Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: krusejder »

pz pisze: wt lip 26, 2022 9:51 pm Sign of the Cross robił robotę, a Revelations i Icarus też bardzo na plus. Z nowych Stratego.
Sign of the Cross Revelations i Icarus - widziałem 3x w 2018 r. Fantastyczne, ale po 4x w 2022 wolałbym coś innego.

Ten zespół ma najmniej 20 killerów, które mógłby tu wrzucić ...

Nie tylko Running Free za RTTH
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

pz pisze: wt lip 26, 2022 9:51 pm Wrathchild już jakiś czas nie było. Chociaż z kotletów ja bym chętnie przywitał np. Running Free (zamiast Run to the Hills)

Oj chętnie bym znów zobaczył jak RF zamyka set
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Teraz raczej będą się pojawiać spokojniejsze numery w secie. Dlatego nie dziwi Blood Brothers.
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Spokojniejszych też mają dużo lepszych od tego. Ale ten z jakiegoś powodu został kotletem i jest ryzyko, że zostanie w setliście.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Chyba było, że Steve go dla ojca napisał/czy mu go przypomina, ale to może nie o ten utwór chodziło.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Michał pisze: wt lip 26, 2022 9:45 pm Zmienią całkowicie set to dosyć mocne słowa :mryellow:

Obstawiam kontynuację z niewielkimi zmianami.
Z dwa utwory z Senjutsu za blood Brothers/sign/clansman + coś wracającego po kilku latach np. Afraid
Dopiero wydali tą płytę i nie spodziewał bym się nowej. Też zostaję przy kontynuacji
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Michał pisze: wt lip 26, 2022 9:45 pm Zmienią całkowicie set to dosyć mocne słowa :mryellow:

Obstawiam kontynuację z niewielkimi zmianami.
Z dwa utwory z Senjutsu za blood Brothers/sign/clansman + coś wracającego po kilku latach np. Afraid
Ja obstawiam Senjutsu tour, ale bez całego S. Po prostu coś na wzór trasy TBOS czy TFF.
5 utworów z Senjutsu + 1-2 dawno nie grany (Brave New World obstawiam i może faktycznie Strangera?) + kotlety, ewentualnie Phantom zamiast HBTN i Clairvoyant obstawiam wróci.

Może wyrzucą tytułowy, zależy jak im się go teraz gra.

Bo z Senjutsu Hell on Earth i The Parchment wydają się pewne, a Bruce mówił też o Time Machine. Balladki też nie będą chcieli odpuścić.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Czyli albo Legacy part 3 ze zmianami. Albo Senjutsu Tour coś na wzór TBOS. kotlety wiadomo zostają :DInnych opcji nie widzę.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Znając ich, to odkopią Wildest Dreams lub El Dorado. Ale mogą grać nawet połowę setu z Senjutsu, jeśli by odkurzyli jakieś ultra rarytasy, np. No More Lies, Be Quick or Be Dead, Tailgunner, 22 Acacia Avenue, The Reincarnation of Benjamin Breeg, z bardziej realistycznych może Remember Tomorrow, ehh pomarzyć można.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Aleksander i kropka. ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Jakie rarytasy? ;)

Jak będzie trasa Senjutsu to podmienią któregoś epika, może dwa (aby z nowej z 5 było), a do tego jakaś zamiana w stylu Wicker za Flight itp, wróci 23:58 i reszta z niedzielnego obiadu: Number, Fear, Trooper, RTTH...

A jakby miała być dalej LOTB (bez sensu trochę) to nie mam pomysłu jaki koncept by jej był. Teraz już trochę te światy się rozjeżdżają i set średnio się kupy trzyma. Raczej jakaś the best i wiadomo schabowe do wyboru i koloru. Zapewne ze zwróceniem uwagi na spokojniejsze tempa utworów.
Ostatnio zmieniony śr lip 27, 2022 12:24 am przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Sadek pisze: wt lip 26, 2022 11:19 pm Znając ich, to odkopią Wildest Dreams lub El Dorado.
Chryste nie.

