najbardziej "przereklamowany" album Maiden

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

??

Iron Maiden
3
1%
Killers
5
2%
The Number Of The Beast
29
12%
Piece Of Mind
10
4%
Powerslave
21
9%
Somewhere In Time
7
3%
Seventh Son Of A Seventh Son
19
8%
No Prayer For The Dying
6
2%
Fear Of The Dark
70
29%
The X Factor
6
2%
Virtual XI
12
5%
Brave New World
28
11%
Dance Of Death
28
11%

Liczba głosów: 244

DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: najbardziej "przereklamowany" album Maiden

Post autor: DeaDe »

ja sprzedałem pierwsze wydanie SSOASS, bo grało mi za cicho.

kupiłem remastera i to samo :x
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Vlad Tepes pisze:DOD. Przed wydaniem płyty masa huku ... itd. A płyta bardzo przeciętna.
Po wydaniu była jeszcze większa masa huku... Pamiętam jak dziś jak kilka osób po pierwszym przesłuchaniu darło się wniebogłosy że to najlepsza płyta Maiden w historii :lol: O oszołomy... Dla mnie osobiście najsłabsza niestety płyta... Nie mogę się doczekać nowej płyty, bardziej rockowej, a taką muzykę Dziewicy najbardziej lubię...
Oczywiście mój głos oddaję na DoD
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Moj glos na FOTD. (jedna z najslabszych w dorobku maiden, a niektorzy wliczaja ja do kanonu)

Dod? Powerslave ? Albumy bedace zdecydowanie w czolowce !!

7th son? Najlepszy album z Golden Years, jeden z najlepszych w calej historii ! :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dziku pisze:Moj glos na FOTD. (jedna z najslabszych w dorobku maiden, a niektorzy wliczaja ja do kanonu)

Dod? Powerslave ? Albumy bedace zdecydowanie w czolowce !!

7th son? Najlepszy album z Golden Years, jeden z najlepszych w calej historii ! :D
O Ile nie najlepszy :wink:
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

Fear Of The Dark.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Dziku pisze:a niektorzy wliczaja ja do kanonu
Ehe :D Na przykład ja :rocx
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Invader pisze:O Ile nie najlepszy
Nie.
Artur pisze:Na przykład ja
Ja też :mrgreen:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Fear pisze:Nie.
Tak :twisted:
Fear pisze:Ja też
No, tutaj jak widać się zgadzamy :rocx
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Artur pisze:Tak
Nie 8)
Artur pisze:No, tutaj jak widać się zgadzamy :rocx
Jak widać :D

