03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk

Post autor: Shedao Shai »

Opener nie przenosi się (przynajmniej w najbliższym czasie) z Kosakowa, plotki były fałszywe. Bywa tam wesolo w związku z tym, że to teren wojskowy (=niekompetencja, wyjebanizm, zmiany podejścia), ale koniec końców dogadują się.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Bon Dzosef pisze: śr sie 20, 2025 5:12 pm Co z tego, że jest blisko, skoro stocznia nie nadaje się do oglądania koncertow?

W tym roku już poprawili. Main to main - problem komunikacyjny, ale sam teren przed ok. Nowy Desert spoko - przydałoby się tylko podłoże położyć. Park jest problematyczny, bo tam są te drzewa, no i jest w ciągu komunikacyjnym. A do B90 puszczać mniejsze kapele. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Chuja poprawili. Kluby - bezuzyteczne. Park - zepsuł wielu ludziom koncert WASP tak samo jak Accept wczesniej. Przemieszczanie - tragedia. Jak jebnal deszcz nie dało sie poruszać.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Bon Dzosef pisze: śr sie 20, 2025 6:45 pm Chuja poprawili. Kluby - bezuzyteczne. Park - zepsuł wielu ludziom koncert WASP tak samo jak Accept wczesniej. Przemieszczanie - tragedia. Jak jebnal deszcz nie dało sie poruszać.
Powinni jechać na Brutal Assault i się od nich uczyć. Ludu porównywalnie, a na każdą ze scen można było dotrzeć w 10 minut i to przy sold oucie festiwalu. Do tego zero kolejek i było gdzie odpocząć.

W życiu nie wrócę na Mystic by dusić się jak jakiś podczłowiek w nabitym klubie do którego i tak trudno wejść.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Ja już wiem, że nie będzie mi pasował termin przyszłorocznego Mystica i nie żałuję, poza towarzystwem.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kevin18 pisze: śr sie 20, 2025 9:50 pm
Bon Dzosef pisze: śr sie 20, 2025 6:45 pm Chuja poprawili. Kluby - bezuzyteczne. Park - zepsuł wielu ludziom koncert WASP tak samo jak Accept wczesniej. Przemieszczanie - tragedia. Jak jebnal deszcz nie dało sie poruszać.
Powinni jechać na Brutal Assault i się od nich uczyć. Ludu porównywalnie, a na każdą ze scen można było dotrzeć w 10 minut i to przy sold oucie festiwalu. Do tego zero kolejek i było gdzie odpocząć.

W życiu nie wrócę na Mystic by dusić się jak jakiś podczłowiek w nabitym klubie do którego i tak trudno wejść.
Moze u mnie nie tak radykalnie, ale Mystic to dla mnie w tym momencie miejsce na koncert, nie festiwal. Czyli gra Megadeth/King Diamond/Bruce/Mercyful/Inna mocna nazwa którą lubię i mam spoko dojazd - wbijam.
Jako festiwal, zeby zobaczyc 30+ zespołów? Nie ma mowy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Kevin18 pisze: śr sie 20, 2025 9:50 pm
Powinni jechać na Brutal Assault i się od nich uczyć.
Jeżdżą co roku. Zresztą nawet na zaproszenie samego BA. Razem z ekipą MM.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Kevin18 pisze: śr sie 20, 2025 9:50 pm W życiu nie wrócę na Mystic by dusić się jak jakiś podczłowiek w nabitym klubie do którego i tak trudno wejść.

Ja na Mystic z chęcią wrócę, ale głównie ze względu na line-up (o ile będzie wystarczająco fajny, bym tam pojechał drugi rok z rzędu) i ewentualne towarzystwo jak nie będę bał się z nikim spotkać tym razem, bo dla mnie szczerze skład Mystica przynajmniej w tym roku wydawał się ciekawszy od Brutala i paru innych festiwali, na pewno skład Metalfestu wyglądał cienko przy Mysticu, ale ten festiwal też trochę inną konwencję ma. Ale zgadzam się co do reszty, że Park Stage jest chujowo ustawiony i w klubach naprawdę było ciasno, nie jest to najlepiej zorganizowane, ale jak wiem, że na czymś będę to staram się z pół godziny wcześniej przychodzić, lecz w przypadku Beherit i tak za bardzo to nie pomogło, tam klub i tak był srogo nabity już i ciężko mi było ogarnąć jakąś sensowną widoczność, ale potem miejsce się zwolniło, bo ludziom się chyba nie podobało, ale lepiej dla mnie xD Ja lubię to jak ten skład potrafi różnorodny być i że bardziej awangardowe i eksperymentalne rzeczy potrafią sprowadzać na ten festiwal i nie tylko metalowe, klasyki albo po prostu bardziej korzenne granie w miksie z czymś mniej oczywistym!

