Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Z innymi datami 
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam grafika zbyt ładna jak na nasz zespół my stawiamy na wariant oszczędnościowy i minimalistyczny
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam oświadczam że planujemy zagraćSardi z Batumi pisze: ↑wt sie 09, 2022 10:43 pmZagrają gadalem ze Stevem, zaraz tu wyda oświadczenie
You walk through the subway
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Niektórzy twierdzą, że to nie będzie trasa Senjutsu lecz kolejna przekrojówka. Niby Bruce coś napomknął o SiT jednak póki nie ogłoszą konkretnych dat i zapowiedzi, wszelkie spekulacje są daremne. AKIRANT Illustration twierdzi, iż podczas nadchodzących koncertów w obu Amerykach będzie ostatnia okazja aby zobaczyć Big Evil Eddiego. To jednoznacznie świadczyłoby, iż trasa LotB zakończy się wraz z koncertem na Florydzie. W 2023 wrócą z nowym tournee, pytanie z jakim?
Ze kończą LOTB to pewne bo ile mozna 
Zdziwiony będę jak oleją kompletnie trase SENJUTSU.
Ale sporo głosów słychać, ze jednak tak.
Moze wejdą z 2-3 kawałki i tyle.
Pewnie w planach zespołu sporo namieszała pandemia
Zdziwiony będę jak oleją kompletnie trase SENJUTSU.
Ale sporo głosów słychać, ze jednak tak.
Moze wejdą z 2-3 kawałki i tyle.
Pewnie w planach zespołu sporo namieszała pandemia
- blackcocker
- -#Moderator

Jeśli dzięki covidowi nie będzie trasy senjutsu to chyba zmienię o nim zdanie
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 5490
Metallica po wydaniu chujowej płyty zagrała na trasie zaraz po wydaniu tylko jeden kawałek z niej. Która to była i w którym roku? Chyba tak było ze St. Anger.
Maiden też się nie popisali nowym albumem. Otwieracz na ostatniej trasie to katastrofa. Dwa następne kawałki w wersji live można polubić, ale to za mało, żeby robić trasę opartą na albumie. To moje prywatne zdanie, ale podzielane przez wszystkich moich kumpli, którzy słuchają Maiden.
Prywatnie, życzeniowo wolałbym przekrojówkę z przewagą kawałków z zaniedbywanych albumów, no ale można se pomarzyć.
Maiden też się nie popisali nowym albumem. Otwieracz na ostatniej trasie to katastrofa. Dwa następne kawałki w wersji live można polubić, ale to za mało, żeby robić trasę opartą na albumie. To moje prywatne zdanie, ale podzielane przez wszystkich moich kumpli, którzy słuchają Maiden.
Prywatnie, życzeniowo wolałbym przekrojówkę z przewagą kawałków z zaniedbywanych albumów, no ale można se pomarzyć.
-
Xardas2309
- -#Invader

Mogą po prostu dać inny otwieracz a sejutsu wcisnąć gdzieś do środka
- blackcocker
- -#Moderator

Po co?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Jeśli tak będzie to będę mega rozczarowany bo lubię ten album. Poza tym będzie to pierwszy raz w historii IM żeby z nowości zagrali tylko 3 utwory.
Jeśli natomiast chodzi o przekrojówke to uważam to za poroniony pomysł. Mieliśmy trasy historyczne, Legacy, po cholere robić powtórkę z rozrywki.
Musieli by naprawdę przebudować set i uzupełnić go o utwory nie grane od co najmniej dekady a najlepiej dwóch.
Tak na dobrą sprawę żeby zrobili coś nowego to musieli by ruszyć z historyczną lata 1990-1998. Wszystko inne będzie niczym specjalnym.
Jeśli natomiast chodzi o przekrojówke to uważam to za poroniony pomysł. Mieliśmy trasy historyczne, Legacy, po cholere robić powtórkę z rozrywki.
Musieli by naprawdę przebudować set i uzupełnić go o utwory nie grane od co najmniej dekady a najlepiej dwóch.
Tak na dobrą sprawę żeby zrobili coś nowego to musieli by ruszyć z historyczną lata 1990-1998. Wszystko inne będzie niczym specjalnym.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Xardas2309
- -#Invader