Ale ja się dziwie i nie wiem co Wy widzicie takie dobrego na płycie SSOASS, że uznajecie ją za najlepszą :roll: Bo co? Bo tak mówią? Mnie te kompozycje na kolana nie powalają, ale na BNW tak.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Fear pisze:Ale ja się dziwie i nie wiem co Wy widzicie takie dobrego na płycie SSOASS, że uznajecie ją za najlepszą Bo co? Bo tak mówią? Mnie te kompozycje na kolana nie powalają, ale na BNW tak.
Wiesz, gdybyśmy rozmawiali tak ok. 2-3 lat temu, to bym pewnie przychylał się do Twojej opinii, bo byłem poniekąd rozczarowany tym albumem po jego zakupie(chyba 2001 r.) i długo się nawet tej opinii trzymałem... Tzn. miałem go za bardzo dobry krążek, ale czegoś mi brakowało, sam nie wiem czego, nie nazwałbym go wtedy najlepszym... Ale przy jakimś przesłuchaniu mnie jakby olśniło i po prostu stwierdziłem, że ten album jest powalający i dziś nie mam żadnych wątpliwości, że jest Arcydziełem(IMO, rzecz jasna :mrgreen: )... Uważam też z tego powodu, że jest to chyba najtrudniejszy i najambitniejszy materiał Ironów, złożony, chwilami naprawdę progresywny, po prostu wspaniały... Poza tym jego siła tkwi też według mnie w tym, że jest taką skończoną całością...
Nie stawiam go ponad wszystkimi innymi, ale uważam, że to jedna z najlepszych płyt jakie Ci panowie spłodzili. Dla mnie taką wielką 5-tką są:
:arrow: "Brave New World"
:arrow: "Seventh Son Of A Seventh Son"
:arrow: "Piece Of Mind"
:arrow: "The Number Of The Beast"
:arrow: "Fear Of The Dark"
Tej opinii trzymam się już bardzo długo i wątpię by uległa zmianie, aczkolwiek mógłbym jeszcze dodać fantastyczny "Somewhere In Time", "The X Factor" oraz "Iron Maiden", które stawiam naprawdę minimalnie niżej...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a widzisz to mamy na odwrót ;) tzn ja na początku zachwycałem się seventh sonem. podobało mi się to że jest taką całością. ale potem było inaczej. najpierw przestałem lubic kawałki typu utworu tylułowego a potem stwierdziłem że Can i play... jest irytujący. potem doszedłem do wniosku że Clairvoyant bawi tylko przez pierwszą minutę a potem jest już w kólko to samo i nudzi. Prophecy jest średni - to wiedziałem od początku. na koniec przyszło zwątpienie w The Evil That Man Do. słyszałem go wszędzie - Donington, A Real, Rock In Rio i mi się przejadł zwyczajnie. tylko w tym wypadku nie wróciłem do niego po czasie bo jak próbowałem to mnie odepchnęło ;) jakoś już nie przepadam za nim. zostały Moonchild, Infinite Dreams i Only The Good Die Young które do dziś uwielbiam ale dla 3 utworów nie chce mi się słuchać całej płyty (zwłąszcza że stanowią początek i koniec ;) )
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Artur pisze:"Brave New World"
"Seventh Son Of A Seventh Son"
"Piece Of Mind"
"The Number Of The Beast"
"Fear Of The Dark"
No, to ja mam bardzo poodobnie :) Na 1 miejscu BNW, bo chyba już nic nie przebije tego geniuszu, na 2 SSOASS, mniej więcej na równi z DoD (chyba dlatego, że poznałem ten album jako jeden z pierwszych), potem PoM, dalej TNOTB i FOTD, choć wielu po nim jedzie....czyli pierwsza 5 tak jak u Ciebie, z tym wyjątkiem, że dodałbym tu jeszcze Dance :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Mnie się chyba "Seventh Son Of A Seventh Son" nigdy nie przeje , serio :D Uwielbiam ten album, dla mnie jest jednym z najwspanialszych albumów jakie kiedykolwiek słyszałem, i ma u mnie dodatkowe punkty właśnie za to, że musiałem do niego tak jakby dojrzeć.... "The Clairvoyant" zawsze bardzo lubiłem, natomiast "The Prophecy" jest dla mnie wręcz fantastyczny.
Wrathchild_88 pisze:No, to ja mam bardzo poodobnie Na 1 miejscu BNW, bo chyba już nic nie przebije tego geniuszu, na 2 SSOASS, mniej więcej na równi z DoD (chyba dlatego, że poznałem ten album jako jeden z pierwszych), potem PoM, dalej TNOTB i FOTD, choć wielu po nim jedzie....czyli pierwsza 5 tak jak u Ciebie, z tym wyjątkiem, że dodałbym tu jeszcze Dance
"Dance Of Death".... muszę wrócić do tego albumu, bo mimo, że mnie szczerze powiedziawszy nigdy nie powalił, to lubiłem go słuchać i uważam za bardzo dobry krążek, acz nie dorównujący w/w.... Szczerze to podobają mi się wszystkie utwory, nawet ten znienawidzony "Wildest Dreams"(aczkolwiek za coś świetnego tego nie uważam), ale jakoś tak po prostu nie powaliło mnie to tak jak to zrobił choćby "Brave New World".
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Fear of The Dark. Neiktórzy się zachwycają numerem tytułowym nie znając reszty albumu a potem twierdzą ,żę jest on najlepszy :solo
Awatar użytkownika
Mr Outlaw
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Mr Outlaw »

fear taki troche sztuczny, chlopaki pragneli "wrocic do korzeni" co im wyszlo jak ktores z kolei odgrzewanie schabowego - kotlet zamienil sie w podeszwe i stracil smak, przez co nawet pod wodke ledwo wchodzil. i jeszcze na dodatek 2 trasy Fear OF The Dark Tour i Real Live Tour (jakby niespojrzec to jest kontynuacja poprzedniej trasy)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

O chyba będę pierwszy - ja głosuję na Somewhere In Time. Gniot. I kropka.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

dla mnie najbardziej przereklamowany jest brave new world

fear of the dark-dla mnie jeden z najlepszych albumów maiden, ale on ma chyba tyle samo zwolenników co przeciwników
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

herki pisze:O chyba będę pierwszy - ja głosuję na Somewhere In Time. Gniot. I kropka.
Nie podoba ci się, bo to nie jest rzeźnia :D . Dobrze, że jesteś jedną z pierwszych osób na forum, które go nie lubią, bo nikt mi nie wierzył, że są osoby, które nie lubią/nienawidzą SIT.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a co maiden nagrali choćby jedną rzeźnie ? :P a ja tam akurat nie widzę w tym nic dziwnego zę Somewhere pewnej grupie fanów może sie nie podobać. w moich oczach ratują go kompozycje takie jak opener i od runnera w góre. ale ogólnie nie lubię takiego brzmienia (w sensie muzyki a nie produkcji)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:w moich oczach ratują go kompozycje takie jak
W moich żadne go nie ratują, bo nie muszą :twisted:
ODPOWIEDZ