Ulubione polskie Heavy metalowe grupy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubione polskie Heavy metalowe grupy
To ciekawa opinia. Ale to Twoim zdaniem kwestia zmiany wokalisty czy kompozycjnie to nie siedzi?
Chłopaki z Młota na Czarownice nie mają własnego tematu, więc napiszę tutaj. Wybraliśmy się w sobotę na koncert do Siedlec (widzieliśmy ich rzecz jasna również na urodzinach Hellhaimu, ale w Siedlcach grali jako główna gwiazda). Impreza była charytatywna. Grały 3 zespoły (4 nie dotarł). Tłumu nie było, chociaż ze 40 osób się zebrało, co jak na polskie warunki nie jest złym wynikiem. Najpierw grał zespół Panta Koina (czy jakoś podobnie). Cóż... nie przepadam za takim graniem. Zwłaszcza, gdy zespół gra jeden utwór przez 45 minut. Publiczność raczej w oddaleniu, bez okazywania entuzjazmu. Tylko 2-3 lokalnych "starych, prawdziwych metali/rockersów" urządzało pijackie pogo. Potem Młot. Koncert dobry. Nawet dobry+, niestety szwankował dźwięk, ale dzięki przytłumieniu części dźwięków i dobremu ustawieniu na sali było słychać poszczególne instrumenty. Lepsza była również reakcja publiczności. Pod barierką stało kilkanaście osób, reszta z tyłu. Niestety pod koniec koncertu (3 ostatnie utwory) wrócili wspomniani wcześniej lokalni "prawdziwi metale". Trochę pogo, kilka razy wpadli na barierki, potrzęśli nimi i ... wypłoszyli publiczność. Zostałem tylko ja z żoną, bo nas bydło już mało rusza. Chociaż żona miała ochotę sprzedać im kopa jak jej przygnietli stopę barierką (kto był w 5 sztukach ten wie jak wyglądają tam barierki). Szkoda, że tak do wyglądało, bo do tego momentu odbiór koncertu przez publiczność był naprawdę dobry. Chłopaki zagrali dodatkowy utwór (mimo, że perkusista już zaczął rozkręcać talerze
). W secie mniej więcej pół na pół numery z "Popiołów Wiar" i nowe numery. Chętnie się znowu wybiorę, gdy zagrają w mojej okolicy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 7865
https://www.youtube.com/watch?v=Qk2eE2XBRVI
Zrobiliśmy z kumplem wywiad z Aquillą ostatnio. Ostatnimi czasy mocno zaangażowani w pisanie nowego materiału. Zostawiam w wątku.
Zrobiliśmy z kumplem wywiad z Aquillą ostatnio. Ostatnimi czasy mocno zaangażowani w pisanie nowego materiału. Zostawiam w wątku.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Eh, u nas dalej las2-3 lokalnych "starych, prawdziwych metali/rockersów" urządzało pijackie pogo.
Szkoda butów na patole. Oni pewnie z tych co 'dostać glanem to przyjemność'.
Podobnie miałem na ostatnim Kacie, gdzie mimo sporego pogo kilku zjebów próbowało rozkręcić swoje. Mimo zdecydowanych reakcji, odpychania, kopów itd. nie robili sobie nic z tego, dopiero jak jednego ochrona wywaliła, to reszta się ogarnęła.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Pomijając oczywiste chamstwo całej sytuacji i wielu dość podobnych prawie zawsze na koncertach, może to wreszcie pora by zaopatrzyć się w bardziej "pancerne" buty
Night Mistress Fan Club Łódź
Etam. Jak raz poszedłem w glanach (z Wami zresztą), to zanim dotarłem na koncert już żałowałem, że je założyłem 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Kolega setlist pamięta?pz pisze: ↑ndz gru 22, 2019 2:54 pm Chłopaki z Młota na Czarownice nie mają własnego tematu, więc napiszę tutaj. Wybraliśmy się w sobotę na koncert do Siedlec (widzieliśmy ich rzecz jasna również na urodzinach Hellhaimu, ale w Siedlcach grali jako główna gwiazda). Impreza była charytatywna. Grały 3 zespoły (4 nie dotarł). Tłumu nie było, chociaż ze 40 osób się zebrało, co jak na polskie warunki nie jest złym wynikiem. Najpierw grał zespół Panta Koina (czy jakoś podobnie). Cóż... nie przepadam za takim graniem. Zwłaszcza, gdy zespół gra jeden utwór przez 45 minut. Publiczność raczej w oddaleniu, bez okazywania entuzjazmu. Tylko 2-3 lokalnych "starych, prawdziwych metali/rockersów" urządzało pijackie pogo. Potem Młot. Koncert dobry. Nawet dobry+, niestety szwankował dźwięk, ale dzięki przytłumieniu części dźwięków i dobremu ustawieniu na sali było słychać poszczególne instrumenty. Lepsza była również reakcja publiczności. Pod barierką stało kilkanaście osób, reszta z tyłu. Niestety pod koniec koncertu (3 ostatnie utwory) wrócili wspomniani wcześniej lokalni "prawdziwi metale". Trochę pogo, kilka razy wpadli na barierki, potrzęśli nimi i ... wypłoszyli publiczność. Zostałem tylko ja z żoną, bo nas bydło już mało rusza. Chociaż żona miała ochotę sprzedać im kopa jak jej przygnietli stopę barierką (kto był w 5 sztukach ten wie jak wyglądają tam barierki). Szkoda, że tak do wyglądało, bo do tego momentu odbiór koncertu przez publiczność był naprawdę dobry. Chłopaki zagrali dodatkowy utwór (mimo, że perkusista już zaczął rozkręcać talerze). W secie mniej więcej pół na pół numery z "Popiołów Wiar" i nowe numery. Chętnie się znowu wybiorę, gdy zagrają w mojej okolicy.
Młota? Nie pamiętam, ale leży w domu. Później wrzucę.
Setlista z obu koncertów (urodziny Hellhaim 14.12 i Siedlce 22.12). W Siedlach był jeszcze Napój Głupców

