oglądaliśmy w sieci
Wacken Open Air
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 2/08-5/08 2023 W:O:A
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ogólnie bardzo ładnie MegaDejw pocisnął dziś
Forum internetowe to poważna sprawa.
Na streamie Deicide słychać było Doctor Doctor w tle 
A teraz Blade Runner. No to mamy stream, ale audio 
Etam. Przecież to Ty ustalałeś
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Podobało się? Bo mi baaaardzo
www.MetalSide.pl
Klasa, fajnie wypadło wbiegniecie Marty'ego bez zapowiedzi takiej jak w Tokio. Mnóstwo ludzi pewnie nie było świadomych tego że będzie, wiec doszedł element zaskoczenia. Sam koncert, jak to Megadeth. Instrumentalnie wszystko perfekcyjnie, wokalnie troche gorzej
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 4876
To nie jathorgal_30 pisze: ↑sob sie 05, 2023 3:16 amA tam niespodzianka, pisałem przecież, że przekonasz na miejscu![]()
się forumowy skromniś znalazł
![]()
A dzisiaj Marty swój koncert zagrał i też było fajnie. I była solóweczka
www.MetalSide.pl
Re: Koncertowe przewidywania
No i mamy wstępny skład na WOA 2024...

Ta informacja jest cenna oczywiście z prostego powodu: spora część z tych kapel pojawi się także na innych europejskich festiwalach, w tym na Mysticu. I już chyba można bezpiecznie założyć, że w przyszłym roku jednym z headlinerów będzie Amon Amarth.
Ale tak ogólnie to bida z nędzą, widać duży problem w postaci znalezienia odpowiednich headów, którzy zadowolą defaultowego kuca.
Dla mnie najciekawszy jest tutaj set Watain oparty na Lawless Darkness - wiele z tych numerów nie było grane od lat, a niektóre wykonano ledwie kilka razy. Ciekawe, czy będzie więcej takich gigów.

Ta informacja jest cenna oczywiście z prostego powodu: spora część z tych kapel pojawi się także na innych europejskich festiwalach, w tym na Mysticu. I już chyba można bezpiecznie założyć, że w przyszłym roku jednym z headlinerów będzie Amon Amarth.
Ale tak ogólnie to bida z nędzą, widać duży problem w postaci znalezienia odpowiednich headów, którzy zadowolą defaultowego kuca.
Dla mnie najciekawszy jest tutaj set Watain oparty na Lawless Darkness - wiele z tych numerów nie było grane od lat, a niektóre wykonano ledwie kilka razy. Ciekawe, czy będzie więcej takich gigów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Raczej nie, praktycznie 2 miesiące pomiędzy. Bardziej wskazuje na to co na Bloodstocku, Summer Breeze czy Brutal Assault.
Bardzo słaby ten zarys składu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A masz seta, co zagrał?gumbyy pisze: ↑sob sie 05, 2023 11:33 pmthorgal_30 pisze: ↑sob sie 05, 2023 3:16 amA tam niespodzianka, pisałem przecież, że przekonasz na miejscu![]()
![]()
A dzisiaj Marty swój koncert zagrał i też było fajnie. I była solóweczka![]()
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Nie no, sporo kapel, które pojawiły się na tegorocznym lub zeszłorocznym Wacken, grało także u nas na Mysticu lub w podobnym czasie. Iron Maiden, Tribulation, Judas Priest, Mercyful Fate, Sleep Token, Voivod... Trochę by się tego jeszcze pewnie znalazło. Ergo nie wykluczałbym tego przykładowego Amon Amarth czy Blind Guardian, to wydają się być nawet sensowne opcje na MF '24.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie mam. Ja nie znam jego "japońskiej" twórczości. Jedyny numer jaki znałem to był "Dragon Mistress" z debiutu...cezi pisze: ↑ndz sie 06, 2023 5:48 pm
A masz seta, co zagrał?gumbyy pisze: ↑sob sie 05, 2023 11:33 pmthorgal_30 pisze: ↑sob sie 05, 2023 3:16 am
A tam niespodzianka, pisałem przecież, że przekonasz na miejscu![]()
![]()
A dzisiaj Marty swój koncert zagrał i też było fajnie. I była solóweczka![]()
www.MetalSide.pl
O 20:00 ruszyła sprzedaż biletów (w nowej, wyższej cenie 333 euro) i na teraz 80% z 85000 wejściówek sprzedano. W zasadzie za chwilę ogłoszą sold out.
I cyk! 28 305 000 euro wpada na konto organizatorów... szok...
I cyk! 28 305 000 euro wpada na konto organizatorów... szok...
www.MetalSide.pl
A skład w sumie bardzo średni. Siła marki.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Tak. Niby spoko, ale nie udawajmy że to giga strzały. Jedni i drudzy koncertują co roku. Można ich bez problemu złapać. Także szału nie ma.
www.last.fm/user/darkfuneral18