No właśnie niektórzy to mam wrażenie nigdy nie byli na festiwalu i myślą, że to wszystko będzie się oglądać. W 2022 widziałem chyba kilkanaście zespołów finalnie i jak będzie tyle samo do zobaczenia w 2024 to też rozważępz pisze: ↑sob paź 28, 2023 8:10 pmmarekkraw pisze: ↑śr paź 25, 2023 4:50 pm Gówniane te kapele. Chciałem jechać bo przede wszystkim Bronek, Accept i Saryricon, ciekawe Asphyx,Suffucation i Leprous. Pozostała większość kompletnie do mnie nie przemawia i jak nic ciekawego nie wpadnie to liczę na Bronka blisko granicy i lachę kładę na ten grandżowy fest.
Przecież podałeś w sumie 6 kapel, które Cię ciekawią, a ogłosili na razie 18 zespołów. Wygląda na zajebisty wynik. Jak dalej będą ogłaszali z taką "skutecznością" dla Ciebie, to wyjdzie 20-30 interesujących kapel. Świetny wynik i dużo do oglądania.
05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Forum internetowe to poważna sprawa.
Kilkanaście zespołów na feście to bardzo spoko wynik.
www.MetalSide.pl
Dlatego napisałem ze jak nic więcej ciekawego nie wpadnie to odpuszczam. Ta na dobrą sprawę to na ten moment pojechał bym głównie na pierwsze 3 wymienione reszta miły dodatek którego fanem nie jestem ale koncert bym zerknął.pz pisze: ↑sob paź 28, 2023 8:10 pmmarekkraw pisze: ↑śr paź 25, 2023 4:50 pm Gówniane te kapele. Chciałem jechać bo przede wszystkim Bronek, Accept i Saryricon, ciekawe Asphyx,Suffucation i Leprous. Pozostała większość kompletnie do mnie nie przemawia i jak nic ciekawego nie wpadnie to liczę na Bronka blisko granicy i lachę kładę na ten grandżowy fest.
Przecież podałeś w sumie 6 kapel, które Cię ciekawią, a ogłosili na razie 18 zespołów. Wygląda na zajebisty wynik. Jak dalej będą ogłaszali z taką "skutecznością" dla Ciebie, to wyjdzie 20-30 interesujących kapel. Świetny wynik i dużo do oglądania.
Natomiast jeżeli będzie zdecydowana przewaga tego typu kapel jak obecnie to nie będę se dupy zawracał.
Wiadomym jest że to fest kilku dniowy i każdemu nie dogodzi ale po prostu spodziewałem się czegoś ciekawszego godnego bliższego poznania. Bo z reguły tak to wyglądało na festach na których byłem.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Deleted User 5490
Jak dla mnie interesujące są na dzień dzisiejszy:
Bruce Dickinson, Accept, Satyricon, Leprous, Suffocation, Asphyx.
Na festiwalu z programem dotyczącym muzyki nawet w rozszerzony sposób bardzo szeroko metalowej obecność takich ekip jak Bring Me The Horizon jest nieporozumieniem i stratą czasu. Nie ta impreza po prostu. Są też inne nazwy takie jak np. Lord Of The Lost, Ithaka, Blackgold, czy Biohazard na które mam zupełnie wyjebane.
Ciekawe czy coś jeszcze dołożą.
Na festiwalu z programem dotyczącym muzyki nawet w rozszerzony sposób bardzo szeroko metalowej obecność takich ekip jak Bring Me The Horizon jest nieporozumieniem i stratą czasu. Nie ta impreza po prostu. Są też inne nazwy takie jak np. Lord Of The Lost, Ithaka, Blackgold, czy Biohazard na które mam zupełnie wyjebane.
Bring my the horizon. Pierwszy numer na Spotify, pół miliarda wyświetleń. Kolejne to ten sam rząd wielkości. Może Wam się nie podobać (mi również), ale to właśnie oni mają sfinansować ten festiwal. Zresztą na takich imprezach to nie headliner jest najciekawszy, ale to co dzieje się na mniejszych scenach.
Ty Pierre też wymieniłeś 1/3 ogłoszonych zespołowe jako ciekawe. Przecież to jest początek ogłoszeń, jeszcze mnóstwo kapel dojdzie.
