Akurat na Dimmu
05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Dimmu albo Amon Amarth na 99 %. Sam jestem ciekaw na kogo wypadnie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Dimmu bedzie, dawno w Pl nie byli
Czy na jakimś innym festiwalu w Europie można się napić SPECJALa? Nie? Tak właśnie myślałem. Żenujące imprezy.
Headlinerzy chwalonego przez Ciebie Alcatraz: Architecs, Amon Amarth, Opeth. No genialne. A niższe nazwy będzie można porównać jak ogłoszą wszystko.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Przyznam, że mnie głównie BD interesuje (i nawet nie straszcie że zagra krótszy set niż normalnie
), z pozostałych ogłoszonych praktycznie nic, może Accept. Dla mnie faktycznie bida i lipa, jak porównałem sobie ze składami z poprzednich lat :/ Ale z drugiej strony patrząc, chętnie zapoznam się z nowymi zespołami
Karnet już kupiony. Liczę jednak, że jeszcze jakikolwiek headliner się pojawi, który by mnie choć trochę interesował 
Jeśli BD nie jest traktowany jako headliner, to pewnie dostanie godzinkę i tyle. Na wlasnych koncertach pewnie pociśnie z półtorej. Dlatego kusi mnie Berlin.wojteq pisze: ↑śr lis 08, 2023 12:10 am Przyznam, że mnie głównie BD interesuje (i nawet nie straszcie że zagra krótszy set niż normalnie), z pozostałych ogłoszonych praktycznie nic, może Accept. Dla mnie faktycznie bida i lipa, jak porównałem sobie ze składami z poprzednich lat :/ Ale z drugiej strony patrząc, chętnie zapoznam się z nowymi zespołami
Karnet już kupiony. Liczę jednak, że jeszcze jakikolwiek headliner się pojawi, który by mnie choć trochę interesował
![]()
www.last.fm/user/darkfuneral18
Raczej 1h15 i slot przed headem/główny slot na park stage.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To na jeden zespol kupiles 4 dniowy karnet¿
To nie lepiej za granicę gdzies pojechać?
Bedzie inny set - nawet w jego rozpisce trasy jest to zaznaczone
To nie lepiej za granicę gdzies pojechać?
Bedzie inny set - nawet w jego rozpisce trasy jest to zaznaczone
To znaczy, jest zaznaczane, kiedy gra na festiwalach, co może przekładać się na długość koncertu.
W tych dniach ogłasza się też AVANTASIA jako headliner tu i tam. Jestem dziwnie spokojny, że na zapyziałego Mystica nie zostaną zakontraktowani :/
W tych dniach ogłasza się też AVANTASIA jako headliner tu i tam. Jestem dziwnie spokojny, że na zapyziałego Mystica nie zostaną zakontraktowani :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
*festival performance
Obstawiam okrojony set o kilka kawałków
Obstawiam okrojony set o kilka kawałków
-
Deleted User 8263
Alca w tym roku mega lipa, ale rok temu był bardzo fajny przekrojowy skład, na małej scenie drugiego dnia to wrecz skład ala Black Silesia, gdzie Mystic miał jakiś zlepek tego co akurat jeździło po okolicy
Kazdy fest ma zlepek tego co jeździ po okolicy 
Póki co Mystic ogłosił MYSTICUM nieoczekiwany i niepopularny na innych festach
Póki co Mystic ogłosił MYSTICUM nieoczekiwany i niepopularny na innych festach
Znasz całą rozpiskę ich trasy czy może strzelą niespodziankę i będą gdzie indziej w PL?
-
Deleted User 8263
Jak teraz o tym piszesz to faktycznie. Ale dla mnie ta * oznaczała po prostu festival performance = nie jest znana jeszcze dokladna data, nie skojarzylem tego z setem w ogóle.... Mnie już ciężko będzie jechać tydzień później na kolejny koncert (Berlin, który mam obok) bo i tak doslownie miesiac wczesniej mozliwe ze będę w Londynie na tripie, a miesiac później Metallica. Coś trzeba wybrać.
A co do poprzedniego pytania, które wnioskuję było do mnie - no tak, po 1. liczyłem że jednak ogłoszą o wiele grubsze nazwy jeszcze (zwłaszcza patrząc po tym co było w zeszłych latach), po 2. rzadko ostatnio bywałem w 3mieście i chętnie tam na event pojadę, po 3. liczę że poznam jakieś nowe zespoły, także to nie tak że żałuję, po prostu nie rozumiem czemu tylko headliner może mieć pełny set, a zespół przed nim już nie.
Mam jednak nadzieję, że się mylisz i dostanie chociaż te 1h30m
Tak samo to interpretuje
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Nie dostanie
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
+ Chelsea Wolfe, Vio-lence, Furia, Ghostkid
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Chelsea Wolfe to bardzo spoko rzecz. Dawno u nas nie grała zresztą - z tego co widzę to ostatni raz w 2018.
https://www.last.fm/user/kamooo