EvE pisze:Zygfryd: Ja po raz kolejny widzę zbieżność naszych gustów muzycznych

mowa. (i to nie pierwszy raz!

)
Jeśli masz tylko Mandrake to źle

. Wg mnie najlepsza jest Vain Glory Opera i od niej zacznij, potem Theater Of Salvation i potem już jak chcesz:).
Wiem, że źle, ale cóż począć...

50 zł piechotą nie chodzi, a samym Edguyem człowiek nie żyje. Theatera mam w mp3 i także uważam to za cudo (szczególnie Headless Game - coś wspaniałego). Codziennie sprawdzam allegro, ale raz na miech jak się coś rozsądnego pojawia, to jest dobrze...
Jeśli chodzi o Superheroes no to niby jest ok, tytułowa jest tak głupawa jak miała być, teledysk to w ogóle są jakieś żarty, ale b. fajny jest. W ogóle goście mają takie podejście do tego co robią, że pozazdroscić.
U mnie z tytułowym to jest zagwozdka. Bo niby naprawdę fajnie się go słucha, ale to wrażenie, że ktoś zapomniał o solówce jednak pozostaje, przez co robi się z tego troszkę (i tylko troszkę) piosenka pop. Ale reszta materiału rekompensuje ten braczek, z nawiązką.
Judas to prawdziwy jednak geniusz i mam nadzieje że pyta będzie wyglądać właśnie jak Judas. Spook In the Attic by mi sie bardziej podobało gdyby nie ilość klawiszy na początku. Balladka pierwszorzędna

. a The Spirit, to jest cover, oryginału co prawda nie słyszałam, ale nie porywa mnie Edguy'owska wersja. A SH - Epic Version to już tak troche z niesmakiem na to popatrzyłam. Ale generalnie mam nadzieje że dali nam liznąć tego co szykują dla nas

Ja to bym chciał, żeby to była taka b'side'owa zawartość krążka...

. Ale nawet jakby wałki na płycie były niewiele gorsze od tych z EPki - to też będzie świetnie.
Pozatym Edguy daje prześwietne koncerty, i jak ich widziałam na żywo był to jeden z lepszych jakie widziałam show :]. Naprwadę, niech chłopaki pojawią się w końcu u nas, bo ile można czekać ;]. Obiecywali z Hellfire Club, a teraz obiecali być z nową płyta (Rocket Ride się bedzie nazywać), Tobi to powiedział przy mnie (stałam obok jak mówił

, wiec nie ściemniam ;]
Wierzę na słowo

.