Avenged Sevenfold

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Avenged Sevenfold

Post autor: nugz »

Same opłacone szmatławce :)
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Mike Portnoy chwali nowy album na swoim fb, już jutro się przekonam, ale myślę, że będzie to dla mnie płyta roku. O nich się nie muszę martwić, nie to co o te średnie DT, Metallike czy słabe Maiden.
nugz
SMERF MARUDA

Jeśli już zakładasz płytę roku, to Twoja fanbojka nie pozwoli na zupełnie szczerą opinię;)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Scarred pisze: ndz cze 04, 2023 11:57 am Mike Portnoy chwali nowy album na swoim fb, już jutro się przekonam, ale myślę, że będzie to dla mnie płyta roku. O nich się nie muszę martwić, nie to co o te średnie DT, Metallike czy słabe Maiden.
A słyszałeś może o takim szalonym koncepcie, że jest na świecie więcej, niż 4 zespoły? ;)
Forum internetowe to poważna sprawa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Żelazny pisze: ndz cze 04, 2023 12:37 pm
Scarred pisze: ndz cze 04, 2023 11:57 am Mike Portnoy chwali nowy album na swoim fb, już jutro się przekonam, ale myślę, że będzie to dla mnie płyta roku. O nich się nie muszę martwić, nie to co o te średnie DT, Metallike czy słabe Maiden.
A słyszałeś może o takim szalonym koncepcie, że jest na świecie więcej, niż 4 zespoły? ;)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8107

Żelazny pisze: ndz cze 04, 2023 12:37 pm
No znam więcej niż 4 zespoły, ale wymieniłem kilka z moich najlepszych, Pink Floyd, Rush, Genesis już nic nowego nie nagrają. :B
Deleted User 8107

No i jestem po pierwszym odsłuchu, co tu się odjebalo to jakiś kosmos. Dostałem to czego oczekiwałem a nawet więcej, czuć inspiracje: Muzyka klasyczna, latami 30-40, Mike Patton, DT, Cynic, Shawn Lane, Daft Punk, David Bowie itd. Jestem bardzo przekonany, nie jest to chyba ich najlepsza płyta, ale myślę, żę spokojnie do top 50 plyt wszech czasów wejdzie. Tak się gra muzykę w 21 wieku, bezsprzecznie dla mnie płyta roku.

A Pała stoi :)

Edit:

Bałem się o wokal Shadsa, ale jest zajebiście, bardzo emocjonalny śpiew (mój ukochany wokal mlodego pokolenia) reszta zespołu spoko, produkcja mega. Cosmic mi się najbardziej podoba (jak na razie) Syn to uzdolniony pianista. Widać, że brali narkotyki (przynajmniej Syn i Shads) ale nie wiem jakie, czuć wpływy. Niezła faza jest tutaj.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Przecież płytą roku miał być Portnoy. Invader, gubisz się w tym co piszesz :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8107

Dobrez wiesz, ze on miał na myśli nowy album A7X :P

Po kolejny odsłuchu, do top 50 chyba raczej nie wejdzie. Ale jest dobrze, może na razie mi się tak podoba, bo byłem wyposzczony, ale zobaczymy jak przetrwa próbę czasu xD
nugz
SMERF MARUDA

Parówka w dłoń i odpalaj 3 spina :)
Deleted User 8107

No a jak, to mi się podoba, że oni nie zostali więźniami własnego stylu. Ta płyta serio może być ich love or hate, coś jak St. Anger, szkoda, ze Meta nie poszła w tym kierunku tylko wróciła do korzeni. Death Magnetic jeszcze spoko, ale pozostałe 2 to za dużo. Podobny zarzut mam do DT, którzy zjadają już własny ogon od dawna. No, ale nie można mieć wszystkiego.

Dla mnie A7X to najlepszy zespół 21 wieku, nie sprzedają fanom gówna.
nugz
SMERF MARUDA

Uważam A7X za b.dobry band z b.dobrymi muzykami. Nie wiem, kto tam głównie widnieje w creditsach, ale Syn jest bestią :)
Deleted User 8107

Teksty pisze przeważnie wokalista (ale nie zawsze) muzykę piszą często wszyscy. Syn na nowej płycie gra na :

lead guitar (1–10), production, orchestration, piano (1–3, 5, 6, 8, 9, 11), Mellotron (1, 6), flute (1), Rhodes piano (2, 5, 10), Wurlitzer organ (2), synthesizer (6, 7, 10), Hammond organ, harmonica (6)
Deleted User 8107

Czas na moje pierwsze oceny:

1. Game Over - 8,5/10
2. Mattel - 8,5/10
3. Nobody - 8,5/10
4. We Love You - 8,5/10
5. Cosmic - 10/10
6. Beautiful Morning - 8,5/10
7. Easier - 8,5/10
8. G - 8,5/10
9. (O)rdinary - 8,5/10
10. (D)eath - 9,5/10 (żeby tylko zagrali na żywo, histeria fanek, mnie też coś skapnie (dosłownie))
11. Life Is but a Dream... - 7,5/10

Ocena końcowa - 8,63/10 i 4 miejsce wśród ich płyt, a niech ma, a co tam xD

Wchodzi do mojego top 50 płyt wszech czasów
nugz
SMERF MARUDA

Ultra-szybka recka, nie lubię tak :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Płyta wisi tydzień i już top 50? No nieźle :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8107

Srogie grzyby są na tej płycie, może się średnia zmieni o 0.20 w jedną czy drugą stronę, ale to wystarczyło żeby wlazło do top 50 :)

Nugz posłuchaj jak chcesz, polecam Ci. Syn Cie nie zawiedzie :D
Awatar użytkownika
AngryAgain
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: AngryAgain »

Bardzo inna płyta od wszystkiego co do tej pory zrobili. Czuć że jest to naturalny następca The Stage, ale jednocześnie zupełnie inny. Jak sam zespół podkreśla w wywiad każde słowo, każdy dźwięk, każdy użyty efekt ma swój cel i nie jest przypadkowy. Czuć włożony czas i pracę w ten album. Cosmic, Nobody i Game Over zdecydowanie moimi faworytami, ale i tak jeszcze nie osłuchałem jej na tyle dobrze, żeby w pełni docenić ten koncept. Czy jest to ich najlepsza płyta? Dla mnie osobiście chyba nie, działa u mnie sentyment za A7X sprzed 10-15 lat, ale doceniam fakt że wciąż poszukują, zmieniają, kombinują a każda kolejna płyta okazuje się czymś niespodziewanym.

Nie zdążyłem się jeszcze przywitać na forum, a więc cześć wszystkim :pijak:
nugz
SMERF MARUDA

Elo!

Wierzę w ciekawą zmianę, mają "popiery" na granie. Póki co nie mam nawet okazji spokojniej posłuchać, czegokolwiek....
Deleted User 8107

Ranking płyt:

8. Debiut
7. King
3. WTF
2. A7X