mi ciotka kupiła na kasecie kill em al i st anger... zebym se słuchal bo nad morze mielismy jechać... a discmany to wtedy mało kto miał ... i kill działa a st anger rozwalonyNomad pisze:.jak z większością moich kaset mój magentofon zrobił z nich farfocle,hehe.
Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Megadeth
No to miałeś szczęscie, że nie na odwrót

- Elevatorman
- -#Clansman

tak myślałem że to powiesz..
ja tam lubie St.Anger coraz bardziej Ale EOT
-
obserwator
- -#Long distance runner

kurde, czy mi się zdaje czy to fragment jakiegoś nowego kawałka megadeth
http://www.gigantour.com/ecard/
poczekajcie aż wam się to załaduje, będzie leciało w tle po prostu
http://www.gigantour.com/ecard/
poczekajcie aż wam się to załaduje, będzie leciało w tle po prostu
mtszły
Hehe, teraz to dopiero zauważyłem

obserwator pisze:nno ten utwór ma potężną moc, ale jak dla mnie jest dużo lepszych wałkówElevatorma pisze:holy wars nic nie przebije
No to chyba jednak nie tak dużo Obserwatorzeobserwator pisze:w sumie jak na chwile obecną to u mnie wygląda to mniej więcej tak:
1.symphony of destruction (chyba zawsze i wszędzie)
2.ashes in your mouth
3.holy wars...
4.train of consequences
5.in my darkest hour
Ej no co Ty. To jest przecież utwór z "The System Has Failed" - "Blackmail The Universe" - konkretnie to fragment w 1 minucie i 30 sekundzie.obserwator pisze:kurde, czy mi się zdaje czy to fragment jakiegoś nowego kawałka megadeth
- Elevatorman
- -#Clansman

no mi tez sie zdawało że skads to znam...Artur pisze:obserwator napisał:
kurde, czy mi się zdaje czy to fragment jakiegoś nowego kawałka megadeth
Ej no co Ty. To jest przecież utwór z "The System Has Failed" - "Blackmail The Universe" - konkretnie to fragment w 1 minucie i 30 sekundzie. Wink
-
obserwator
- -#Long distance runner

hehe, patrz złapałeś mnie, ale to pewnie przez to, że ten utwór ze 2 razy cały przesłuchałem i to już dawno temu, nie spodobał mi się i tak o nim zapomniałemArtur pisze:Ej no co Ty. To jest przecież utwór z "The System Has Failed" - "Blackmail The Universe" - konkretnie to fragment w 1 minucie i 30 sekundzie.
napisałem tylko 5 bo nomad też podał tylko 5, ale póki co to tych kawałków najczęściej ostatnio słucham i to jest taka narazie moja najmocniejsza 5, też podaj swojąArtur pisze:No to chyba jednak nie tak dużo Obserwatorze
a tak to bym musiał bardzo długi ranking zrobić
mtszły
Serio Ci się nie podobał ??obserwator pisze:hehe, patrz złapałeś mnie, ale to pewnie przez to, że ten utwór ze 2 razy cały przesłuchałem i to już dawno temu, nie spodobał mi się i tak o nim zapomniałem
Hehe, ciężko będzieobserwator pisze:też podaj swoją
1. "Tornado Of Souls"
2. "Symphony Of Destruction"
3. "My Last Words"
4. "Holy Wars"
5. "Architecture Of Aggression"/"Hangar 18"
coś się wykombinowało
-
obserwator
- -#Long distance runner

