02-04/08/2023 - Depeche Mode - Warszawa/Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 02-04/08/2023 - Depeche Mode - Warszawa/Kraków
Kraków
Płyta - miejsce stojące : 345,00 zł
Trybuny : 285,00 zł–690,00 zł
Miejsce przy przejściu (Aisle Seat) : 340,00 zł–745,00 zł
Oficjalny bilet Platinum : 1122,00 zł–1782,00 zł
A1 / A10 / A11 / A20, obecnie głównie Platinum, a jak się coś trafi 690–745 zł.
Płyta - miejsce stojące : 345,00 zł
Trybuny : 285,00 zł–690,00 zł
Miejsce przy przejściu (Aisle Seat) : 340,00 zł–745,00 zł
Oficjalny bilet Platinum : 1122,00 zł–1782,00 zł
A1 / A10 / A11 / A20, obecnie głównie Platinum, a jak się coś trafi 690–745 zł.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Chyba identyczne widełki jak na Robbiego Williamsa. "New Price Order"
Jako że są 2 koncerty, to Narodowy kupię sobie spokojnie w przyszłym roku, może nawet 2 dni przed koncertem, jak to na niektóre basenowe gigi w tym roku bywało.
Jako że są 2 koncerty, to Narodowy kupię sobie spokojnie w przyszłym roku, może nawet 2 dni przed koncertem, jak to na niektóre basenowe gigi w tym roku bywało.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

