Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
1.fatalny opener
2.riff w TCDR jest dobry ale zagrany za wolno i za mało ostro
3.za mało szybkich krótkich utworów(albo w zasadzie brak takowych)
4.refreny śpiewane za wysoko(szczególnie w LD ,gdzie fatalny refren psuje znakomicie zaczęty utwór)
5.tylko raz słyszymy genialny riff w Lord of light
6.brak naprawde mocnego wykopu w The Legacy
7.brzmienie gitar jakieś dziwne...
8.progresywny styl ironów nie zachwyca bo zamiast różnorodnych ,zaskakujących czymś nowym nagrań mamy podobne do siebie, przydługie kawałki(nie dotyczy to numerów 1,4,6,które są inne od reszty ale niezbyt oryginalne).Chyba nie o to w rocku progresywnym chodzi...Gdyby tak spróbować bardziej wyeksponować klawisze nic by się nie stało...Do tego dobijają przydługie intra
9.mogłoby być ciężej
10.słabe solówki
Trochę tutaj nawymieniałem ale płyta mimo wszystko całkiem,całkiem(oceniam na 7+/10)
4.refreny śpiewane za wysoko(szczególnie w LD ,gdzie fatalny refren psuje znakomicie zaczęty utwór)
8.progresywny styl ironów nie zachwyca bo zamiast różnorodnych ,zaskakujących czymś nowym nagrań mamy podobne do siebie, przydługie kawałki(nie dotyczy to numerów 1,4,6,które są inne od reszty ale niezbyt oryginalne).Chyba nie o to w rocku progresywnym chodzi...Gdyby tak spróbować bardziej wyeksponować klawisze nic by się nie stało...Do tego dobijają przydługie intra
9.mogłoby być ciężej
10.słabe solówki
Trochę tutaj nawymieniałem ale płyta mimo wszystko całkiem,całkiem(oceniam na 7+/10)
bruce,sapek,burton-trzej królowie
z resztą nie moge się zgodzić(to oznaczyłem grubiej to się zgadzam) i dziwie się że ani razu nie zirytowało cie darcie Bruce'a na tym krążku , ja to odczuwam różnorako raz mi się podoba a raz w ogólebati pisze:1.fatalny opener
9.mogłoby być ciężej
10.słabe solówki
Nie chcę się narażać, ale mi cały album nie przypadł do gustu :/ Chciałbym żeby Ironi grali tak jak kiedyś to jest do Somewhere in time. Niestety jest to niemożliwe. Jak będę miał wene to rozwinę dokładnie o co mi chodzi.
Oj popieram przedmówcę
Nie ma to jak stare, szybkie Maiden... No niestety to sie juz raczej nie powtórzy...
Mogli by przynajmiej postarać się nad krótkimi utworami,a nie robić single na siłę tylko po żeby było,tak od niechcenia.
Na płycie nie podoba mi się przede wszystkim
-podobieństwo utworów
-sztuczne wydłużanie na siłę utworów
-wokal Bruce'a (miejscami)
-mało dobrych solówek
no i najgorsze te brzmienie,które kompletnie mi nie leży
Na płycie nie podoba mi się przede wszystkim
-podobieństwo utworów
-sztuczne wydłużanie na siłę utworów
-wokal Bruce'a (miejscami)
-mało dobrych solówek
no i najgorsze te brzmienie,które kompletnie mi nie leży
Mnie się tam nic "nie" podoba
:rocx
:rocx
Po dość sporym upływie czasu od premiery stwierdzam iż Dave dał dupy na tej płycie ale niewiem dlaczego bo jak oglądam jego sola na koncertach to wydaje się wszystko ok. No i Bruce w niektórych momentach także. Na następnej płycie musi przejść w niższe rejestry najlepiej to niech śpiewa tak jak na Tyranny Of Souls
No i wciąż mi się nie podoab The Longest Day 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
farmer1990
- -#Invader

jesli chodzi o solowki to poza kilkoma przypadkami wszyscy dali dupy...
Wg mnie przeciwnie, poza paroma przypadkami solówki są tu genialne ;d
wg.mnie są w większości bardzo ale to bardzo przeciętne, bez mocy zupełnie
- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

wg. mnie na tej płycie są najsłabsze solówki w historii Maiden...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Sola Adriana ratują sprawę, bo Dave i Janick zwyczajnie zagrali najsłabsze sola w swojej karierze. Zdarzają się im wyjątki jak w Benjaminie czy The Legacy, jednak większość jest słabiutka, z kuliminacją beznadziejności w postaci sola Janicka w BTATS.
Albo Dave'a z FTGGOG...
Czy ja wiem, ja nawet te solo Janicka lubię, ale np.sola w These Colours Don't Run gdzie aż prosi się o szybki pojedynek to nieporozumienia jakieś, albo np.słabawe solo Janicka w The Pilgrim, praktycznie psuje cały kawałek.
- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

najlepsze solo na płycie wg mnie jest w Benku
Do Pilgrima to się nadaje jakieś super szybkie solo Dave'a. Najlepiej takie jak grał za młodu 
- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

albo nawet takie jak z Judas Be My Guide 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tego kawałka nic nie jest w stanie uratować. Najgorszy kawałek na AMOLAD i jeden z najgorszych w karierze Maiden.Nomad pisze:słabawe solo Janicka w The Pilgrim, praktycznie psuje cały kawałek.
Heh, teraz też sądze że jest średni(ale słaby to aż nie) ,ale na początku bardzo mi się podobał, zresztą tak samo było z New Frontier.
czytałem wiele głupot o tej płycie ale ta jest najlepszaMr.Hankey pisze:Tego kawałka nic nie jest w stanie uratować. Najgorszy kawałek na AMOLAD i jeden z najgorszych w karierze Maiden.
już nie mam tu najwięcej postów