ja osobiście najbardziej nie moge się przekonać do "22 acacia avenue" i "gangland"
piosenki, do których nie możecie się przekonać
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

piosenki, do których nie możecie się przekonać
od razu zaznaczam że nie jest to temat równoznaczny z "najgorsza piosenka" - chodzi mi o piosenki, które uważacie za dobre, ale jakoś nie możecie się do nich "przekonać" i często je przełączacie
ja osobiście najbardziej nie moge się przekonać do "22 acacia avenue" i "gangland"
Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać
Nie mogę zarazem przełączać piosenki i uważać ją za dobrą. Jeśli jest dobra to jej słucham 
Nie mogę się przekonać do Can I Play With Madness i Out Of The Silent Planet, praktycznie zawsze je przełączam i nie uważam za dobre, nie mogę się do nich przekonać i nie rozumiem co inni w nich widzą
Nie mogę się przekonać do Can I Play With Madness i Out Of The Silent Planet, praktycznie zawsze je przełączam i nie uważam za dobre, nie mogę się do nich przekonać i nie rozumiem co inni w nich widzą
Sporo jest takich kawałków... i tak jak mówisz nie uważam je za najgorsze, a nawet za gorsze... po prostu wybijają się jakby z kanonu mojego stylu:
Remember Tomorrow, Strange World, Total Eclipse, Losfer Words, Powerslave (tak :>), Run Silent Run Deep, Mother Russia, Fear Is The Key (nie dzierżę!), Blood On The World's Hands, When Two Worlds Colide, The Fallen Angel, The Nomad, Wildest Dreams.
Można by z tego album złożyć... jakby coś takiego wyszło to byłby to dla mnie najgorszy album Iron Maiden.
Remember Tomorrow, Strange World, Total Eclipse, Losfer Words, Powerslave (tak :>), Run Silent Run Deep, Mother Russia, Fear Is The Key (nie dzierżę!), Blood On The World's Hands, When Two Worlds Colide, The Fallen Angel, The Nomad, Wildest Dreams.
Można by z tego album złożyć... jakby coś takiego wyszło to byłby to dla mnie najgorszy album Iron Maiden.
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

zdecydowanie NML, Fallen Angel, Powerslave, 22, Aces High, NOTB
- likipiki
- -#Lord of the flies

23:58 (nie trawię
); Aces High (nie przepadam); Fear Of The Dark w wersji studyjnej (odkąd usłyszałem w wersji live)
to są chybe te, które w ogóle mi nie podchodzą. Jest jeszcze mnóstwo kawałków, za któmi mniej przepadam...
to są chybe te, które w ogóle mi nie podchodzą. Jest jeszcze mnóstwo kawałków, za któmi mniej przepadam...
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Torche sie zdziwilem czytajac wasze posty bo wiekszosc utworow ktore wymieniliscie uwielbiam no ale kazdy ma inne gusta.
U mnie to bedzie : The evil that men do i The loneliness of the long distance runner, oba pochadza ze swietnych albomow i IMHO odstaja od reszty.
U mnie to bedzie : The evil that men do i The loneliness of the long distance runner, oba pochadza ze swietnych albomow i IMHO odstaja od reszty.
Gangland, Deja vu
Niekotre piosenki polubilem po uslyszeniu ich na zywo.....(po koncercie naprawde gusta moga sie zmienic
)
Niekotre piosenki polubilem po uslyszeniu ich na zywo.....(po koncercie naprawde gusta moga sie zmienic
Jak dla mnie to:
Sanctuary
Wrathchild
Purgatory
Children Of The Damned
To Tame A Land
Moonchild
Sing Of The Cross
The Mercenary
Paschandale
Sanctuary
Wrathchild
Purgatory
Children Of The Damned
To Tame A Land
Moonchild
Sing Of The Cross
The Mercenary
Paschandale
Ja najczęściej przełączam Wildest Dreams,Flash of the Blade,Deja Vu
chłopaki jak wy tak mozecie nie rozumiem was, ale poniewaz o gustach sie nie dyskutuje to nic nie powiem. Dla mnie utwor, ktory nie uwazam za zły, ale który nie zawsze przesłucham to The loneliness of the long distance runner. :guns :guns
UpTheIrons
U mnie sa to: Face In The Sand, Chains Of Misery, Phantom Of The Opera, Lord Of The Flies i jeszcze kilka innych. Ale ogolnie rzecz biorac takich piosenek nie jest duzo
the thin line between love...
The angel and the gambler
wiekszosc plyty FOTD
Run Silent ....
Can I play with..
i kilka innych
ale po kilkukrotnym przesluchaniu mozna w nich "cos" znalezc...
The angel and the gambler
wiekszosc plyty FOTD
Run Silent ....
Can I play with..
i kilka innych
ale po kilkukrotnym przesluchaniu mozna w nich "cos" znalezc...
Phantom Of The Opera
Virus
Running Free
Purgatory
Zazwyczaj właśnie te przełączam, ale od czasu do czasu je włączę...
Virus
Running Free
Purgatory
Zazwyczaj właśnie te przełączam, ale od czasu do czasu je włączę...
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