no też to zauważyłem, ty jednak wolisz chyba bardziej te czasy thrashowe, ale to bardzo fajnie oczywiścieArtur pisze:No ale my mamy nieco inne gusta jeśli idzie o Megadeth
dla mnie właśnie ten album jest trochę dziwny, bo niektóre kawałki mnie porwały a o niektórych "zapomniałem"Artur pisze:Serio Ci się nie podobał ??
uwielbiam np. "die dead enough", "kick the chair", "the scorpion", "tears in a vial", "back in the day" (a to już poezja jak dla mnie, wymiataka totalny i jak dla mnie świetne bębny w tym wałku są), "something that im not", "shadow of deth" a reszta mi tak jakoś średnio wchodzi", ale ogólnie albyum robi bardzo dobre wrażenie
całkiem ciekawe te twoje "top 5"
mtszły
A dziękujęobserwator pisze:całkiem ciekawe te twoje "top 5"
No ja lubię w zasadzie wszystko co słyszałem(o czym swiadczą jakże wysokie ocenyobserwator pisze:no też to zauważyłem, ty jednak wolisz chyba bardziej te czasy thrashowe, ale to bardzo fajnie oczywiście
No jeśli chodzi o mnie to dla mnie ten album jest cholernie równy - nie ma dla mnie na nim genailnych utworow, ale wszystkie są IMO świetne albo bardzo dobre. A te, które wymieniłeś lubię bardzo, najmniej jednak chyba "Something I'm Not".obserwator pisze:dla mnie właśnie ten album jest trochę dziwny, bo niektóre kawałki mnie porwały a o niektórych "zapomniałem"
uwielbiam np. "die dead enough", "kick the chair", "the scorpion", "tears in a vial", "back in the day" (a to już poezja jak dla mnie, wymiataka totalny i jak dla mnie świetne bębny w tym wałku są), "something that im not", "shadow of deth" a reszta mi tak jakoś średnio wchodzi", ale ogólnie albyum robi bardzo dobre wrażenie
Ostatnio zmieniony ndz sie 06, 2006 1:25 am przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
-
obserwator
- -#Long distance runner

(no i jeszcze dokładnie te "the world needs a hero")Artur pisze:Może jeśli poznam "Crytptic Writings" to jeszcze bardziej mi się to oblicze Megadeth spodoba
no tu może być różnie, bo ten album ma chyba tyle samo zwolenników co przeciwników
jak dla mnie jest bardzo dobry, równie melodyjny jak "youthanasia" ale lżejszy, choć może gdyby inaczej zmixowano ten album zabrzmiałby ciężej
wogóle na tym albumie znajdują się teksty, które powstały w różnych latach, nie wszystkie ale wiem, że jest kilka takich to taka ciekawostka była)
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

jakby ktoś chciał to jest do kupienia za grosze praktycznie "the world needs a hero" w tekturce z plakacikiem i do tego w folii jeszcze
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=119757870
25 zł, w sklepie trza wyrzygać aż 60 zł
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=119757870
25 zł, w sklepie trza wyrzygać aż 60 zł
mtszły
- Elevatorman
- -#Clansman

hmm zastanawiam się czy nie kupić...
-
obserwator
- -#Long distance runner

kupuj, kupuj bo album bardzo dobry i jeszcze we wspaniałej cenieElevatorman pisze:hmm zastanawiam się czy nie kupić...
mtszły
Tylko się zastanawiam czemu tak tanio.
-
obserwator
- -#Long distance runner

no właśnie też się trochę zdziwiłem, ale co tam, jak ktoś ma kasę polecam łykać bo nie często się taka okazja zdarzaM@ti pisze:Tylko się zastanawiam czemu tak tanio.
mtszły
To czemu Ty nie kupisz?obserwator pisze:no właśnie też się trochę zdziwiłem, ale co tam, jak ktoś ma kasę polecam łykać bo nie często się taka okazja zdarza
-
obserwator
- -#Long distance runner

dokładnie tak, mam już całą dyskografię na szczęście i się bardzo cieszę z jej posiadania choć pierwszej płyty wogóle nie słucham, ale jako że uwielbiam ten zespół to też zakupiłemM@ti pisze:Wiem wiem pewnie już masz
mtszły
Sentyment.obserwator pisze:choć pierwszej płyty wogóle nie słucham, ale jako że uwielbiam ten zespół to też zakupiłem
-
obserwator
- -#Long distance runner

no można to tak określić
tak wogóle to świetnie by było gdyby gigantour zachaczyło o polskę, chciałbym zobaczyć megadeth na żywo i tak jak artur pisał, myślę że by kilka tysięcy osób wpadło, nawet bym powiedział że gdyby dobrze pomysleć z organizacją to jakieś 20-30 tysięcy
tak wogóle to świetnie by było gdyby gigantour zachaczyło o polskę, chciałbym zobaczyć megadeth na żywo i tak jak artur pisał, myślę że by kilka tysięcy osób wpadło, nawet bym powiedział że gdyby dobrze pomysleć z organizacją to jakieś 20-30 tysięcy
mtszły