Ani jeden kawalek z tej plyty nie zbliża się do poziomu Ghost of the Navigator i Brave New World.
Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Ani jeden kawalek z tej plyty nie zbliża się do poziomu Ghost of the Navigator i Brave New World.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Poza paroma kilkoma wyjątkami, prawie wszystkie. A wiele z nich bije na głowę np Mercenary. klimat też mi bardziej odpowiada w Amoladzie.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
ile osób, tyle opinii, śpiewka znana od zarania dziejów. zapewne znalazłby się ktoś, dla kogo TFF jest najlepszą pozycją w dyskografii Maiden, a taki debiut czy Killers jest w samym tyle. ale czy warto by przekonywać tego kogoś, że jest w błędzie!? to jest każdego z nas subiektywna opinia, więc nie ma co dyskutować, a jedynie dzielić się swoimi spostrzeżeniami, ale bez przekonywania innych do swoich racji
ale żeby nie było i co już prędzej wspominałem, AMoLaD również uważam za ciekawsze od BNW
ale żeby nie było i co już prędzej wspominałem, AMoLaD również uważam za ciekawsze od BNW
Z klasyfikacją albumów IM mam problem. Z jednej strony są równe, ale jednocześnie prawie na każdym znajdzie się utwór, którego chętnie bym się pozbył.
Jak skończymy zabawę postaram się przygotować własny ranking, ale myślę, że uda mi się jedynie podzielić je na grupy. Między niektórymi albumami różnice są tak małe, że decyduje nastrój dnia.
Tymczasem widzę, że zaraz wyrzucie z zabawy NPFTD... jeden z moich ulubionych albumów
Jak skończymy zabawę postaram się przygotować własny ranking, ale myślę, że uda mi się jedynie podzielić je na grupy. Między niektórymi albumami różnice są tak małe, że decyduje nastrój dnia.
Tymczasem widzę, że zaraz wyrzucie z zabawy NPFTD... jeden z moich ulubionych albumów
Dziwię się, że Dance of Death tak szybko odpadł, jak dla mnie było co najmniej trzech kandydatów do odpadnięcia szybciej.
Całkiem nieźle trzyma się za to The Book of Souls, ciekawe jak długo.
Całkiem nieźle trzyma się za to The Book of Souls, ciekawe jak długo.
Dance of Death jest dla mnie koszmarnie nierówny. Zawiera fantastyczne numery (jak tytułowy), ale również mnóstwo przeciętnych numerów. Ciężko się go słucha w całości. Ja się dziwię, że odpadł tak późno. 
Jak w tej kolejce odpadnie X Factor to najwyższy czas na TBOS ,swoją drogą przed Factorem powinien wylecieć i przed FOTD też...może FOTD nie jest równy ale na pewno kilka utworów (BQOBD FOTD ATSS czy CE) zjada na sniadanie cały TBOS
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Zgadzam się prawie w 100%, może jedynie TBoS minimalnie > The X Factor i rzeczywiście FotD lepszy od obu, mimo że po tamtych dwóch będzie czas i na niego 
No nie wiem. Fear ma jednak kilka beznadziejnych momentów (co do Be Quick, Feara, Afraid pełna zgoda). Takich słabym kawałków jak np. Weekend Warrior to jednak na BoS i XF nie ma.
No nie wiem. Dla mnie Weekend Warrior > The Man of Sorrows czy The Unbeliever.
Śmiem w tej chwili twierdzić ,że ten "nierówny" FOTD odcisnął (i tak zostanie ) większy wpływ na całą historię (jak na nich patrzymy i pamiętamy)Ironów niż zrobi to TBOS - ja wiem ,że płyta jest w miare nowa i nie można jeszcze oceniać ją tak starsze kultowe albumy ale nie widzę na niej następców tych kawałków ,które wymieniłem we wcześniejszym poście..
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Ile osób, tyle opinii
Man of Sorrows może nie jest jakiś wybitny, ale moim zdaniem lepiej się komponuje z resztą płyty. Na FOTD te słabsze momenty są dla mnie zbyt wyraźne. Może dlatego, że np. po Weekend Warrior mamy od razu Fear.
Co wpływu, to się zgadzam. Chociaż BoS jest zbyt nowe, żeby porównywać te płyty pod tym względem.
Sam zaczynałem moją przygodę z IM od FOTD i mam do niej duży sentyment. Chociaż z biegiem czasu robiłem się wobec niej coraz bardziej krytyczny.
Co wpływu, to się zgadzam. Chociaż BoS jest zbyt nowe, żeby porównywać te płyty pod tym względem.
Sam zaczynałem moją przygodę z IM od FOTD i mam do niej duży sentyment. Chociaż z biegiem czasu robiłem się wobec niej coraz bardziej krytyczny.
Ja też zaczynałem od FOTD
(dokładnie od The Fugitive - MOC!!!) i pewnie dlatego go tak bronię chociaż zdaję sobie sprawę,teraz po 25 latach z jego mankamentów ,zresztą pamiętam ,że jak dostałem w tamtych czasach piracką kasetę FOTD (nie było na niej BQOBD i WW
)od brata to już wtedy przewijałem na tytułowy lub ATSS a omijałem np.The Apparition
- dla mnie najlepsze Iron Maiden było do Brave New World ,doceniam nastepne albumy ale to już nie to.
To mamy podobnie. U mnie też Brave New World jest ostatnim albumem, który zrobił na mnie naprawdę duże wrażenie. A FOTD zgrałem kasetę od kumpla i często tylko przekładałem ze strony na stronę: Be Quick + krótkie przewinięcie -> Fear -> Be Quick ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

TBOS jest bardzo równy, mimo wszystko bardzo spójny (wyłamują się tylko DoG i Speed), do tego świetne koncerty z tym materiałem w pamięci...
Księga może być czarnym koniem
.
Księga może być czarnym koniem
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Deleted User 2259
Mnie dziwi, że Fear jest jeszcze w grze, a TXF prawpodobnie odpadnie, tak samo jak DoD imo trochę za wcześnie, no i dziwi, że jeszcze nikt nie glosował ani razu na debiut.
-
Deleted User 1499
Odpadło A Matter , odpadł X Factor. Nie lubicie ,,progresywnego" Maiden ? A od TBOS wara
zjada połowę płyt które zostały w głosowaniu. Zwłaszcza FOTD.
-
Deleted User 2259
To mogłeś na Fera glosowac
kocham Factora, nie wiem jak mógł odpaść tak wcześnie, były czasy, ze był to moj nr 2 !!!
-
Deleted User 1499
No mogłem , głupi liczyłem że więcej będzie głosów na Numbera 
Na Numbera zapewne głosy pojawią się niedługo
co do The X Factor, i tak utrzymał się długo, z kolei sądziłem, że Virtual XI powalczy, a odpadł tak prędko