Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Post autor: Budziol »

Jaka jałowa gadka, MAIDEN zaczęło się rok po BNW, stąd te tłumy które tak czekały na reunion ;-)
Maiden do początku lat 90tych wyrobił sobie markę, miał rzeszę oddanych fanów, którzy odwrócili się tylko na moment podczas ery z Blazem
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Masz rację, to nie było tak, że dopiero po reunion ten zespół stał się wielki, wrócili na należne miejsce i zyskali fanów wśród nowych słuchaczy...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Budziol pisze:oddanych fanów
Budziol pisze:którzy odwrócili się tylko na moment
no tak średnio pasuje bym powiedział
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Odwórcili się z powodu rozczarowania. Wyobraź sobie zakup Coli która smakuje jak Kefir... smacznego!
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bez przesady :shock:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Dokładnie, nie przesadzajmy, nagrali dwie bardzo dobre płyty wtedy.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Oczywiscie ze tak, ale wielu sie nie spodobalo i wrocili dopiero wraz Brucem.
Sam pamietam swoja pierwsza reakcje na X :-)
Ale tylko na poczatku bo lubie epoke Blazea.
Podsumowujac: nie zgodze sie ze IM na wielka skale zaczal sie oo BNW i tyle.
Totalny offtop sie zrobil.
Trasa 2016 dobiega konca. Za nami super miejscowa w Triescie.
Troche odpoczna chlopaki i zaczynamy nasluchiwac wiesci odnosnie 2017
Deleted User 1499

No ja jestem ciekaw tych rzekomych 9 koncertów po UK. Jeśli faktycznie się potwierdzą to chociaż jeden zamierzam zrobić. Natomiast pomysł z powrotem w przyszłym roku z tym samym materiałem , uważam za kiepski. Wyjdzie powtórka z ME2014, rok im przeleci i tyle z tego. Lepiej żeby spróbowali sił w studio , skoro złapali zapał po Księdze Dusz.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Mam nadzieję że w końcu zahaczą o Irlandię, bo tam na koncert mam 5 minut spacerkiem :D
sekcjazwlok pisze:No ja jestem ciekaw tych rzekomych 9 koncertów po UK. Jeśli faktycznie się potwierdzą to chociaż jeden zamierzam zrobić. Natomiast pomysł z powrotem w przyszłym roku z tym samym materiałem , uważam za kiepski. Wyjdzie powtórka z ME2014, rok im przeleci i tyle z tego. Lepiej żeby spróbowali sił w studio , skoro złapali zapał po Księdze Dusz.
Nie wierzę w to że już teraz wróciliby do studio, chyba są trochę za leniwi :roll: Ale mogliby kilka zmian zrobić na przyszły rok np Empire na bisy :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A co byście powiedzieli gdyby zostawili wszystkie oklepane utwory, ale wymienili wszystkie utwory z najnowszego albumu zastępując je tymi których nie grali, czyli pozostała 5 (tak wiem, nierealne :lol:)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

sekcjazwlok pisze:No ja jestem ciekaw tych rzekomych 9 koncertów po UK. Jeśli faktycznie się potwierdzą to chociaż jeden zamierzam zrobić. Natomiast pomysł z powrotem w przyszłym roku z tym samym materiałem , uważam za kiepski. Wyjdzie powtórka z ME2014, rok im przeleci i tyle z tego. Lepiej żeby spróbowali sił w studio , skoro złapali zapał po Księdze Dusz.
Też wolałbym studio ale z drugiej strony nikt przecież nie mówi, że nic nie zmienią w setliście. Zmian wielkich nie będzie, to oczywiste, ale zapewne coś się zmieni. Obstawiam, że 1-2 stare utwory się zmienią i pewnie 1 z nowej płyty (może Tears of a Clown?). Zobaczymy
Invader pisze:A co byście powiedzieli gdyby zostawili wszystkie oklepane utwory, ale wymienili wszystkie utwory z najnowszego albumu zastępując je tymi których nie grali, czyli pozostała 5 (tak wiem, nierealne :lol:)
Haha, przyznaj się, że po prostu chciałbyś usłyszeć cały album live, zanim włączysz go sobie w domu :D A tak serio mówiąc to pomijając oczywistą nierealność tego pomysłu, byłbym za.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Myślę, że trasa 2017 (o ile dojdzie do skutku) będzie kontynuacja obecnej z kilkoma zmianami w secie.
Mogliby zrezygnować np. z TRATB i zastąpić jakimś klasycznym epikiem typu 7th son albo Rime... Do tego jakieś zmiany na linii klasyk za klasyk, czyli np. rezygnujemy z Children, a w zamiast - nie wiem - 22 Accacia Avenue - byłoby super.
Plus jak dla mnie mógłby wylecieć Blood Brothers - tu mogłoby wskoczyć może coś po Reunion typu Dance of Death albo Paschendale. No i Wasted Years jakoś słabo pasuje mi na bisy, też mogłoby być do wywalenia.
Deleted User 1499

O Rime czy 7 Synie to już zapomnij :)

Wg mnie z nowej płyty mogły by pozostać Opener , Speed i Tytułowy , a w zamian za pozostałą trójkę mogły by wskoczyć takie 22AA, Killers czy nawet coś z płyt z reunion. These Colours Don`t Run , Benjamin czy nawet BNW.
Deleted User 2259

Ja już nawet nie będę wspominał mojego ukochanego To Tame a Land, ale oni lubią grać sporo wałków z Numbera, w końcu przełomowy album, więc zamiana Children za Akację imo byłaby bardzo korzystna, choć wolałbym zamianę jakiegoś oklepańca jak Number za Bring nawet albo Afraid..., bo jeśli chodzi o Be Quick to nawet nie wiem czy by Nicko wyrobił teraz.Albo jak napisał Sekcja : Killers

Dejavu - odpowiadając na Twoją cytacje, to byłoby fajne rozwiązanie :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na przełomie 2016/17 pogra Brytyjski Lew a od kwietnia zaczną drugą część trasy. Sadzę, że jakieś 4 - 5 numerów wymienią, jak dla mnie mogliby podziękować TRaTB :)
Deleted User 2259

Ralf a wiadomo coś o koncertach, czy póki co tylko te 9 gigów na wyspach ? tylko europa może być czy jeszcze np Stany ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zakulisowo mówi się o EUR, UK i Am. Północnej...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

RALF pisze:Sadzę, że jakieś 4 - 5 numerów wymienią, jak dla mnie mogliby podziękować TRaTB :)
Tylko jak już, to oby to było coś sensownego.
Znając życie Can I Play With Madness, 2 Minutes to Midnight i RTTH.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

... albo Sanctuary bądź Running Free :-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

MaidenFan pisze:
RALF pisze:Sadzę, że jakieś 4 - 5 numerów wymienią, jak dla mnie mogliby podziękować TRaTB :)
Tylko jak już, to oby to było coś sensownego.
Znając życie Can I Play With Madness, 2 Minutes to Midnight i RTTH.
W takich Stanach będą się bardzo cieszyć!
ODPOWIEDZ