Będzie trasa PT w 2028manichean pisze: ↑pt wrz 11, 2026 7:57 pm Odbiór ostatnich dokonań Estabanka może być pewnie subiektywnie zaniżony przez pryzmat upływu lat i jego największych dokonań w ramach PT oraz we wcześniejszej karierze solowej, ale moim zdaniem widać trochę, że nie wchodzi już od lat z ekscytacją do studia, licząc tak mniej więcej od Future Bites. Ostatnie dwie mimo lepszego odbioru na premierze gorzej mi się teraz bronią, coś czego nie mam przy takim Hand, Raven czy To the Bone. Dużo koncepcyjnego szumu teraz zrobi przy Requiem for a Village, a efekt finalny z muzyką pewnie nie będzie porywający.
Ale tak jak padło tu wyżej, ja od niego też przenoszenia gór na tych nowych albumach nie wymagam… alee mógłby już szykować powrót PT w 2027![]()
Porcupine Tree/Steven Wilson
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Porcupine Tree/Steven Wilson
www.last.fm/user/darkfuneral18
świetne info, ale masz jakies insajderskie wieści, czy panowie cos teasowali w wywiadach?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Wilson też dziś wjechał na lekko.
Na Reddit było ostatnio że Ryszard w jakimś podcast stwierdził że w 2027 Gavin będzie zajęty koncertowaniem z Ananasami a Stefan solową twórczością, ale w 2028 planują coś pokombinować bo czas nie stoi w miejscu.
cudo!
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Piękny news. Czekam!
Czyli w 2028 można spodziewać się ogłoszenia XXXXXXL od ROCKSERWIS FM !
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jeszcze żeby z C. Edwinem się pogodzili i zrobić wersję PT/Voyage 35 to byłby sztos..
Ogłoszenie Porcupine Tree zasługuje na sporo iksów. Byle nie ogłaszać na dwie tury: XXL że będzie, a XXXXL - kiedy bilety xD
Wiem że lubi się tu PT, a co ze Stevenem solo? Ktoś się pokusi o ranking solowych wydawnictw Wilsona?
U mnie:
8. Grace For Drowning
7. The Overview
6. Insurgentes
5. The Harmony Codex
4. The Raven That Refused to Sing (And Other Stories)
[bonus: Cover Version]
3. THE FUTURE BITES
2. To the Bone
1. Hand. Cannot. Erase.
U mnie:
8. Grace For Drowning
7. The Overview
6. Insurgentes
5. The Harmony Codex
3. THE FUTURE BITES
2. To the Bone
1. Hand. Cannot. Erase.
W pierwszej chwili źle odczytałem kolejność i zdenerwowała mnie pozycja TtB i HCEShin pisze: ↑pt wrz 18, 2026 1:18 pm Wiem że lubi się tu PT, a co ze Stevenem solo? Ktoś się pokusi o ranking solowych wydawnictw Wilsona?
U mnie:
8. Grace For Drowning
7. The Overview
6. Insurgentes
5. The Harmony Codex
3. THE FUTURE BITES
2. To the Bone
1. Hand. Cannot. Erase.
Mnie TFB kupiło od samego początku. Uwielbiałem cały ten cykl wydawniczy, od stron z fałszywymi niezbędnie-zbędnymi produktami (oczywiście wyprzedanymi), koszulek z pierdoleniem od rzeczy, aż po sam box set, który po otwarciu wita nabywcę napisem "OTWIERAJĄC NINIEJSZY BOX SET UDAŁO CI SIĘ ZMNIEJSZYĆ JEGO WARTOŚĆ O POŁOWĘ". Skrajnie satyryczna płyta w najlepszy możliwy sposób; gdyby nie Covid, to mogło być coś naprawdę mega dużego. Straszny niefart, że miała wyjść akurat w 2020. Miałem bilet na odwołany koncert. Ciąłem go z ogromnym bólem.
Co do GFD, jednak boli mnie zbyt mocna Crimsonowość. Mocne momenty, ale za mało Wilsona w Wilsonie. Przesiąkł remiksowaniem King Crimson 
Shopper wybitny, jeden z moich ulubionych refrenów wszechczasów. Choć z TFB i tak najbardziej lubię 12 Things I Forgot - niewiele tekstów jest dla mnie aż tak wielkimi wyciskaczami łez.
Shopper wybitny, jeden z moich ulubionych refrenów wszechczasów. Choć z TFB i tak najbardziej lubię 12 Things I Forgot - niewiele tekstów jest dla mnie aż tak wielkimi wyciskaczami łez.
- Saimon1995
- -#Moderator

Mnie bardzo podobała się "The Future Bites". Tego typu klimaty lubię. Ostatnie dwa albumy też posłuchałem, ale to zdecydowanie muzyka nie dla mnie. Wynudziłem się.
U mnie wygląda to tak
8. Future Bites - Sorry, ale nie lubię Disco Wilsona
7. Harmony Codex - Takie przynudzanie trochę ze sporą ilością ambinetów
6. The Overview - Spoko płyta, dobrze płynie
5. Insurgentes - Only Child ( ! )
4. To The Bone
3. Hand Cannot Erase This Love ( wspaniały koncert w Poznaniu na tej trasie )
2. Kruk ( To co Beggs basowo wyprawia w Luminol to ciary do dziś )
1. Grace for Drowning. Płyta absolut, praktycznie każdy utwór do dziś mnie zachwyca. Raider, Remainder, Postcard, Sectarian..
Super artysta kurwa !
8. Future Bites - Sorry, ale nie lubię Disco Wilsona
7. Harmony Codex - Takie przynudzanie trochę ze sporą ilością ambinetów
6. The Overview - Spoko płyta, dobrze płynie
5. Insurgentes - Only Child ( ! )
4. To The Bone
3. Hand Cannot Erase This Love ( wspaniały koncert w Poznaniu na tej trasie )
2. Kruk ( To co Beggs basowo wyprawia w Luminol to ciary do dziś )
1. Grace for Drowning. Płyta absolut, praktycznie każdy utwór do dziś mnie zachwyca. Raider, Remainder, Postcard, Sectarian..
Super artysta kurwa !
Wiedziałem że będziesz miał GFD na pierwszym