Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
W końcu płytka w moich rękach. Deluxe edition oczywiście. Okładka prezentuje się kapitalnie. W środek wszyta książeczka ze wszystkimi tekstami (również bonusowymi) dodatkowo upiększona niezłymi grafikami.
Co do samej muzyki to brzmienie już o wiele lepsze niż na tych mp3 z neta, dlatego dobrze że wstrzymywałem się z odsłuchem. Trochę nowoczesne i cyfrowe, ale nie takie złe jak się początkowo obawiałem. Co do samego materiału jest dobrze, bardzo dobrze ale nie zmiażdżyli mnie totalnie, ale myślę że z kolejnymi odsłuchami płytka tylko zyska! Za najmocniejsze momenty uważam Halls of Valhalla i Battle Cry, poza nimi świetnie wypada też Sword of Damocles, Down in Flames i Cold Blooded. A z bonusów system niszczy Tears of Blood i cudowne Never Forget, którym w najlepszy z możliwych sposobów zamykają swoją dyskografię.
I co też cieszy REDEEMER OF SOULS wbił się do Billboard top 10.
Obecnie jest na 6 miejscu! Kto jak kto ale Priest już dawno zasługiwało na to by mieć swój album w czołówce listy sprzedaży.
http://www.blabbermouth.net/news/judas- ... -of-souls/
Co do samej muzyki to brzmienie już o wiele lepsze niż na tych mp3 z neta, dlatego dobrze że wstrzymywałem się z odsłuchem. Trochę nowoczesne i cyfrowe, ale nie takie złe jak się początkowo obawiałem. Co do samego materiału jest dobrze, bardzo dobrze ale nie zmiażdżyli mnie totalnie, ale myślę że z kolejnymi odsłuchami płytka tylko zyska! Za najmocniejsze momenty uważam Halls of Valhalla i Battle Cry, poza nimi świetnie wypada też Sword of Damocles, Down in Flames i Cold Blooded. A z bonusów system niszczy Tears of Blood i cudowne Never Forget, którym w najlepszy z możliwych sposobów zamykają swoją dyskografię.
I co też cieszy REDEEMER OF SOULS wbił się do Billboard top 10.
Obecnie jest na 6 miejscu! Kto jak kto ale Priest już dawno zasługiwało na to by mieć swój album w czołówce listy sprzedaży.
http://www.blabbermouth.net/news/judas- ... -of-souls/
No właśnie - Never Forget brzmi jak pożegnanie zespołu z fanami
Pablo piszesz o zamknięciu dyskografii - są jakieś oficjalne informacje na ten temat?
Pablo piszesz o zamknięciu dyskografii - są jakieś oficjalne informacje na ten temat?
Na razie nic nie mówią na ten temat. Na pewno wydadzą jeszcze jakieś DVD czy koncertówkę, ale myślę ze Redeemer będzie ostatnim studyjnym albumem. Mają już swoje lata, choć nadal są w zaskakująco dobrej formie. Zwłaszcza Halford, który ponownie potwierdził, że jest wokalem no.1 jeśli chodzi o Heavy Metal. Teraz czas na koncerty, ale kto wie, może za 2-3 lata znowu zachce im się wejść do studia. Nikt nie powiedział że na 100% tego nie zrobią. Sprawa otwarta.
Wczoraj przeczytałem recenzję nowego albumu w serwisie muzycznym onetu - jej autor ocenił materiał na 8 w skali 1-10. A zatem recenzja bardzo pochlebna. Spodziewałem się, że recenzja w wykonaniu Pablo będzie jeszcze bardziej entuzjastyczna
i oczywiście tak się stało.
Niebawem i ja będę mógł go spokojnie posłuchać w domowym zaciszu - otrzymam płytę w prezencie.
Cieszy mnie to, że wg Pablo brzmienie jest lepsze na CD niż w wersjach z internetu. Obym się na tym wydawnictwie nie zawiódł.