Jeśli nie będzie całego Senjutsu, to spodziewam się The Clairvoyant, Wasted Years lub Heaven Can Wait i może jakieś Afraid To Shoot Strangers. I w sumie taki wybór byłby dla mnie w porządku. Poza tym powrót 23:58 i wymiana RTTH na Running Free/Sanctuary (marzeniem byłby finał w postaci Bring Your Daughter, ale to fantazja).

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

pz pisze: wt lip 26, 2022 6:55 pm Najtaniej wychodzi samochodem na 4/5 osób i powrót od razu, bo nie przepijasz majątku w warsie :D
Hahaha :D W piątek wyruszyliśmy do Warszawy o godz. 15 we 4 osoby i nie minęło pół godziny jak zdecydowaliśmy się zająć miejsca w wagonie nr 3 pendolino, czyli w Warsie :) W dobrym towarzystwie i jadąc w słusznym celu, to nawet ta Łomża wydawała się dobrze smakować! Wyjazd pociągiem bez zahaczenia o Wars się nie liczy. Chyba że w drodze powrotnej, bo w poniedziałek wracając z +1 już nie dałem rady konsumować w pociągu (zresztą byłem krótko po), tylko skręcałem się na wykupionym miejscu z bólami trzustkowymi :lol: 28 lub 29 piw, bo tylu się doliczyłem, w niewiele ponad 3 doby, to dla mnie było za wiele ;) Ale za to ile przy nich było fajnych rozmów - to druga sprawa - a tak naprawdę pierwszorzędna!

W sumie z tych wyjazdów najbardziej podoba mi się strona towarzysko-gastronomiczna, a najmniej czekanie przed koncertem. Osobiście, nawet dysponując czasem i zasobami $$$, nie znalazłbym w sobie tylu sił fizycznych i nieprzymuszonej woli, żeby jeździć od miasta do miasta z koncertu na koncert i koczować pod halami/stadionami, poświęcając wygodne noclegi i swobodę pokręcenia się po mieście z obowiązkową częścią konsumpcyjną w kulturalnych warunkach. Może kwestia wieku prawie 45, a może ogólnego zblazowania. Choć to drugie nie bardzo, bo jednak na myśl o ostatnich spotkaniach szczerze się uśmiecham, bo były bardzo fajne i podwójnie je teraz doceniam.

M.
Ostatnio zmieniony śr lip 27, 2022 12:27 am przez beaviso, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

gumbyy pisze: śr lip 27, 2022 12:23 am
A jakby miała być dalej LOTB (bez sensu trochę) to nie mam pomysłu jaki koncept by jej był. Teraz już trochę te światy się rozjeżdżają i set średnio się kupy trzyma.
Ale w sumie te światy się już rozjeżdżały w 2018. Przecież The Wicker Man był zupełnie oderwany od reszty. A w ramach LOTB mogą robić dosłownie wszystko i ciągnąć to przez kolejne 3 lata. To jest tak uniwersalna nazwa, że mogą nawet w całości zmienić scenografię i dalej byłaby to ta samą trasa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Pati pisze: wt lip 26, 2022 8:30 pm
Bon Dzosef pisze: wt lip 26, 2022 7:46 pm roznice wole wydać na zwiedzanie podczas tego dnia albo na kolejny gig xD .
Wymień wincyj hajsu na euro. 😁🙃
Ale urwał, ale to było dobre. Pati, przecież Dżosef napisał o wydaniu różnicy. Różnica w zaoszczędzonych kosztach podróży, czy różnica w przychodach w postaci osiągniętej nadwyżki - jedna i druga jak znalazł do wydania na kolejny gig LOL. Takie tam żarciki poza głównym wątkiem, oczywiście bez złośliwości, no ale :lol:

