Rammstein

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Rammstein

Post autor: syzygy »

Wrath pisze:Jak tak słuchałem to brakowało mi chyba najbardziej Moskwy i Mein Herz Brennt...
moskwa jest średnia bardzo :P Ale Mein Herz to skandal, że nie było :P

Przesłuchałem raz, koncertówka robi świetne wrażenie, nie mam raczej zastrzeżeń co do wykonania kawałków. Brzmienie miażdży.

Du Hast :solo Sonne :shock: :rocx

B. miło mi się do R+ wróciło, kiedyś coś tam na nich mocno marudziłem, chyba będę zmuszony to odwołać, znowu mam ochotę na słuchanie R+ :D
Paschendale
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Paschendale »

Rewelacyjna kapela. Mieszanina precyzji Kraftwerk z mocarnymi riffami Metallici. Volkerball, zarówno płyta jak i DVD wgniotły mnie w podłogę.
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

Które wydanie lepiej kupić ? CD +DVD czy CD +2DVD :) ? No i jak to jest z tymi edycjami DVD i CD? Cena ta sama, zawartość też, ale jedno jest w opakowaniu takim nietypowym (B6?) , a drugie zwykłe DVD. Które polecacie :D?
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Jasne że to lepsiejsze. Historia Rammsteina+making of reise reise. Ja osobiście nabyłęm to z tą kiążką (przez co czuję się jak dziwka :lol:). To zależy od Ciebie, czy chcesz sam koncert, czy DVD. Ale widzisz - masz lepsiejsze wydanie, bonusowy dysk z kupą materiału (co i zresztą niekoniecznie zaletą musi być, bo chyba tłumaczeń nie ma, ale dal mnie to na plus ;)) i stosunkowo niewiele wyższa cena (co też zależy od tego jak kasiastyś).
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

To chyba zdecyduję się na to 3-płytowe :) A te wydania Cd-format i DVD -format czymś się różnią (np. zdjęciami)?
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Sam mam wydanie 2DVD i CD. Książke widzialem u kolegi i powiem szczerze ,ż epolecam ją tylko osobom ,które poprstu lubią oglądać fotografie
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Żem wreszcie zdołał syćko obejrzeć i posłuchać.
Te cedeki nie oddają tej atmosfery koncertu i całego show nawet w 15,42%, a głównie irytują te przedłużki. Koncert prawie idealny jako całość. Każdy, za wyjątkiem Ameriki, kawałek zyskał, najbardziej chyba Mein teil za sprawą sympatycznej szopki, Reise reise, Ich will, Du riechst so gut no i Moskau za sprawą dupencji ;) (choć nie tlyko). Szkoda tylko że podczas tego ost. jakieś kulisy w trakcie urządzili, ale tam.
Dokumenty też fajne. Przy okazji dowiedziałem się o swoim nędznym poziomie z dojcza (że był nędzny, to wiedziałem, ale nie że aż tak), szczęście że są napisy angielskie. Making of RR udany, całkiem niewiele lania wody. I przy okazji można się dowiedzieć jakie konkretnie kawałki z Rosenrota powstały podczas tworzenia RR na pewno.
Cosik nudnawy ten Rammstein documentary - ot, członki zepsołu mówią o efektach koncertowych, w migawkach można ujrzeć te zdjęcia z hiperduper limitowanej edycji. Ać przy okazji można się dowiedzieć, że wokalista nie lubi w publikę patrzeć, przeciwnie do gitarzysty.
Co tam w tej książce. Generalnie gdyby patrzeć na samą jakość zdjęć, możnaby wywalić z 15% zdjęć. Gdyby zostawić same fajne, wywlaiłbym połowę.

Tak w ogóle to nie wiedziałem, że oni z każdego numeru robią show. Tu gotują klawiszowca, zarazgitarnik leci na pontonie po publiczności albo w kółko jakieś ognie i fajerwerki. Dotąd znane było mi tlyko ruchańsko podczas Buck dich.
W sumie fajne.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

aaaa...obejrzalem ten koncert nareszcie...nie powiem chyba nic nowego, ze swietny ;)
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

to dobrze :wink:
a co powiecie o 'live aus berlin'?
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

A ja ciągle zbieram kasę na to DVD. Mam nadzieję, że będzie warte ceny.

A co do LaB, to można się chyba wypowiadać tylko w samych superlatywach, wystarczy jakiekolwiek dobre słowo pomyśleć i będzie ono do tego pasowało :wink:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Bardzo dobra koncertówka, pokazująca jak wyglądał Rammstein kiedyś. Ja widze tylko dwa minusy: dziwaczny kostium Tilla na Spiel Mit Mir oraz Bueck Dich jako całość
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

heh, dobra ocena Piwowarus :P
no ale racja, dobry to koncert. hm, a ja chyba nie mam 'buck dich', było jakaś wersja dvd bez tego kawałka?
no i image jest faktycznie nieco śmieszny, tu się zgadzam. gdyby mieli jakies normalniejsze stroje to byłoby super. ale i tak nalezy docenić to wydawnictwo biorąc pod uwagę początki wprowadzania tego nośnika :wink:
btw, wersja audio też jest fajna.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Wogóle, większośc kawałków wypada u nich lepiej live niż na albumie. Wersja DVD wyszła bez Bueck Dich. Tylko niektóre wersje VHS ją miały
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

juras pisze:heh, dobra ocena Piwowarus Razz
Starałem się ^^
juras pisze:a ja chyba nie mam 'buck dich', było jakaś wersja dvd bez tego kawałka?
Ja nie widziałem osobiście DVD z Buck Dich, widziałem to tylko na VHS. I to też nie na każdym, bo w większości była sprzedawana wersja ocenzurowana, o tą drugą trzeba było się postarać. Jak chcesz to na youtube poszukaj, z pewnością będzie.
A mi stroje nie przeszkadzają, idealnie pasują do ich image maszyn.

No i na koniec ciekawostka jeden z gitarzystów (ten mniejszy, krótko ostrzyżony :wink: ) w czasie tego koncertu był chory i miał chyba 40 stopni gorączki. I właściwie widać, że mało ruchliwy jest.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

LaB dobre, bo mialo wohlt ihr das bet in flamen sehen :twisted: :twisted: :twisted:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

to dvd gniecie cały świat
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Abstract pisze:Wogóle, większośc kawałków wypada u nich lepiej live niż na albumie.
ale moje ukochane Du hast grają tak jakoś wolniej, no i refren nie ma takiego kopa jak na studyjnej, Sonne też wolę studyjne. Ale takie Reise Reise już koncertwoe :P
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

"Volkerball" jest jednym z jalepszych DVD jakie widziałem ostatnio. Mimo iż za sama muzyką nie przepadam, to w tym przypadku mozna wyłączyć dźwięk i podziwiac show:)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

syzygy pisze:ale moje ukochane Du hast grają tak jakoś wolniej, no i refren nie ma takiego kopa jak na studyjnej, Sonne też wolę studyjne. Ale takie Reise Reise już koncertwoe

Dla mnie faworytem na tym DVD jest Reise, Reise , Ich Will oraz Asche Zu Asche. Szczególnie ten ostatni kawałek był wykonany wyśmienicie
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Obejrzałem Volkerball wreszcie. Miazga :twisted:
ODPOWIEDZ