No ale... gdzie ten nowy album Iron Maiden?
Niebawem i ja będę mógł go spokojnie posłuchać w domowym zaciszu - otrzymam płytę w prezencie.
Cieszy mnie to, że wg Pablo brzmienie jest lepsze na CD niż w wersjach z internetu. Obym się na tym wydawnictwie nie zawiódł.
No ale... gdzie ten nowy album Iron Maiden?
"Still my heart calculate and pray"
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Oby jak najdłużej nie było, zeby Iron Maiden posiedzieli nad tym materiałem jak najdłużej i wydali w końcu coś do słuchania, chociaż na miarę "Brave New World".Hospes pisze:No ale... gdzie ten nowy album Iron Maiden?
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Sądzę, że gdzieś na jesieni 2015, teraz dostaniemy DVD i CD z "ME TOUR".
Zaskoczyła mnie ta nowa płyta Judas Priest. Nie jest może świetna, ani moim zdaniem nawet nie bardzo dobra, ale po tych zapowiedziach spodziewałem się czegoś naprawdę słabego - słabo zdecydowanie nie jest, dobry solidny album. Bardzo dobrze wpasował się Ritchie, zresztą to świetny gitarzysta.
Ja będę bardzo zadowolony jeśli będzie to poziom i kierunek z TFF. Przeczucie mi mówi, że dostaniemy coś w stylu TFF 2 - mam na myśli muzykę idącą dokładnie w tą stronę co Frontier. Ci którzy nie polubili tej płyty nie polubią następnej, ci którzy polubili będą usatysfakcjonowani. Takie mam przeczucie i nadzieję 
DVD koncertowe - Oby!
To, że będą siedzieć i długo pracować nad płytą nie gwarantuje jeszcze jej poziomuLukaSieka pisze: Oby jak najdłużej nie było, zeby Iron Maiden posiedzieli nad tym materiałem jak najdłużej i wydali w końcu coś do słuchania, chociaż na miarę "Brave New World".
DVD koncertowe - Oby!
bonusy powinny nie być bonusami, są zajebiste.
a nowy album Maiden będzie wyglądał mniej więcej tak:
Be long or be longer - 16:23 (Harris) - intro, zwrotka, refren, refren, refren, outro
Afraid of short songs -17:45 (Harris) - intro, intro 2, 10x refren, outro
Fireman - 3:23 (Smith) - zwrotka, refrer, zwrotka, solo, refren
22 minutes to end - 22:00 (Harris) - refren ,refren, zwrotka, 4x refren
When the long song writes - 53:23 (Harris) - 4x intro, 8x outro.
a nowy album Maiden będzie wyglądał mniej więcej tak:
Be long or be longer - 16:23 (Harris) - intro, zwrotka, refren, refren, refren, outro
Afraid of short songs -17:45 (Harris) - intro, intro 2, 10x refren, outro
Fireman - 3:23 (Smith) - zwrotka, refrer, zwrotka, solo, refren
22 minutes to end - 22:00 (Harris) - refren ,refren, zwrotka, 4x refren
When the long song writes - 53:23 (Harris) - 4x intro, 8x outro.
Hehe, co do Maiden to mówili przecież że chcą wrócić do korzeni grając klasyczny metal po 3-4 minuty na kawałek, więc oby rzeczywiście tak było, bo nie zdzierżę kolejnych tasiemców. Ale starczy już o tym Maiden w temacie poświęconym Priest 
Gdzie widziałeś takie wypowiedzi?
Mam nadzieję, że tak nie będzie, ja jestem za tasiemcami
co do Priest to za mną bardzo chodzi kawałek Sword of Democles, chyba mój ulubiony na płycie
co do Priest to za mną bardzo chodzi kawałek Sword of Democles, chyba mój ulubiony na płycie
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

No jasne, kompozycje na "The Final Frontier" i "A Matter Of Life And Death" zjadają wszystkie 3 i 4 minutowe z lat 80tychDejavu pisze:Gdzie widziałeś takie wypowiedzi?