I widzę rzeczywistość, w której Coven jest na tym festiwalu i moim zdaniem ten zespół pasuje na Mystic, po tegorocznym Arthurze Brownie i ściągnięciu Beherit na pierwszy koncert w Polsce absolutnie widzę jak organizatorzy dają takiego okultystycznego/satanistycznego klasyka z końcówki lat 60', oni lubią dawać takie niespodzianki akurat. Byłem w absolutnym szoku jak ogłosili Arthura Browna, czemu nie więc Coven :D I właśnie, jak mnie coś będzie trzymało przy tym festiwalu to właśnie takie nazwy, a nie jakieś Dimmu Borgiry czy Megadethy. Miałem pisać, że to byłby pierwszy koncert Coven w Polsce gdyby rzeczywiście ich ściągnęli, ale po zrobieniu researchu zauważyłem, że trzy lata temu jednak grali już koncert w Łodzi xD Ale to wciąż byłoby mocne ogłoszenie i tak.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Coven jest jak najbardziej realny. Wtedy w Łodzi miałem być, ale się pochorowałem.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

O, satanistyczną Marylę Rodowicz bym zobaczył.

Szkoda, że Mystic nigdy nie zdecydował się zaprosić Blue Oyster Cult, którzy też wpisują się w ten ich schemat i stanowiliby dużą ciekawostkę w rozpisce. Niestety panowie już raczej zwijają żagle, więc chyba po temacie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Blue Oyster Cult to byłaby piękna niespodzianka, ale w sumie ogłoszenie ich zaskoczyłoby mnie chyba bardziej niż ogłoszenie Browna. Chciałbym, aby Alice Coopera zaprosili (chyba, że to zrobili, ale bez rezultatu póki co), ale nie liczę na niego.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Blue Oyster Cult bardzo chętnie bym zobaczył, ale chyba straciłem nadzieję, że jeszcze kiedyś zagrają w Polsce. Widzę, że w tym roku była jakaś szansa, bo akurat byli w okresie Mystika w Europie, ale nikt niestety ich nie zabukował...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jedyną szansą poza MF był chyba Summer Fog, gdzie stylistycznie nawet by się odnaleźli, ale wszyscy wiemy, jak wyglądała sprawa z tym festiwalem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

4 września 12:00 ogłoszenie pierwszych nazw. Dosyć szybko w tym roku, spodziewałem się tego gdzieś dopiero w połowie października. No cóż, dobrze, że wypłata przyszła, to można zakupić jednego Ślepego Ptaka.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Influencer-barber-jogin ponoć wygadał się na Patronite, że zagrają na Mysticu w 2026. No to pewnie jednego headlinera już mamy, sądząc po zeszłorocznej edycji. Osobiście nie widzę przeciwwskazań, ich gig w 2023 to jeden z najlepiej wspominanych przeze mnie koncertów ze wszystkich moich Mysticów.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

W sumie w przyszłym roku Behemoth formalnie będzie obchodzić 35-lecie, więc jakiś rocznicowy gig w rodzinnym mieście byłby jak najbardziej na miejscu. Występ z 2023 roku też dobrze wspominam, pomimo że na co dzień nie jestem fanem, to na żywo pełna profeska. Przynajmniej dopóki Adaś nie zacznie pierdolić między utworami :).
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Dlatego Behemoth z wyjątkiem Graspop nie grał w tym roku festiwali bo będą cisnąć w Czerwcu/Lipcu przyszłego roku wszystko co się da.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No to czekam! Ja ślepego ptaka mam od jakichś 3 tygodni.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale xhujnia jak faktycznie adaś zajmie slot na cos dobrego.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Behemoth to topka dobrych rzeczy, więc byłby to dobry news.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
ODPOWIEDZ