Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Helloween

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pt kwie 02, 2021 11:19 pm U mnie zostało kilka rzeczy, które kupuję w ciemno: Maiden, Turbo i będzie też to Helloween (tych kilku poprzednich nie mam).
U mnie w zasadzie sporo jest takich zespołów, które kupuję w ciemno. No chyba, że są podejrzenia, że mogli coś słabego nagrać - jak na przykład ostatni Helloween. Albo jak w przypadku Therion i opery "BA". A tak to w większości kupuję po przesłuchaniu singla, czy też dwóch.
www.MetalSide.pl
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Albo jak w przypadku Therion i opery "BA".
Jak dla mnie to bdb rzecz, jedyny zarzut, że troszkę przydługa...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Już długość krążka podstawowego nie wróży dobrze, a tu jeszcze dwa bonusy...Może być przydługi kluch. Oby nie. Kupić kupię, choćby w ramach podziękowania za niesamowitą trasę United - to było coś wspaniałego!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Metalophil pisze: sob kwie 03, 2021 10:36 am Kupić kupię, choćby w ramach podziękowania za niesamowitą trasę United - to było coś wspaniałego!
To koncertówkę też kup ;) ;) ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

gumbyy pisze: sob kwie 03, 2021 11:59 am
Metalophil pisze: sob kwie 03, 2021 10:36 am Kupić kupię, choćby w ramach podziękowania za niesamowitą trasę United - to było coś wspaniałego!
To koncertówkę też kup ;) ;) ;)
Wiadomix że mam :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: pt kwie 02, 2021 10:03 pm Ciekawe czy będzie jakiś numer ala najlepszy Helloween czyli "Walls of Jericho" ;)
Wiadomo, że nie będzie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Dzosef pisze: sob kwie 03, 2021 2:20 pm
Zdan pisze: pt kwie 02, 2021 10:03 pm Ciekawe czy będzie jakiś numer ala najlepszy Helloween czyli "Walls of Jericho" ;)
Wiadomo, że nie będzie
Nie no - trochę się śmieję pod nosem. Niczego takiego się bym nie spodziewał ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przesłuchałem ten Skyfall, pierwsze minuty bardzo wysoki poziom i świetny bas, a potem takie nie wiadomo co. Partia Hansena - Gamma. Partia Derisa - Helloween w stylu Legacy. Ogólnie bez wyrazu ten numer, przesłuchałem i zapomniałem.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

A ja się tak stęskniłem za czymś nowym od nich, że biorę to w ciemno. Po wydaniu kilkunastu płyt ma się już określony styl. Trudno spodziewać się niespodzianek. Przed sztampowością trudno uciec. Iron Maiden od drugiej połowy lat 90tych gryzą własną dupę i bardzo często w kiepskim stylu a wielu ludziom, którzy za to krytykują Helloween nie przeszkadza, że pół dupy Iron Maiden zostało już odgryzione. ;)
Po przesłuchaniu tego Skyfall. Szczerze mówiąc obecnie chłopaki z Helloween są w wyższej formie niż chłopaki z Maiden. Lepsze solówki, wokalnie super a i kawałki mają jakąś dynamikę i szybkość. Maideni już dawno pogrążyli się w dziaderskim kierpcowaniu i zapomnieli jak się komponuje fajne patatajce.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Tyle, że ten numer to tylko na początku jest fajny patatajec, o czym pisałem. Potem robi się misz masz i kawałek się kompletnie rozmywa i nie przyciąga uwagi. Dopiero sama końcówka ok.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pierre Dolinski pisze: sob kwie 03, 2021 3:45 pm Po przesłuchaniu tego Skyfall. Szczerze mówiąc obecnie chłopaki z Helloween są w wyższej formie niż chłopaki z Maiden. Maideni już dawno pogrążyli się w dziaderskim kierpcowaniu
Odpal "If Eternity", "Talisman", albo "FTGGOG".

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

@Dzosef, przecież to było 6 i więcej lat temu :D

@Pierre można narzekać na ostatnie płyty Maiden, ale żeby porównać formę, to chyba musimy poczekać na tą nową płytę, żeby były wydane w odstępie 1-2 lat a nie 6.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

No zgoda Dzozef. To fajne kawałki. Kilka uzbierało się przez te ostatnie 20 lat. Może nawet z dziesięć. Nie więcej.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: sob kwie 03, 2021 10:17 pm @Dzosef, przecież to było 6 i więcej lat temu :D

@Pierre można narzekać na ostatnie płyty Maiden, ale żeby porównać formę, to chyba musimy poczekać na tą nową płytę, żeby były wydane w odstępie 1-2 lat a nie 6.
Jak mieliby wydać coś na sile, to niech nie wydają. TFF to mój top3 Maiden, Tbos się u mnie wysoko trzyma i wiaze sie z bezcennymi wspomnieniami. Jak mają kończyć w ten sposób, to spoko.

Płyt Hello zapowiada się ewidentnie na taki nagrany na siłę.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale o tym, że jeżeli trasa United odniesie sukces, to pewnie będą próbowali coś "na siłę" nagrać, to gadaliśmy już przy okazji koncertów na pierwszej części trasy. Wiadomo jednak, że kasa musi się zgadzać. A teraz, gdy nie mogą koncertować tym bardziej trzeba jakoś sprzedaż napędzić.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 7865

Post autor: Deleted User 7865 »

Nie :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Śmiechłem :lol:

Ale w sumie zaskoczenie, że żadnego intro nie ma. Szkoda, że ostatnio odeszli od tego...
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

gumbyy pisze: ndz kwie 04, 2021 4:05 pm
Śmiechłem :lol:

Ale w sumie zaskoczenie, że żadnego intro nie ma. Szkoda, że ostatnio odeszli od tego...
Łudzić się zawsze wolno! ;) Albo mogliby nagrać coś w stylu "Land Of The Free" jak Hansen jest na pokładzie ;)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

gumbyy pisze: ndz kwie 04, 2021 4:05 pm Ale w sumie zaskoczenie, że żadnego intro nie ma. Szkoda, że ostatnio odeszli od tego...
W sumie to jest, bo pierwszy numer się rozwija chyba z minutę zanim nabierze pędu. Nie jest to intro w stylu tych pseudo orkiestrowych, które potrafili mieć, ale dzięki temu brzmi fajniej :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: sob kwie 03, 2021 11:14 pm Ale o tym, że jeżeli trasa United odniesie sukces, to pewnie będą próbowali coś "na siłę" nagrać, to gadaliśmy już przy okazji koncertów na pierwszej części trasy. Wiadomo jednak, że kasa musi się zgadzać. A teraz, gdy nie mogą koncertować tym bardziej trzeba jakoś sprzedaż napędzić.
Ehh jak sobie przypomne Prage i Wwe, gdzie jeszcze pod sceną podjelismy decyzję o wyjezdzie do Berlina... a to zaraz będą 4 lata?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