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Część zjadają, część nie. I nie bardzo rozumiem jak się ma to co napisałeś do zacytowanej przez Ciebie mojej wypowiedzi.LukaSieka pisze: No jasne, kompozycje na "The Final Frontier" i "A Matter Of Life And Death" zjadają wszystkie 3 i 4 minutowe z lat 80tych![]()
RALF pisze: Ale szczerość...![]()
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Na to liczę.Pablo1919 pisze:klasyczny metal po 3-4 minuty na kawałek
Szczerość, ale dot. ordynarnej grandy. Żenua.
Scorpions kilka dni temu pisali o "fsrewell to farewell"... 
Slaug, Pablo i inni którzy przesłuchali już cały nowy materiał, z bonusami włącznie:
czy Waszym zdaniem poziom utworów z płyty bonusowej odbiega od poziomu utworów z materiału "podstawowego"? Czy też jest to poziom wyrównany? Czy pomijając wersję deluxe dużo się traci?
czy Waszym zdaniem poziom utworów z płyty bonusowej odbiega od poziomu utworów z materiału "podstawowego"? Czy też jest to poziom wyrównany? Czy pomijając wersję deluxe dużo się traci?
IMO
Bonusy > Płyta
Bonusy > Płyta
A moim zdaniem odwrotnie - płyta>bonusy. "Never forget" jest znakomity, ale jak pomyślę, co może zwiastować to już mi się mniej podoba;)
Kupiłem wersję zwykłą i nie żałuję. Szczególnie biorąc pod uwagę bardzo dużą różnicę w cenie tej wersji z deluxe.
Kupiłem wersję zwykłą i nie żałuję. Szczególnie biorąc pod uwagę bardzo dużą różnicę w cenie tej wersji z deluxe.
Bonusy są świetne, każdy mógłby się znaleźć w podstawowej wersji płyty i nie odstawałby od reszty, wiec to żadne gorsze odrzuty. Dla mnie hitem z bonusów, ba hitem całego Redeemera jest Tears of Blood z mega kozackim riffem który wwiercił mi się w czaszkę i słucham tego kawałka już z 30 raz dzisiaj, poza nim fantastycznie wypada też ballada Never Forget. Lepiej wziąć Deluxe, bo poza dodatkowym CD samo opakowanie jest lepiej wykonane, tekturowe, z okładką jakby w 3D, Redeemer normalnie z niej wychodzi 
Dzięki za opinie. Są one różne, podobnie jak te pochodzące z różnych recenzji, jakie przeczytałem w internecie, jednak przeważają ciepłe oceny. Zatem myślę, że prezent będzie bardziej okazały niż wersja podstawowa albumu
A co dalej? Koncertów trochę będzie, oby także w Polsce, lecz czy panowie zdołają jeszcze nagrać coś nowego? Sporo minęło czasu nim doczekali się fani "Redeemera", tymczasem Halford ma już 63 lata, wcześniej "emeryturę" zafundował sobie Downing więc muzycy mogą niebawem zakończyć twórczą działalność. A byłoby szkoda, bo od niedawna w zespole jest nowy młody gitarzysta i ciekawie rysowałaby się dalsza jego współpraca ze starszymi kolegami.
A co dalej? Koncertów trochę będzie, oby także w Polsce, lecz czy panowie zdołają jeszcze nagrać coś nowego? Sporo minęło czasu nim doczekali się fani "Redeemera", tymczasem Halford ma już 63 lata, wcześniej "emeryturę" zafundował sobie Downing więc muzycy mogą niebawem zakończyć twórczą działalność. A byłoby szkoda, bo od niedawna w zespole jest nowy młody gitarzysta i ciekawie rysowałaby się dalsza jego współpraca ze starszymi kolegami.