Myślenie zyczenioweMetalophil pisze: ↑pn gru 03, 2018 11:09 amCo Ty, z sentymentu nawet mnóstwo ludzi by przyszło - takich 45+, tych co byli wtedy i se chcą przypomnieć lata młodości, a do tego sporo true-oldskul-metalowcówDzosef pisze: ↑pn gru 03, 2018 11:01 amSold out Progresji chybaMetalophil pisze: ↑pn gru 03, 2018 10:50 am Jakbym miał znowu jechać na Sleja, to tylko gdyby dorzucili jakiś fajny support...Zeszłotygodniowy koncert uznałem za moje pożegnanie z tym zespołem
A co do Metalmanii - powinni zrobić powtórkę z `87: Helloween, Running Wild, Overkill, Kat, TSA, Turbo, Wilczy Pająk, Destroyers, Stos, Dragon (nie wiem czy jeszcze grają), Hammer i reaktywowany specjalnie na tą okazję Open Fire. Moim zdaniem sold out pewny, nawet przy połowie tego składu.![]()
Poza tym sam koncert Rudego Wilka to dobro tak rzadkie, że i z Niemcowni i z Czech by ludzie poprzyjeżdżali. Nie przesadzałbym z tą Progresją
Ja na bank bez zastanowienia na coś takiego bym pojechał, a jestem już nieco "zblazowany" ilością i jakością tego co widziałem na żywo
![]()
04/06/2019 - Slayer - Gliwice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 04/06/2019 - Slayer - Gliwice
- Metalophil
- -#Moonchild

Trochę masz rację, a trochę nieDzosef pisze: ↑pn gru 03, 2018 11:22 amMyślenie zyczenioweMetalophil pisze: ↑pn gru 03, 2018 11:09 amCo Ty, z sentymentu nawet mnóstwo ludzi by przyszło - takich 45+, tych co byli wtedy i se chcą przypomnieć lata młodości, a do tego sporo true-oldskul-metalowcówPoza tym sam koncert Rudego Wilka to dobro tak rzadkie, że i z Niemcowni i z Czech by ludzie poprzyjeżdżali. Nie przesadzałbym z tą Progresją
Ja na bank bez zastanowienia na coś takiego bym pojechał, a jestem już nieco "zblazowany" ilością i jakością tego co widziałem na żywo
![]()
. Jedyny w PL koncert Dyń United był najmniejszym na całej trasie. Nie wyprzedali hali koło. Running Wild ma potencjał na góra 1500 osób, Overkill nie ma nigdy powalajacej frekwencji... może by się te 5 tysi odliczylo. Zeby fest osiągnął sukces potrzebne sa także chujozy takie jak Epica, Delain dla fanek gaywish, zespoly dla gejow pokroju Killshit czy inne Sremonti, trochę bleku w kapturach i klasyczne składy.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Trzymam kciuki za to żeby tym razem rzeczywiście to był ostatni koncert i Frayer w końcu zniknął ze sceny muzycznej

- AncientMariner
- -#Clansman

Znowu mnie na pewno nie zabraknie. Po Łodzi mam straszny niedosyt i nie odpuściłbym takiej okazji, zeby znowu zobaczyć ich w akcji. Pewnie supporty nie będą tak dobre jak na łódzkim koncercie,chociaż kto wie ?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Az kupie glany i pojde na jakies gejrocki zeby Cie zglanowacShedao Shai pisze: ↑pn gru 03, 2018 12:34 pm Trzymam kciuki za to żeby tym razem rzeczywiście to był ostatni koncert i Frayer w końcu zniknął ze sceny muzycznej![]()
![]()
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mimo że to myślenie życzeniowe, ja je szanuję, popieram i podzielam.
A KLUGER BUB - mądry chłopakZakkahletz pisze: ↑pn gru 03, 2018 12:56 pmMimo że to myślenie życzeniowe, ja je szanuję, popieram i podzielam.I nie zaszkodziłoby tam Turbo (tylko nie na małej scenie!) - może to nie przypadek, że ich trasa z Hellhaim omija Śląsk (bo Wrocław i Legnica to przecież nie TEN Śląsk)?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Bardzo rzadko kiedy zgadzam się z Dzosefem, ale tu ma rację, to pożegnalna trasa a nie pożegnalny koncert w PL był w Łodzi. I pewnie w Gliwicach tez będzie sold-out, a zmienia ze trzy numery. Ja dalej nie moge wyjsc z podziwu po osoatnim koncercie Slayera. Nie wiem czy lombardzo byłby w stanie w tej chwili zagrac tak jak to zrobił Bostaph w Łodzi. To juz jednak nie ten Lombardo sprzed 30-lat. Na koncert pójde na 100%. Taka trasą moga sie żegnac i trzy lata. Niech dorzucą tylko Expendable Youth i Die By The Sword. O Tormentor to juz nawet nie marzę.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Lombardo w Suicidalach widziałem pare razy, chłop dalej jest przemistrzem, z całym szacunkiem do Paula.
Ja liczę przede wszystkim na Silent Scream, At Dawn They Sleep i Haunting The Chapel
Jak się żegnać, to z pełną parą.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
+1 - to byłaby baardzo dobrazmiana
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Saimon1995
- -#Moderator

Zaczyna się coś w województwie koncertowo znowu dziać. Ponowne otwarcie Stadionu Śląskeigo, teraz hala w Gliwicach włączyła się do poważnej gry. A jest jeszcze Spodek.
Ten "pożegnalny" (ostatecznie?) koncert Slayera mocno kusi. Bliżej mnie już chyba nie zagrają, więc mocno całość rozważam. Ciekawe kto w roli supportu?
Ten "pożegnalny" (ostatecznie?) koncert Slayera mocno kusi. Bliżej mnie już chyba nie zagrają, więc mocno całość rozważam. Ciekawe kto w roli supportu?
Nie zdziwi mnie zestaw Anthrax + Behemoth, który i tak będzie jeździł ze Slayerem po Nowej Zelandii.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
najlepiej jakby Turbo + Hellhaim 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Powinni tam merch sprzedawać z pamiątkowym napisem "04.06.2019 Gleiwitz Slayer Kurwa!". 
Nie będzie mnie tam, ale patrząc z punktu widzenia kogoś, kto jako nastolatek paradował w koszulce Slayera (przysłanej mi przez ciotkę z Kanady) kończy się pewna epoka.
Nie będzie mnie tam, ale patrząc z punktu widzenia kogoś, kto jako nastolatek paradował w koszulce Slayera (przysłanej mi przez ciotkę z Kanady) kończy się pewna epoka.
Raczej "Gleiwitz, the meaning of pain"Zakkahletz pisze: ↑pn gru 03, 2018 9:52 pm Powinni tam merch sprzedawać z pamiątkowym napisem "04.06.2019 Gleiwitz Slayer Kurwa!".![]()
Swoją drogą znalazłem taki news http://heavyrock.pl/gary-holt-nie-ukonc ... -slayerem/ Podobno ma nie być Garego Holta, nie wiem czy ktoś już o tym pisał na forum.
Powiedział, że wróci w marcu 
Trybuny 190-215 zl
GA 275 zł
GAEE 375 zl
GA 275 zł
GAEE 375 zl