-
Deleted User 357
Właśnie płyta całkiem spoko jak na zespół rozmiaru DM. Pewnie na trybunach sobie to odbijają
W sumie tak, można się pocieszać, że ceny nie są tak dojebane, tylko jest po prostu drogoShedao Shai pisze: ↑wt paź 18, 2022 11:04 am Trybuny tak, ale płyta tańsza o stówę, to trzeba docenić![]()
Z offtopu ciekawostka z koncertu ww. Williamsa: w niektórych sektorach są powyłączane środki i zostawili same miejsca (zwykle po 2 na końcu każdego rzędu) przy przejściu, że kasować za droższe bilety. Ta ich pazerność nigdy mnie nie przestanie zadziwiać.
Chyba trzeba się będzie przejść tym razem
-
Deleted User 8107
Mam pytanie, czy bilety na te koncerty są imienne? bo w sumie nikt tutaj nic nie pisał.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie są
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Pomyślałem, że napiszę kilka zdań o koncercie w Bratysławie, bo wiadomo jakie to leniuszki, widzisz jeden koncert na trasie = widziałeś je wszystkie, a więc w PL pewnie będzie podobnie.
Chłopaki są w dobrej formie, nie widać postępu latek w porównaniu do poprzedniej trasy. Jakkolwiek to nie zabrzmi: niespecjalnie też brakuje na scenie Andy'ego. Jako duo panowie dają radę równie dobrze. Ogólnie: jakościowo jest bdb.
Co mi zrobiło ten koncert, to setlista. 5 kawałków z Memento Mori, może nie zawsze te najlepsze, ale ogólnie OK. Do tego żelazne klasyki oraz to, co misie lubią najbardziej, czyli te kilka starszych kawałków których dawno nie grali
W tym przypadku było to "Sister of Night" (bdb), "John the Revelator" (MEGA) i "Condemnation" (ok, tu ciekawostka - Dave i Martin śpiewali razem).
Sporym szokiem było, że w Bratysławie zagrali setlistę alternatywną - taką, którą grają tylko gdy mają dwa koncerty w jednym mieście, na drugiej dacie. Tzn. tak zawsze było na poprzednich trasach, wydawało się że też i na tej (ta sama setlista poszła na drugim Amsterdamie), aż tu nagle Bratysława się wyłamała ze wzorca xD I teraz człowiek nie wie co będzie dalej. Nie, żebym narzekał, bo cieszę się że mi wpadło dzięki temu "Condemnation" którego nigdy nie widziałem na żywo. Różnica między standardowym setem a alternatywnym to trzy piosenki: na Speak to Me / A Question of Lust / Waiting for the Night albo My Favourite Stranger / Home / Condemnation. Więc jak ktoś nie jest wielkim fanem to może mu to nieco zwisać; dla mnie to była świetna niespodzianka. Teraz tylko mam nadzieję, że gdzieś na trasie uda mi się jeszcze ustrzelić podstawowy set, bo "Waiting for the Night" też nigdy nie widziałem - a bardzo lubię.
Stadion OK - inny niż 10 lat temu, w międzyczasie Słowacy postawili sobie lepszy
Ciekawe wrażenie robiły dwa wieżowce górujące nad nim. Akustycznie co ciekawe - bardzo dobrze, jak widać da się.
Support - Cold Cave - też zasługuje na pochwałę. Dobra muza i pasowali tam.
Publika jak to u południowych sąsiadów - spokojna, wyluzowana, bez ścisku, bez bydła. Wszedłem na obiekt po 19 (19:45 zaczynał support), bez żadnego przepychania się stanąłem w piątym rzędzie, blisko wybiegu, mając piękny widok na Gahana. Koncert spędziłem w komfortowych warunkach. U nas nie do pomyślenia.
Ogólnie - wszystko tam grało, jestem bardzo zadowolony, jeśli ktoś się waha to niech przestanie
Chłopaki są w dobrej formie, nie widać postępu latek w porównaniu do poprzedniej trasy. Jakkolwiek to nie zabrzmi: niespecjalnie też brakuje na scenie Andy'ego. Jako duo panowie dają radę równie dobrze. Ogólnie: jakościowo jest bdb.
Co mi zrobiło ten koncert, to setlista. 5 kawałków z Memento Mori, może nie zawsze te najlepsze, ale ogólnie OK. Do tego żelazne klasyki oraz to, co misie lubią najbardziej, czyli te kilka starszych kawałków których dawno nie grali
Sporym szokiem było, że w Bratysławie zagrali setlistę alternatywną - taką, którą grają tylko gdy mają dwa koncerty w jednym mieście, na drugiej dacie. Tzn. tak zawsze było na poprzednich trasach, wydawało się że też i na tej (ta sama setlista poszła na drugim Amsterdamie), aż tu nagle Bratysława się wyłamała ze wzorca xD I teraz człowiek nie wie co będzie dalej. Nie, żebym narzekał, bo cieszę się że mi wpadło dzięki temu "Condemnation" którego nigdy nie widziałem na żywo. Różnica między standardowym setem a alternatywnym to trzy piosenki: na Speak to Me / A Question of Lust / Waiting for the Night albo My Favourite Stranger / Home / Condemnation. Więc jak ktoś nie jest wielkim fanem to może mu to nieco zwisać; dla mnie to była świetna niespodzianka. Teraz tylko mam nadzieję, że gdzieś na trasie uda mi się jeszcze ustrzelić podstawowy set, bo "Waiting for the Night" też nigdy nie widziałem - a bardzo lubię.
Stadion OK - inny niż 10 lat temu, w międzyczasie Słowacy postawili sobie lepszy
Support - Cold Cave - też zasługuje na pochwałę. Dobra muza i pasowali tam.
Publika jak to u południowych sąsiadów - spokojna, wyluzowana, bez ścisku, bez bydła. Wszedłem na obiekt po 19 (19:45 zaczynał support), bez żadnego przepychania się stanąłem w piątym rzędzie, blisko wybiegu, mając piękny widok na Gahana. Koncert spędziłem w komfortowych warunkach. U nas nie do pomyślenia.
Ogólnie - wszystko tam grało, jestem bardzo zadowolony, jeśli ktoś się waha to niech przestanie
Dzięki za relację.
-
Deleted User 8107
Tak samo jak sting, brak biletów na Kraków. Chyba sobie jaja robią 
Edit dobra na nich jest plyta za 746, lol. 500 bym dał, ale nie więcej. Zresztą płyte, to sobie mogą wsadzić, nie będę stać.
Edit dobra na nich jest plyta za 746, lol. 500 bym dał, ale nie więcej. Zresztą płyte, to sobie mogą wsadzić, nie będę stać.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Spoko, na parę dni przed koncertem na pewno magicznie się znajdą bielty.
-
Deleted User 8107
No na to liczę, najwyżej w kasie kupię. Teraz nawet płyta się nie pokazuje. Ale najpierw ogarniam bilety na wcześniejsze koncerty.Shedao Shai pisze: ↑pt cze 16, 2023 9:03 am Spoko, na parę dni przed koncertem na pewno magicznie się znajdą bielty.
Kurcze, mam bliżej do Łodzi - dużo bliżej.
Byłby ktos zainteresowany dwoma biletami na płytę do KrK po cenie zakupu?
Byłby ktos zainteresowany dwoma biletami na płytę do KrK po cenie zakupu?
- blackcocker
- -#Moderator

Możliwe, że będę miał jednego kupca! Sprzedasz pojedynczo jak coś?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ja wstępnie mogę wziąć jeden
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
SisterOfMercy
- -#Charlotte

Do sprzedania 2 bilety do Warszawy D16 rząd 12 -575/szt
-
Deleted User 8107
Ja kupuje bilet w dniu koncertu mówię o Krk oczywiście
- blackcocker
- -#Moderator

Gratulacje
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.