Słucham właśnie tej ostatniej płyty z bramą cmentarza i jakimś krukiem, wokal lepszy niż w Nevermore, za dużo klawiszy i trochę przerost formy nad treścią (takie gorsze Symphony x), lub tak jak Dream Theater o 20+ lat, ten gatunek prog metal już dawno się wyczerpał, myślałem, że tu będzie jakiś geniusz, ale nic z tych rzeczy, i te chórki w stylu Blind Guardian (tyle, że gorsze) dawno temu słucham Mountain King i to było coś niezłego, ale gust się z wiekiem zmienia. Podobno Ten zespół jakąs płytę w tym roku wydaje/albo wydał. Comissar - kurde trzeci kawałek, a ja już mam ochotę wyłączyć te płytę xdd codziennie bede jeden album jechał najpierw kilka ostatnich, potem 2 pierwsze, i środek (bo podobno najlepszy na koniec)
edit 1: ta 10 minutowa kompozycja straszne gówno nawet senjutsu ma lepsze momenty niż to, 0/10 ten kawłek, parodia, jakiś teatr marionetek mi sie kojorzy z Kingiem Diamondem, tylko 1000 razy słabsze. Groteska parodia
Savatage
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Savatage
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Re: Savatage
Leci Magellan - patos na tym krążku jest obrzydliwy, a mamy dopiero trzeci utwór, już chyba nie będę się wypowiadać, lepiej zamilknę, nie chce urazić uczuć fanów tego zespołu, ale takiej kichy to ja dawno nie słuchałem, 100 razy wolę Justina Biebera, bambi czy Snoop Doga. Dane ma lepszy głos niż ten Pan tutaj, bo wydaje mi się, że inny wokalista śpiewa na tej płycie Savatage niż na tej wcześniejszej. Dane lepszy głos, agresywny jest, ale irytujący bardziej, ten wokal tutaj da się przeżyć jest przystępny. Szkoda klawiatury, będzie jakaś dobra płyta to napiszę tutaj 
I don't belong here, we gotta move on, dear
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here