piosenki, do których nie możecie się przekonać

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać

Post autor: BartSmith »

Thunder, nie mów, że taki IE jest gorszy niż The Assassin... :shock: :wink: No, ale to Twoje poglądy.
Awatar użytkownika
Byku
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Byku »

Kratos pisze:
Byku pisze:Ja generalnie nie mogę sie przekonać do X factor-a, w ogóle to Blaze-a nie lubie za bardzo :?
Ja też nie przepadam za Blazem, ale X-Factor jest naprawdę niezły! Ten album jest po prostu inny i trzeba mu dać trochę czasu! Moim zdaniem gdyby na wokalu był Bruce mieli byśmy jeden z najlepszych albumów Maiden... z drógiej strony gdyby to on śpiewał to nie mieli byśmy X-Factora :D
No X-Factor-a znam dobrze, ma fajne riffy, ale jak słysze Blaze-a to mi sie odechciewa, tylko on mi nie pasuje, a teksty są świetne na X-Factor-rze
UP THE IRONS ! ! !
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Byku pisze:No X-Factor-a znam dobrze, ma fajne riffy, ale jak słysze Blaze-a to mi sie odechciewa, tylko on mi nie pasuje, a teksty są świetne na X-Factor-rze
Mnie natomiast jego "tajemniczy" wokal pasuje do do tych albomów. I choć Bruce śpiewa lepiej te utwory , to jednak dobrze, Blaze zaznaczył się na tym albumie. Oczywiście nie mówię o wszystkoch kompozycjach, ale nie wszystkie są takie złe jakby się zagłębić :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

BartSmith pisze:Thunder, nie mów, że taki IE jest gorszy niż The Assassin... :shock: :wink: No, ale to Twoje poglądy.
no Assasin jeszcze mi jakoś włazi, refren jest jeszcze w miare fajny i solówka, zaś Innocent Exile mnie niczym nie potrafi przyciągnąć
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

A u mnie jest całkowicie odwrotnie :) Nie dość, że świetna solówka Adriana w IE, to na dodatek świetna zmiana rytmu w połowie. Utwór może nie jest jakiś super, ale bardzo fajnie się go słucha. A od The Assassin odrzuca mnie właśnie refren - "better watch out" kojarzy mi się z bokserami i ogólnie penerkami. Jak nie polubię to w zęby :P Solówki są w miarę, szczególnie Janick'a.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Paschendale. Za diabla nie czuje w tym utworze jego rzekomej wielkosci. Dluzy sie i dluzy nic tam sie nie dzieje
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

ja osobiście nie przepadam za No More Lies. Ten utwór mnie poprostu nudzi! myslałem ,że jak parę razy się w niego dokładniej wsłucham to mi przejdzie, a jednak nie...
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

Qba666 pisze:Paschendale. Za diabla nie czuje w tym utworze jego rzekomej wielkosci. Dluzy sie i dluzy nic tam sie nie dzieje
no ja to samo..jakos mi nie podchodzi..moze sie kiedys to zmieni....
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

Abstract pisze:ja osobiście nie przepadam za No More Lies. Ten utwór mnie poprostu nudzi! myslałem ,że jak parę razy się w niego dokładniej wsłucham to mi przejdzie, a jednak nie...
no ja też tak mam z tym utworem i z większością płyty...

a paschendale dobry jest wdłg. mnie
mtszły
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

A dla mnie No More Lies,to świetny utwór, na koncertach daje niesamowitego kopa, a intro jest świetne, poza tym solówki to pierwsza klasa, fakt,jest może ten utwór taki nagrany jakby z marszu, mechaniczny wręcz, ale co tam. Dobrze sie go słucha.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ja slucham maiden od 7 lat. Mam teraz lat 19. I wiecie co Wam powiem? Wiem, że o gustach sie nie dyskutuje, tylko zastanawiam sie, czy wy sie nazywacie fanami Iron Maiden dla zasady? Że tak wypada? Że to taka super kapela?