Dalej w temacie Młota na Czarownice. Mają grać 30.01 w Warszawie. Ze Scream Makerem.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

https://youtu.be/k7MFmSgWlAI
Nowy utwór Thermit.
Nowy utwór Thermit.
- blackcocker
- -#Moderator

Bardzo dobry. Nadchodząca płyt nieironicznie może być mocnym kandydatem do top 10 albumów roku. Gdyby utrzymali poziom Saints... Poprzeczka zawieszona cholernie wysoko. Gdzie przy nich jest reszta młodej sceny? Szkoda tylko, że nie są do końca regularni jeśli chodzi o wydawanie i koncertowanie. Właśnie w tym okresie kariery powinni się mocno spinać jeśli zależy im na większej popularności, na którą zasługują, bo grają zajebiście. Z pomysłem, dojrzałością, łacząc różne gatunki. NAPIERDAAAALAĆ!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Chyba się zestarzałem ale totalnie mi nie robi ten numer. Może to kwestia wokali? Nie wiem. Przesłucham to jeszcze ale pierwsze podejście nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia.
Thermit w ogóle do mnie nie trafia. O ile muzycznie mi to siedzi, to wokal Trzeszcza... no mógłby śpiewać zamiast trzeszczeć. Przecież umie. Przez ten wokal, koncert Thermita wspominam jako jeden z bardziej męczących. Coś jak w przypadku SM.
Hmm... a co takiego ThermiT osiągnął do tej pory, że reszta "młodej" sceny została z tyłu?blackmailer pisze: ↑pn sty 13, 2020 6:25 pm Bardzo dobry. Nadchodząca płyt nieironicznie może być mocnym kandydatem do top 10 albumów roku. Gdyby utrzymali poziom Saints... Poprzeczka zawieszona cholernie wysoko. Gdzie przy nich jest reszta młodej sceny? Szkoda tylko, że nie są do końca regularni jeśli chodzi o wydawanie i koncertowanie. Właśnie w tym okresie kariery powinni się mocno spinać jeśli zależy im na większej popularności, na którą zasługują, bo grają zajebiście. Z pomysłem, dojrzałością, łacząc różne gatunki. NAPIERDAAAALAĆ!
Ja też. Numer dosyć zwykły i przeleciał bez większego wrażenia. Ogólnie ten zespół jakoś mi umknął po EP'ce (którą recenzowałem). Płyty "Saints" do dzisiaj nie słyszałem. A chłopaki gdzieś tam w pewnym momencie lekko się "pogubili" i ciutkę "odjechali", ale to temat nie na forum publiczne
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

Dokładnie o to chodziło - moje własne odczucie w stosunku do nich. Nie chciałem nikomu umniejszać. Po prostu najlepiej słucha mi się Thermita jeśli chodzi o kapele "nie weteranów"
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Spoko... miłego słuchaniablackmailer pisze: ↑pn sty 13, 2020 8:47 pmDokładnie o to chodziło - moje własne odczucie w stosunku do nich. Nie chciałem nikomu umniejszać. Po prostu najlepiej słucha mi się Thermita jeśli chodzi o kapele "nie weteranów"![]()
www.MetalSide.pl