Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
no mam nadzieje, ja myślałem, że to już nawet w zeszłym tygodniu będzie wiadome.
Nom przydałby się 1 gig w Polsce 
Cryptic Writings kopie dupę ,bardzo dobra i bardzo niedoceniana płyta, zaraz po RiP i CtE moja ulubiona, znakomite riffy i mocne brzmienie.
A dat jak nie było tak nie ma.
Ostatnio zasłuchiwałem się Youthanasii i Family Tree, jednakże prym wiedzie u mnie So Far, So Good...So What ?! Przede wszystkim za In My Darkest Hour.
Jak dla mnie to średni utwór, wydaję mi się to taki Megadeth bez własnego stylu, zresztą na tych wczesnych płytach tak jest ,na RiP pokazali własny styl i stali się czyms więcej niż tylko kolejnym dobrym thrashowym zespołem, a na Countdown to Extinction zagrali swoją najlepszą płytę ,przynajmiej moją ulubioną.
Chodzi o In My Darkest Hour ? Bez stylu Megadeth ? Dla mnie właśnie jak najbardziej, jest soczysty charakterystyczny riff, muzyka genialnie się rozkręca i przy końcu piosenki pędzi już na łeb na szyję a i tekst jest typowo Dave'owy, mimo, że o niespełnionej miłości.Jak dla mnie to średni utwór, wydaję mi się to taki Megadeth bez własnego stylu
ja czytałem że tekst jest dedykowany Cliffowi Burtonowi ...nie wiem może ktoś źle pisał ,szkoda że Obserwator coś nie piszę bo by nam powiedział...dla mnie esencja Megadeth to utwory oparte na mocnych riffach,ale bardziej przebojowe (to ich odróżnia od reszty thrashu) i żwawe, takie jak Tornado of Souls ,Sympfony of Destruction czy Trust
Tekst nie jest napisany dla Cliffa, bo tekst Dave napisał po rozstaniu się z dziewczyną. Muzyka powstała po śmierci Cliffa, kiedy to Mustaine dowiedział się z wiadomości o jego śmierci. Chwycił za gitarę i zagrał ten główny riff, ponoć płacząc. Ale kto tam wie, rude to fałszywe.Nomad pisze:ja czytałem że tekst jest dedykowany Cliffowi Burtonowi ...nie wiem może ktoś źle pisał ,szkoda że Obserwator coś nie piszę bo by nam powiedział...dla mnie esencja Megadeth to utwory oparte na mocnych riffach,ale bardziej przebojowe (to ich odróżnia od reszty thrashu) i żwawe, takie jak Tornado of Souls ,Sympfony of Destruction czy Trust
Ja też.JA CHCE KONCERT
-
obserwator
- -#Long distance runner

co ty nomad znów wypisujesz. pierwsze płyty 'deth to jest coś pięknego, a 'in my darkest hpour wymiata';)Nomad pisze:Jak dla mnie to średni utwór, wydaję mi się to taki Megadeth bez własnego stylu, zresztą na tych wczesnych płytach tak jest
ja jeszcze nie słyszałem lepszej płyty heavy metalowej od cte. moze kiedyś....Nomad pisze:Countdown to Extinction zagrali swoją najlepszą płytę ,przynajmiej moją ulubioną.
tekst nie bardzo, ale sama muzyka jak najbardziej jest dedykowana cliffowi;)Nomad pisze:nie wiem może ktoś źle pisał ,szkoda że Obserwator coś nie piszę bo by nam powiedział
mtszły
nie wiem..mi jakoś te wczesne nie wchodzą, nie są złe oczywiście, ale dla mnie 2 najlepsze to Rust in Peace i Countdown to Extinction, wydaje mi się że jakby Megadeth ciągle grało taki klasyczny thrash to nigdy by nie było w tym tak dobre jak inne zespoły, natomiast złagodzenie trochę grania ,sprawiło że pokazali naprawdę klasę ,no bo jednak RIP to trochę inny thrash niż Peace Sells a już napewno inny niż wydane w tym samym roku Seasons in the Abbys ,nie mówiąc o kolejnej płycie Megadeth czy następnych
- Ironkostek
- -#Trooper

byc moze czegos nie doczytalem, ale czemu w tej ankiecie nie mozna wybrac np. The System Has Failed? Co prawda glos raczej i tak oddalbym na RIP ale podanie takich wybiorczych mozliwosci jest troche bez sensu...
-
obserwator
- -#Long distance runner

no fakt, uaktualnie to zarazIronkostek pisze:byc moze czegos nie doczytalem, ale czemu w tej ankiecie nie mozna wybrac np. The System Has Failed? Co prawda glos raczej i tak oddalbym na RIP ale podanie takich wybiorczych mozliwosci jest troche bez sensu...
edit: chyba jednak nie da rady, albo ślepy jestem
mtszły
Musisz edytować swój pierwszy post.
Przydałoby się dodać też United Abominations.
Przydałoby się dodać też United Abominations.
chyba jedynie admini/modzi mogą grzebać w już istniejącej ankiecie.. 
no dodałam. Ale nie wiem czy nie lepiej tej ankiety od nowa zrobić.
dziś otrzymałem maila http://www.yebotv.com/megadeth/ czyli w niedzielę rano w necie u nas
Jeśli bardzo rano to nie ma szans. Z resztą z tym yebo mam niemiłe wspomnienia.