Ronnie R.I.P
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ronnie R.I.P
Też bardzo lubię, ale dla mnie nie najlepszy. Dla mnie 1) Heaven and Hell 2) Mob Rules 3) Tyr/Dehumanizer, zależnie od nastroju. Jak widać w moim przypadku era Dio prawie całkiem rządzi w Black Sabbath i jedyna płyta z nim na wokalu która nie do końca mnie przekonuje to The Devil You Know, swoją drogą mam wrażenie, że tam chcieli trochę nawiązać do stylu z Dehumanizer, ale udało się to - hm, średnio, miejscami dobrze, miejscami nudno.
przecież to tez są płyty metaloweLukaSieka pisze:Bez przesady.... Z tymi porównaniami do Sadus, Deicide, Napalm Death, Darkthrone, Gorefest czy Sinister to też trochę poleciałe
nie no, nie jest to jakaś słaba płyta, taka przeciętna z plusem.LukaSieka pisze:Wiadomo na co wtedy było parcie, jednak mimo wszystko to trochę inna muzyka aniżeli Black Sabbath I nie wydaje mi się osobiście, żeby to była już TAKA kiepska płyta, nawet jak na tamte CIĘŻKIE czasy.
początek lat 90 był dla metalu ciężki? przecież to okres największego rozkwitu tej muzyki
no to mówię że do korzeni w 92 to sięgał np Danzig i Kyuss, a Black Sabbath zaprezentował popłuczyny po H&H i MRAdrian S.O.S. pisze:Dla mnie to w dobra i przede wszystkim w końcu bardziej sięgajaca korzeni płyta jednej z lepszych kapel na ziemi.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ciężki w sensie ciężki, agresywny, brutalnyvoivod' pisze:początek lat 90 był dla metalu ciężki? przecież to okres największego rozkwitu tej muzykiCiężkie czasy to są dziś gdy 9/10 kapel gra pseucho-technicznie pitu pitu z ugrzecznionym brzmieniem i płaską produkcją...
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Zgadzam się z Tobą w 90 %, bo wolę Headless Cross od TyrDejavu pisze:Też bardzo lubię, ale dla mnie nie najlepszy. Dla mnie 1) Heaven and Hell 2) Mob Rules 3) Tyr/Dehumanizer, zależnie od nastroju. Jak widać w moim przypadku era Dio prawie całkiem rządzi w Black Sabbath i jedyna płyta z nim na wokalu która nie do końca mnie przekonuje to The Devil You Know, swoją drogą mam wrażenie, że tam chcieli trochę nawiązać do stylu z Dehumanizer, ale udało się to - hm, średnio, miejscami dobrze, miejscami nudno.
Najbliższe koncerty w 2026: Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
O tak, Headless Cross to też świetny album. Fajnie, że chociaż tutaj ludzie pamiętają o tych albumach Black Sabbath z Tonym Martinem, bo ogólnie wydaje mi się, że to niestety dość zapomniane i strasznie niedoceniane płyty.
Moja czołówka utworów z Martinem
1.Valhalla
2.Headless Cross
3.Shining
4.When Death Calls
5.Jerusalem
6.Lawmaker
7.Nightwing
8.Ancient Warrior
9.Anno Mundi
10.Nightmare
Czyli na punkty wygrywa Tyr
1.Valhalla
2.Headless Cross
3.Shining
4.When Death Calls
5.Jerusalem
6.Lawmaker
7.Nightwing
8.Ancient Warrior
9.Anno Mundi
10.Nightmare
Czyli na punkty wygrywa Tyr
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Lp "Forbidden" to tam **uj, że tak brzydko powiem, ale nie wiem czemu wszyscy zapominają i tak marginalnie traktują takie "Immaculate Deception", "I Witness", "Evil Eye", "Cross Of Thorns" i w ogóle cały "Cross Purposes"?? Nie jest to może materiał tak wspaniały jak wcześniejsze płyty, ale i tak znaleźć można tam bardzo dużo zajeb**tej muzyki.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Dla mnie faktycznie nie jest to zły album, ale daleko daleko za Tyr i Headless Cross.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ronnie James Dio Advice Generator:
http://www.teiresias.net/~tyr/dio/
http://www.teiresias.net/~tyr/dio/