Ty Pierre też wymieniłeś 1/3 ogłoszonych zespołowe jako ciekawe. Przecież to jest początek ogłoszeń, jeszcze mnóstwo kapel dojdzie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
Ale ja nie narzekam. Piszę tylko co mnie interesuje a co nie. I nie twierdzę, że obrażam się na organizatorów. Będę miał więcej czasu między występami, żeby się regenerować.
Poza spostrzeżeniem, że niektóre zespoły zupełnie nie pasują nie zamierzam krytykować. Być może chodzi właśnie o przyciągnięcie jakiejś dodatkowej grupy ludzi, którzy zapłacą za karnet.
Ja chciałbym jeszcze tylko Dyniowych, albo Gamma Ray, może Death To All jeśli będą w okolicy, czy Cynic, jeśli będą grali Focusa(bo jeśli nie, to niech Masvidal spierdala
na jakiś marsz do Berlina abo festiwal kolorów) no i Vader koniecznie.
Ja chciałbym jeszcze tylko Dyniowych, albo Gamma Ray, może Death To All jeśli będą w okolicy, czy Cynic, jeśli będą grali Focusa(bo jeśli nie, to niech Masvidal spierdala
Gamma Ray to w ogóle ma jakieś plany koncertowe? Od kiedy Hansen wrócił do Dyniogłowych, to zagrali ledwie parę sztuk.Pierre Dolinski pisze: ↑ndz paź 29, 2023 8:15 am Ja chciałbym jeszcze tylko Dyniowych, albo Gamma Ray, może Death To All jeśli będą w okolicy, czy Cynic, jeśli będą grali Focusa(bo jeśli nie, to niech Masvidal spierdalana jakiś marsz do Berlina abo festiwal kolorów) no i Vader koniecznie.
No dołożą sporo, raptem jednego heada ogłosiliPierre Dolinski pisze: ↑ndz paź 29, 2023 8:09 am Jak dla mnie interesujące są na dzień dzisiejszy:
- blackcocker
- -#Moderator

+ Graveyard, Wayfarer, Mysticum, Lamp of Murmuur
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
O żadnym z tych bandów wcześniej nie słyszałem, więc trzeba się będzie przekonać, czy może jakieś odkrycie muzyczne się z tego objawi
Reakcje na FB bardzo pozytywne. Ciekawe, chyba pierwszy taki rzut z tak dobrym odbiorem. Mnie ani ziębi, ani grzeje, ale pewnie może być ciekawie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Graveyard i Wayfarer odpowiednio bardzo lubię i lubię, więc rzut fajny, pozostałych dwóch nie znam, może będzie miłe zasko
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Graveyard to takie lata 80 na lekkich sterydach, koniecznie do obczajenia Hisingen Blues. Wspaniała nuta, da się wyczuć mocne inspiracje to Floydami, to Sabbathami, ogólnie wspaniałe granie.
W ogóle to cześć, chyba po 4-5 latach przerwy pierwszy post
W ogóle to cześć, chyba po 4-5 latach przerwy pierwszy post
-
Deleted User 4876
cześć
i to jest POWRÓT, a nie te cykliczne Nomadowskie nawrotki 
o, Kuki, zawsze lubilem ten avatar 
Chciałeś powiedzieć 70
Reszta nie dla mnie, Wayfarer mnie wynudził przed Havukruunu, wolałbym Havukruunu zdecydowannie
Forum internetowe to poważna sprawa.
Lamp of Murmuur słyszałem i ogladałem na VoidFest. I o ile black metal kompletnie do mnie nie przemawia, to ta kapela jest bardzo ciekawa i intrygujaca. Muzycznie też bardzo mi się podobało na zywo.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Nowa płyta Lamp Of Murmuur to jest w sumie totalna zżynka z Immortal z okresu At The Heart Of Winter.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Co prawda nie z tej płyty, ale numer Tyrants grupy Immortal to mój ulubiony numer z nurtu blackmetalu. Pamietam słuchaliśmy go na okrągło z szafy grającej w Dublinie gdzies około 2003-2004 rokuKevin18 pisze: ↑śr lis 01, 2023 12:30 pmNowa płyta Lamp Of Murmuur to jest w sumie totalna zżynka z Immortal z okresu At The Heart Of Winter.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Nie no, byłem na Mysticu w tym roku
https://www.last.fm/user/kamooo