Prawda jest taka że już raczej niczym nowym się nie popiszą. Chyba ze znajdą motyw. Był Egipt, był kosmos. Byli majowie. teraz japonia.
Nie wiem po co. To tylko moje spekulacje. Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz? Mogliby dać np więcej mgły tak żeby to był taki efekt ze wychodzą z mgły a Bruce np przebrany za cesarza japoni. Nie wiem jeszcze na czym ten kawałek jest oparty bo go nie studiowałem ale tylko spekuluje. Dodac troche teatrealności i byłby git.
Nie wiem po co. To tylko moje spekulacje. Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz? Mogliby dać np więcej mgły tak żeby to był taki efekt ze wychodzą z mgły a Bruce np przebrany za cesarza japoni. Nie wiem jeszcze na czym ten kawałek jest oparty bo go nie studiowałem ale tylko spekuluje. Dodac troche teatrealności i byłby git.
Wolałbym całe Senjutsu na żywo niż kolejną trasę z kotletami i łaskawie wrzuconym na odczepnego jakimś dawno nie granym kawałkiem typu Ghost Of The Navigator czy Moonchild.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Stratego dało by radę jako otwieracz a Senjutsu przesunąć na bis.
Jeśli będzie przekrojówka to na pewno niczym nowym się nie popiszą bo odświeża utwory sprzed kilku lat, dowalą zestaw dla Januszy i tyle, aczkolwiek chciałbym się mylić...
Ciekawi mnie też argument przeciw tej trasie. Płyta raczej dobrze się sprzedała,recenzje dobre, zespół jest z niej zadowolony więc o co kaman.
Jeśli będzie przekrojówka to na pewno niczym nowym się nie popiszą bo odświeża utwory sprzed kilku lat, dowalą zestaw dla Januszy i tyle, aczkolwiek chciałbym się mylić...
Ja również, płyta idealna nie jest ale przynajmniej byłby powiew świeżości.
Ciekawi mnie też argument przeciw tej trasie. Płyta raczej dobrze się sprzedała,recenzje dobre, zespół jest z niej zadowolony więc o co kaman.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Jakie utwory z Senjutsu sprawdziłyby się koncertowo? Stratego, The Writing on the Wall, Days of Future Past, Hell on Earth bo tytułowy tak nie bardzo... Od premiery albumu minęło sporo czasu a w 2023 to już będą dwa lata. Ja sądzę iż odwiedzą terytoria, które wypadły w 2020 - Azja, Oceania, trasa halowa w UK. Bardzo mnie ciekawi, jaka będzie tematyka trasy?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na koncertach był mega kontrast miedzy przyjęciem Senjutsu i Stratego. Tragiczny otwieracz, ale już na Stratego i WOTW ludzie spiewali.
Brak Hell on Earth na żywo to byłaby katastrofa
A trasa z motywem czasu to pewnie będzie takie drugie Legacy. Oby tylko bez numerow z Legacy typu 2MTM, Blood Brothers, RTTH i Aces.
Brak Hell on Earth na żywo to byłaby katastrofa
A trasa z motywem czasu to pewnie będzie takie drugie Legacy. Oby tylko bez numerow z Legacy typu 2MTM, Blood Brothers, RTTH i Aces.
Co to znaczy sprawdziły się koncertowo? Na stadiony może i materiał się nie nadaje, za to na hale jak najbardziej.Lonerunner pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:35 am Jakie utwory z Senjutsu sprawdziłyby się koncertowo? Stratego, The Writing on the Wall, Days of Future Past, Hell on Earth bo tytułowy tak nie bardzo... Od premiery albumu minęło sporo czasu a w 2023 to już będą dwa lata. Ja sądzę iż odwiedzą terytoria, które wypadły w 2020 - Azja, Oceania, trasa halowa w UK. Bardzo mnie ciekawi, jaka będzie tematyka trasy?
- blackcocker
- -#Moderator

Ja sobie tego paździerza nie wyobrażam w secie w ogóle. Wyobrażam sobie piękną trasę bez tych Sepukowych odchodów.Xardas2309 pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:23 am Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Pierre przelogujblackcocker pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:42 amJa sobie tego paździerza nie wyobrażam w secie w ogóle. Wyobrażam sobie piękną trasę bez tych Sepukowych odchodów.Xardas2309 pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:23 am Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz?
- blackcocker
- -#Moderator

Jestem fafik. Zapomniałeś?Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:43 amPierre przelogujblackcocker pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:42 amJa sobie tego paździerza nie wyobrażam w secie w ogóle. Wyobrażam sobie piękną trasę bez tych Sepukowych odchodów.Xardas2309 pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:23 am Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Czyli jaką?blackcocker pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:42 amJa sobie tego paździerza nie wyobrażam w secie w ogóle. Wyobrażam sobie piękną trasę bez tych Sepukowych odchodów.Xardas2309 pisze: ↑śr sie 10, 2022 10:23 am Wyobraża ktoś sobie the writing of the wall jako otwieracz?
Przecież oni trasami historycznymi i Legacy wykorzystali praktycznie całą pulę utworów którymi mogliby zaskoczyć. Została garstka kawałków nie granych od 3 dekad które zapewne nie zostaną już odkurzone bo zostało by to zrobione wcześniej (np Infinite Dreams czy Killers)
Chyba że liczysz na to że zagrają utwory nie grane nigdy na żywo.