1) Sanctuary - jakoś nie moge zrozumieć co Steve widzi w tym numerze, że jest tak czesto grany na żywo, delikadnie mówiąc niezbyt przepadam za tym kawałkiem.
2) Charlotte The Harlot - też w sumie zbytnio mi niepotchodzi...
3) Run Silent Run Deep - własciwe to tylko ten utworek fajnie się zaczyna kilka sekund... moim zdaniem najsłabszy numer z płyty No Prayer For The Dying
4) Weekend Warrior i The Apparition - to najsłabsze numery z płyty "Fear Of The Dark" w The Apparition może i jeszcze coś jest ale ogólne słabo
5) The Unbeliever - słabiuteńkie zamknięcie albumu The X Factor, ogólne mówiąc numer ten jest zasłaby na tą płytę.
6) The Educated Fool i "Don't Look To The Eyes Of A Stranger" te ciągłe powtórki refrenu tragiczne, to jakby Blaze się zablokował
7) Ogólnie rzecz ujmując to najtrudniej mi się przekonać do albumu Dance Of Death, dziwny opener
wersja albumowa Journeyman moim zdaniem dużo gorsza od tej z EP, i jeszcze pare rzeczy by się wypisało na temat tej płyty. Wydaje mi się że cały "Dance Of Death" to chyba najbardziej komercyjny album w dorobku Maiden.
2) Charlotte The Harlot - też w sumie zbytnio mi niepotchodzi...
3) Run Silent Run Deep - własciwe to tylko ten utworek fajnie się zaczyna kilka sekund... moim zdaniem najsłabszy numer z płyty No Prayer For The Dying
4) Weekend Warrior i The Apparition - to najsłabsze numery z płyty "Fear Of The Dark" w The Apparition może i jeszcze coś jest ale ogólne słabo
5) The Unbeliever - słabiuteńkie zamknięcie albumu The X Factor, ogólne mówiąc numer ten jest zasłaby na tą płytę.
6) The Educated Fool i "Don't Look To The Eyes Of A Stranger" te ciągłe powtórki refrenu tragiczne, to jakby Blaze się zablokował
7) Ogólnie rzecz ujmując to najtrudniej mi się przekonać do albumu Dance Of Death, dziwny opener
najgorsza piosenka Maidenow ktora prawie zawsze przelaczam to Fear Is The Key. druga w kolejce to No Prayer For The Dying w sumie to tak samo jej nie lubie. przelaczam jeszcze Futureal, When Two Worlds Colide i jeszcze moze Stranger in the strange land.
jak dla mnie to połowa DoD
"I love the smell of napalm in the morning....
It's smell's like victory"
Czy te posty piszą "fani" Iron Maiden czy tylko przypadkowi goście?
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

SAPER pisze:Czy te posty piszą "fani" Iron Maiden czy tylko przypadkowi goście?
To Ty nie wiesz że dziś na tym forum jest dzień jechania po Maiden...
To może jutro dla odmiany będziemy wubóstwiać Maiden. Chociaż nie. Może będziemy ubóstwiać np. Iwana i Delfina? Tak dla odmiany.
to, ze ktos jest "fanem" nie oznacza, ze musi bezkrytycznie przyjmowac wszystko, co stworza "idole"SAPER pisze:Czy te posty piszą "fani" Iron Maiden czy tylko przypadkowi goście?
w temacie: ja nie moge sie przekonac do calego No prayera i do prawie calego FOTD (wyjatki - WL, tytulowy, Afraid). Po prostu uwazam je za srednie, rzadko kiedy laduja w odtwarzaczu.
np. Bound for glory - Us against the world