a może i trzech. Wicker kalkulowałeś już wstępnie koszty itp?Ancient Mariner pisze:No to jest nas dwóchWICKER MAN pisze:Moze po Moskwie dodadza koncerty w innych krajach Europy Srodkowo-Wschodniej... Np. w Czechach (O2 Arena), na Wegrzech (Sportsarena) i naszej Atlas Arena... Tak czy siak chyba przelece sie na weekend do Rygi.
??/??/2010 - Metallica - Polska [PLOTKA]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: ??/??/2010 - Metallica - Polska [PLOTKA]
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Byloby zacnie! 
Przelot z Wawy kosztuje na razie najtaniej ok. 365 zl, ale mozna poczekac na ewentualne promocje AirBaltic. Ponoc da sie poleciec i za 50eur. Noclegi w Rydze sa mega tanie. W sensie, ze nowy 3-gwiazdkowy hotel w centrum miasta kosztuje za noc ok. 16eur od osoby. Nie wiem jeszcze po ile sa bilety na te koncerty - trzeba poczekac na jakies oficjalne info. Jak cos to dajcie znac, a zrobi sie wspolne zamowienie - bedzie taniej.
Przelot z Wawy kosztuje na razie najtaniej ok. 365 zl, ale mozna poczekac na ewentualne promocje AirBaltic. Ponoc da sie poleciec i za 50eur. Noclegi w Rydze sa mega tanie. W sensie, ze nowy 3-gwiazdkowy hotel w centrum miasta kosztuje za noc ok. 16eur od osoby. Nie wiem jeszcze po ile sa bilety na te koncerty - trzeba poczekac na jakies oficjalne info. Jak cos to dajcie znac, a zrobi sie wspolne zamowienie - bedzie taniej.
Brzmi zachęcająco. Ja poczekam do końca ogłaszania trasy z decyzją. Wiadomo, że jak będzie 2x Polska w hali i O2 w Pradze ( taki mam plan na Metallice w 2010 i na takie coś się nastawiam finansowo) to zrezygnuje z Rygi. Natomiast jeśli okaże się, że będzie Bemowo w czerwcu, to lecę do Rygi.WICKER MAN pisze:Byloby zacnie!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Mhm, ja tez poczekam - mam nadzieje, ze w przeciagu tygodnia oglosza reszte gigow - tak, by mozna bylo zdecydowac sie gdzie jechac. Chociaz osobiscie bardziej pasuja mi dwa gigi w Rydze w weekend niz np. wypad do Pragi (jesli zagraja tam w srodku tygodnia). Zobaczymy... 
- purpendicular
- -#Prisoner

Jak się w Polsce nie pojawią, to też skuszę się chyba na tę Rygę, bo i by się pozwiedzało co nieco :]
A ja na MetallikęTobink pisze:Ja chętnie polecę do Rygi na pałę.
I do Pragi, i do Łodzi/Warszawy. Tour de Metallica planuję, nawet szkoła musi to przeboleć!
-
El Dorado
No to nieźle!Potfur pisze:I do Pragi, i do Łodzi/Warszawy. Tour de Metallica planuję, nawet szkoła musi to przeboleć!
Co za "niespodzianka" - 2x Oslo sold out...
Both shows in Oslo in April are now sold out - thanks to our 48,000 Norwegian friends for a record breaking day!!
Both shows in Oslo in April are now sold out - thanks to our 48,000 Norwegian friends for a record breaking day!!
-
El Dorado
No a ja sie zacząłem zastanawiać nad tym Oslo bo mam tam rodzine czyli żarełko i nocleg za frajer ;]
Ceny biletów mają być podane po niedzieli.WICKER MAN pisze: Nie wiem jeszcze po ile sa bilety na te koncerty - trzeba poczekac na jakies oficjalne info. Jak cos to dajcie znac, a zrobi sie wspolne zamowienie - bedzie taniej.
Łukasz
ciekawe kiedy podadza newsy odnosnie Polski 
wicker, mariner, chyba się dołączę 
Też zacząłem sie zastanawiać nad tą Ryga... 
Dziś się doczekali maniacy w Meksyku, Puerto Rico i Gwatemali. Następne ogłoszenie pewnie będzie zawierało daty w Europie. Może jutro..
Mar. 01 - Guadalajara, Mexico @ Estadio Tres de Marzo
Mar. 03 - Monterrey, Mexico @ Estadio Universitario
Mar. 05 - Guatemala City, Guatemala @ Estadio Mateo Flores
Mar. 14 - San Juan, Puerto Rico @ Coliseo de Puerto Rico
No to na chwilę obecną 5 chętnych na wypad do Rygi. Sprzedaż biletów rusza 7.12. Do tego czasu pewnie będziemy już wiedzieć na czym stoimy. Myślę, że tak szybko na Łotwie nie wyprzedadzą. Pamiętam, że Ozzy nie wyprzedał mniejszej hali w Wilnie. Choć z drugiej strony ogłoszenie od razu dwóch dat sugeruje duży popyt na bilety.
Mar. 01 - Guadalajara, Mexico @ Estadio Tres de Marzo
Mar. 03 - Monterrey, Mexico @ Estadio Universitario
Mar. 05 - Guatemala City, Guatemala @ Estadio Mateo Flores
Mar. 14 - San Juan, Puerto Rico @ Coliseo de Puerto Rico
No to na chwilę obecną 5 chętnych na wypad do Rygi. Sprzedaż biletów rusza 7.12. Do tego czasu pewnie będziemy już wiedzieć na czym stoimy. Myślę, że tak szybko na Łotwie nie wyprzedadzą. Pamiętam, że Ozzy nie wyprzedał mniejszej hali w Wilnie. Choć z drugiej strony ogłoszenie od razu dwóch dat sugeruje duży popyt na bilety.
Dziwi mnie,że niczego nie bookują na luty - może sobie pozwiedzają, w Polsce wciąż liczę na salę 
A mnie nie. Luty będzie miesiącem odpoczynku. Chłopaki wrócą do domów odpocząć, pobyć z rodziną i naładować baterie na Europę. Prześledź sobie dotychczasowy przebieg world magnetic tour..RALF pisze:Dziwi mnie,że niczego nie bookują na luty - może sobie pozwiedzają, w Polsce wciąż liczę na salę
Rzeczywiście
, obstawiasz u nas halę czy "klepisko" !?
Hale. 2 albo nawet 3 razy. Dlaczego? Ponieważ robią trasę halową i taką mają scenę. Nie będą robić wyjątku dla Polski i grać na klepisku. Raczej nie patrzą czy organizatorowi się to opłaca czy nie ( główny argument za koncertem na Bemowie) bo gdyby patrzyli to na Łotwie też byłby open air. Zresztą podejrzewam, ze na hali mają mniejsze stawki z racji ich pojemności. Jedyne co mi nie daje pewności, to fakt, że zbliżamy się do czerwca.RALF pisze:Rzeczywiście, obstawiasz u nas halę czy "klepisko" !?
W każdym razie mocno trzymam kciuki za koncerty halowe.
Marzę o łódzkiej Arenie - piękna hala, zobaczę DM, R+ Meta aż się prosi