M.
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Lonerunner »

Schizoid pisze: śr lip 27, 2022 12:27 am
A jakby miała być dalej LOTB (bez sensu trochę) to nie mam pomysłu jaki koncept by jej był. Teraz już trochę te światy się rozjeżdżają i set średnio się kupy trzyma.
Ale w sumie te światy się już rozjeżdżały w 2018. Przecież The Wicker Man był zupełnie oderwany od reszty. A w ramach LOTB mogą robić dosłownie wszystko i ciągnąć to przez kolejne 3 lata. To jest tak uniwersalna nazwa, że mogą nawet w całości zmienić scenografię i dalej byłaby to ta samą trasa.
Dokładnie, Legacy to już nie tylko nazwa ale swego rodzaju marka.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ale w sumie te światy się już rozjeżdżały w 2018. Przecież The Wicker Man był zupełnie oderwany od reszty. A w ramach LOTB mogą robić dosłownie wszystko i ciągnąć to przez kolejne 3 lata.
Oderwany? Jak najbardziej wpisywał się w świat zwiazany z wiarą/wierzeniami przecież.

Jasne, że mogą bo to tylko nazwa i nic więcej.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ale jak Wicker Man był oderwany? Przecież to pierwszy „boss” i świat w grze, na podstawie której była stworzona otoczka trasy. Idąc tym tropem pięknie, że zagrali FTGGoG czy Revelations, które ciagle nam tak towarzyszą, ale baaaardzo brakowało Out of the Silent Planet.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Lonerunner pisze: wt lip 26, 2022 9:22 pm
Xardas2309 pisze: wt lip 26, 2022 6:59 pm
pz pisze: wt lip 26, 2022 6:55 pm No kasę bierzemy zazwyczaj z pracy :P Koszty są różne, zależy gdzie i jakim środkiem transportu. Najtaniej wychodzi samochodem na 4/5 osób i powrót od razu, bo nie przepijasz majątku w warsie :D

Maiden na tej trasie to już kończą Europę. Została Barcelona i Lizbona, więc w grę wchodzą tylko samoloty. No chyba, że Ameryka, ale to tym bardziej samolot. Od szukania tanich lotów specem jest Dzosef, ale on strasznie dużo czasu potrafi poświęcić na jakieś kombinowane dojazdy :)
Czyli najlepiej z kimś się styknac. Ja tam nie pije więc spoko :D
No widzę właśnie. Ciekawe co dalej będzie. Jaka trasa na 2023.
A może zdecydują się na kolejną odsłonę Legacy Tour obejmującą Azję, Oceanii, wybrane kraje w Ameryce Łacińskiej i festiwale w Europie? Zmienią parę kawałków w secie, zagrają dwa utwory więcej z Senjutsu i wszystko. Ta opcja może być całkiem realna. W trasę podczas której graliby ostatni album w całości nie wierzę.
Z tego co rozmawiam z crew to Azja pewna. Ale jaka trasa i set tego nie wiem
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Lonerunner »

Bon Dzosef pisze: śr lip 27, 2022 8:22 am
Lonerunner pisze: wt lip 26, 2022 9:22 pm
Xardas2309 pisze: wt lip 26, 2022 6:59 pm

Czyli najlepiej z kimś się styknac. Ja tam nie pije więc spoko :D
No widzę właśnie. Ciekawe co dalej będzie. Jaka trasa na 2023.
A może zdecydują się na kolejną odsłonę Legacy Tour obejmującą Azję, Oceanii, wybrane kraje w Ameryce Łacińskiej i festiwale w Europie? Zmienią parę kawałków w secie, zagrają dwa utwory więcej z Senjutsu i wszystko. Ta opcja może być całkiem realna. W trasę podczas której graliby ostatni album w całości nie wierzę.
Z tego co rozmawiam z crew to Azja pewna. Ale jaka trasa i set tego nie wiem
Tak myślałem, jak Azja to i Oceania na bank.
ODPOWIEDZ