Obstawiam, że Secrets wleci w którymś momencie.
25-26/09/2023 - Blind Guardian - Wrocław/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25-26/09/2023 - Blind Guardian - Wrocław/Warszawa
BTW kto pamięta jak w 2010 wymusiliśmy Majesty i Hansi nie pamiętał słów? 
https://www.youtube.com/watch?v=7gIqOqj-xrk
Byłem.Geri666 pisze: ↑pt wrz 22, 2023 4:17 pm BTW kto pamięta jak w 2010 wymusiliśmy Majesty i Hansi nie pamiętał słów?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Tak jak wszyscy myśleliśmy, dzisiaj wywalono drugi encore a z podstawowego setu poleciał Banish From Sanctuary. Za Lord Of The Rings - > Skalds and Shadows.
Leniuszki z tego Blind Guardian
Leniuszki z tego Blind Guardian
www.last.fm/user/darkfuneral18
Wyrzucili Lord of the Rings? Fantastyczna wiadomość.
Szkoda tylko, że mało z ostatniej płyty.
Szkoda tylko, że mało z ostatniej płyty.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Moim zdaniem nie wyrzucili, tylko rotują. Hansi powiedział komuś z Fejsowej grupy Blind Guardian po Krefeld że mają przygotowane 5 utworów rzadko granych, które będą rotować. Więc we Wrocławiu na przykład też może wlecieć coś z zaskoczenia. Licze na Punishment Divine / Otherland / I’m Alive
www.last.fm/user/darkfuneral18
Byłaby niezła, gdyby zamiast wrzucili coś dobrego zamiast soundtracku z sesji LARP 15 latków
Ktoś tu pisał wcześniej że A Twist in a Myth niedocenione - dla mnie to zdecydowanie najgorszy album BG, słusznie pogrzebany na śmietniku historii, zresztą gdy byłem na koncercie na trasie promującym ten album, zagrali z niego całe 2 utwory, więc szczęśliwie zespół ma podobne zdanie
Forum internetowe to poważna sprawa.
Szkoda Banisza
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Deleted User 8263
Jak można narzekac na Maiden w kontekscie setow i zalowac że Blindzi nie graja jednego z największych kotletow to jest dla mnie niepojete
Banisz kotletem?
A "LOTR" wedlig setlist grany 300+ razy. Kotlety Maiden 1300+
A "LOTR" wedlig setlist grany 300+ razy. Kotlety Maiden 1300+
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 8263
To porownanie to tak serio?
Najczęściej grany kawałek przez Maiden zagrany 2300+ razy, dwa inne blisko 2000. Blind Guardian ma cztery zagrane 500+. Inna skala na takie porównania.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
No, ale trzeba by policzyć procentowo w stosunku do liczby koncertów. Albo liczby koncertów od chwili wydania daleko numeru.
Zobacz co dałem na końcu wpisu
Wiadomo, że ilość zagranych koncertów dwfiniuje ile razy kotlet był grany. No ciekawe jakby to procentowo się układało. Pewno podobnie, bo zespoły mają te kotlety i "zawsze" je klepią od pierwszej trasy po premierze.
Inaczej też odbieramy takiego "Troopera", ktorego słyszałem ze 20 razy na żywo plus miljon odsłuchów na koncertówkach, niż taki "LOTR", który słyszałem tylko na żywo kilka razy.
www.MetalSide.pl
Akurat trochę się zgadzam z Dżozefem w tym kontekście, że 90% zespołów praktycznie setów nie odświeża od lat, a dostaje się za to jedynie Maiden. Banish to może niekoniecznie kotlet, bo nie jest w top 20 utworów BG granych na żywo, ale faktycznie jak już coś grają z FtB to to i obowiązkowa Valhalla. Ten set BG słabiutki się wydaje właśnie tak na to patrząc.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Maiden najbardziej dostaje, bo to forum o tym zespole i jest tutaj najwięcej ludzi ktorzy bywają na ich koncertach.
www.MetalSide.pl