Death On The Road - album live!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Death On The Road - album live!
i już po moim ideale... 
-
Deleted User 1499
Napewno na tej trasie nie bylo takich motywow jak scream for me czy jakisch zapowiedzi poniewaz jak juz wczesniej wspominalem mam booty z tej trasy i tam wyraznie bruce krzyczy scream for mr oraz zapowiada utwory.Własnie, zapowiada.Przed Dance of Death jest swietna zapowiedz ktore wycieli , mam nadzieje ze na kolejnych koncertowach nie powycinaja juz tego
Nadal nie mogę pojąć co im odbiło z tym wycinaniem..... :guns
Ilością "cut-ów" na DOTR postanowili zbalansować ilość "copy-paste'ów" na RIRsyzygy pisze:Nadal nie mogę pojąć co im odbiło z tym wycinaniem..... :guns
Aha... teraz mi się przypomniało.... po pierwszych przesłuchaniach RiR dziwiło mnie jak Bruce może krzyczeć hey!! do publiczności i zaraz jednocześnie potem śpiewać No, no we can't let them take anymore....beaviso pisze:Najlepiej słychać to na "Clansmanie" (No, no we can't let them take anymore
potem przestałem zwracać na to uwagę....
A w Fear tłumaczyłem sobię że bruce krzyknął YOU po to żeby publika robiła tylko podkład do jego wokalu..... ale byłem naiwny...
-
ropuch
aaa tam czepiacie sie spiewu Dick`a
jak dla mnie fajnie spiewal na DoD Tour (przynajmniej we Wrocku;) ). a na tegorocznej trasie - w Chorzowie gdzie bylem oraz w Sztokcholmie i podczas Rock am Ring (to na dvd widzialem) kolo spiewa zajebiscie dobrze. a co do wspomniaje plytki to powiem jak wyjdzie dvd, audio nie bede sobie glowy zawracal.
dziś kupiłem
Początkowo nie planowałem tego zakupu, chciałem czekać na DVD, ale aż tak cierpliwy nie jestem.
Brzmienie jest potężne i o niebo lepsze niż na RiR, to bez dwóch zdań. Jednak brakuje mi zapowiedzi, gadek z publiką i wreszcie samej publiki!!! Jest jej za mało
Na takim Donigton albo A real live... jest świetnie a tu..zrobili taki album studyjny z chórkami publiczności.
no i właśnie!! od początku czegoś mi brakowało! Gdzie Clansman?
Brzmienie jest potężne i o niebo lepsze niż na RiR, to bez dwóch zdań. Jednak brakuje mi zapowiedzi, gadek z publiką i wreszcie samej publiki!!! Jest jej za mało
no i właśnie!! od początku czegoś mi brakowało! Gdzie Clansman?
- Metalophil
- -#Moonchild

a może został w Katowicach a potem wyjechał do Szkocji?Czaro pisze:Gdzie Clansman?
Już wiem!!! Wycieli zapowiedzi i inne takie po to tylko żeby za pół roku wydać super mega expanded edition z powklejanymi tymi gadkami :guns
- real_alien
- -#Long distance runner

Co ciekawe, na "Iron Maiden" z Essentianls ta gadka JEST. :> Hiiiirz Edi!Szymon pisze:Z tego co jest wyciete w srodku utworow to na pewno pociety jest Iron Maiden. W oryginale po tym break'u co gra bas i perka Bruce (publika) krzyczy - Dortumnd Westhalle....Who do You want to see?? (Ediiiiiiiii) Who do You want to see?? (Ediiiiii) Who do You want to see?? ( EDIIIIIIIIIII ) i jazda![]()
super, no
w sumie szczegol - ale jednak....
Po pierwszym przesłuchaniu powiem, że jestem zadowolony. Nie powaliło mnie to na kolana, nie zachwyciło, ale jest dobre. Zobaczymy, co powiem po jeszcze kilku przesłuchaniach ;]
Za drugim przesłuchaniem już jest lepiej
Album zaczął mi się podobać od Brave prawie do samego końca
Stwierdzam żę Paschendale wymiata :solo
hmm to moze oznaczac, ze z DVD tez to wytna. Widocznie najpierw to bylo, potem zmienili koncepcje i postanowili wyciac. Z tym, ze wycinka z audio jest prostrza niz z wideo, bo trza ten obraz jakos ladnie zmontowac. Stad moze to opoznienie.?? A moze niereal_alien pisze:Co ciekawe, na "Iron Maiden" z Essentianls ta gadka JEST. :> Hiiiirz Edi!
moze z dvd nie wytna
w sumie tak jak bylo z koncertowka Kata- na plycie brak szóstek, a na wydanym pozniej dvd byly
wiec moze i tu dojda do wniosku by "realistycznosc" koncertowa zostawic w postaci tyc gadek 
w sumie tak jak bylo z koncertowka Kata- na plycie brak szóstek, a na wydanym pozniej dvd byly
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ja chcę reedycji Audio z wklejonymi tymi gadkami Bruca....
Przy odpowiednim nagłośnieniu jest bardzo żywiołowy i energiczny a do wyciętych gadek pewnie się każdy przyzwyczai
.
Liczę tylko, że na DVD one będą i generalnie będzie to taka właśnie extended version.
Nie będe go porównywać do poprzednich w sumie, ale przyadł mi do gustu po 1szym przesłuchaniu, więc potem moze być chyba tylko lepiej
.
Liczę tylko, że na DVD one będą i generalnie będzie to taka właśnie extended version.
Nie będe go porównywać do poprzednich w sumie, ale przyadł mi do gustu po 1szym przesłuchaniu, więc potem moze być chyba tylko lepiej
Może w DVD dodadzą te gadki. Na Rock in Rio audio też chyba nie ma np robienia sobie przez zespół zdjęcia z publiką.
Tak samo jak na audio przerwa miedzy Iron Maiden a The number of the beast trwa jakies 20 sekund. Trzeba pamietac ze mimo wszystko na DVD nie znalazla sie gadka sprzed Dream of mirrors czy Britney fuckin Spears.
A jesli chodzi o skopiowane wokalu Brucea to zapewne zrobiono to dlatego bo publika byla za cicho i w niektorych miejscach powstawalyby dziwne luki, szczegolnie na DVD.
A jesli chodzi o skopiowane wokalu Brucea to zapewne zrobiono to dlatego bo publika byla za cicho i w niektorych miejscach powstawalyby dziwne luki, szczegolnie na DVD.
Can The End Be At Hand?
- real_alien
- -#Long distance runner

Ale czy nie lepiej gdyby w tych fragmentach pogłośniono publikę?