Przecież jak ktoś pisze, że nie slucha pierwszych dwoch plyt (jakby ktos nie wiedzial, Iron maiden i killers) to jaki on fan? Przeciez to sa najwieksze wykopy... z tamtych plyt to slucham wszystko, bo to jest 300% najbardziej wyczadowego Iron Maiden jaki byl. Nastepnie z "The Number of the beast" wszystko, genialne kawalki. "Piece of mind" i "Powerslave" to giganty. A "Somewhere in time" "7th son" czy "No prayer for..." to sa kulty. Nie podchodza mi jedynie z calej dyskografii moze z 3 kawalki i jedna plyta: "Virtual XI". Dla mnie to najwieksza kicha... za to kompletne przeciwienstwo to "The X Factor" i krew mnie zalewa jak ktos pisze glupoty na ten album. A nowe irony? hm.. powiem tak, w wersjach live slucham czesciej, w 5.1 DTS naprawde daja odczuc na szybach w pokoju... "Paschendale", "Dance of death" to sa piekne rzeczy ale na dvd. Na cd też ale wiadomo, efekty mniejsze. Jedynie kawalki takie jak: "No more lies", "Blood Brothers" to dla mnie takie se. Ale dla mnie Iron miazdzy i jest najlepszy a slucham naprawde duuuuzo muzyki... nie bede pisal, ale jak ktos zechce to napisze.

UP THE IRONS !!
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Post autor: Sortis »

nie widze zwiazku. To ze sluchasz Ironkow 9 lat robi Cie lepszym od kogos ktos slucha ich powiedzmy dwa lata? Pozatym muzyuki slucha sie dla przyjemnosci. Jezeli komus nei podoba sie jakis kawalek to mowienie mu ze nie jest fanem bo go nei lubi to po prostu dziecinada. Pozdrawiam

P.S mi tez najbardziej podobaja sie pierwsze albumy :D, na playerze caly czas siedzi np. Killers, Murders in the Rue Morgue, Heaven can wait (BOSKIE) i Wasted Years :D
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

doszedłem do wniosku ze nie przepadam za większością utworów z Virtuala i Factora.. musze zacząć słchać zeby sie przekonać :lol:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

widman pisze:Przecież jak ktoś pisze, że nie slucha pierwszych dwoch plyt (jakby ktos nie wiedzial, Iron maiden i killers) to jaki on fan?
Ja nie słucham tych płyt bo mnie wokal denerwuje! Kawałki z tych płyt są genialne ale słucham tylko wersji Live z Brucem! Czy to że pomijam te dwa albumy sprawia, że nie jestem fanem Maiden? Ciekawe :shock:
widman pisze:Ja slucham maiden od 7 lat.
Ja słucham od BNW czyli 6, ale czy jak ktoś słucha powiedzmy 2 to jest gorszy?
widman pisze:Przeciez to sa najwieksze wykopy... z tamtych plyt to slucham wszystko, bo to jest 300% najbardziej wyczadowego Iron Maiden jaki byl.
Jak sam wspomniałeś w swoich wypocinach o gustach się niedyskutuje
:roll:
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kratos pisze:Ja nie słucham tych płyt bo mnie wokal denerwuje! Kawałki z tych płyt są genialne ale słucham tylko wersji Live z Brucem!
no ja mam podobnie. uwazam ze plyty sa swietne ale nie lubie glosu Di Anno i nie polubie.Kazdy wlubi cos mniej lub wiecej,ale to jest indywidualna sprawa kazdego i tyle. I kazdy ma swe mniej ulubione lub bardzie utwory.Ja juz pisałam,ze nie przepadam za Paschendale .
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Opra_M pisze:Ja juz pisałam,ze nie przepadam za Paschendale .
O stary to grzech :wink: Widman zaraz stwierdzi, że nie możesz się podawać za fana Maiden :D
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

ja tam głos di anno lubie ale nie blaze..... chociaz man on the edge i futureal lubie posłuchać...czasem :wink:
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kratos pisze:O stary to grzech
jesli juz to stara:P :lol:
Elevatorman pisze:ja tam głos di anno lubie ale nie blaze.....
juz wole blaza,ale widzicie kazdy ma inny gust i racje wiec sie nie przkona nikogo to tego. Dobrze,ze przynajmniej wszysc y lubimy ironow :lol: :laugh
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

heh no i i ogólnie im i killers bardziej mi podchodza niz x factor i virtual
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ja mam wrażenie że wy sie chyba jakos nie znacie i chyba polowa z was to pozerzy :D
ODPOWIEDZ